MENIU CAUTĂ
03 Mai. 2018 21:30

Adela va sfătuieşte în sex şi iubire. „Soțul meu merge la prostituate, iar eu plîng permanent și nu înțeleg cum poate atinge o altă femeie”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Într-o seară, soțul meu a ieșit afară cu niște bărbați mai mari, în jur la 45 de ani, el avînd 21. Au băut, s-au distrat toți 4.

Pe la ora 10, am auzit cum unul dintre ei a sunat la o prostituată pentru a întreba cot costă o partidă de sex de 30 min, domnișoară spunindu-i 50£. Și bărbatul a spus ”ok, noi suntem 4 și venim în maximum o ora”.

Eu am auzit conversația foarte bine, pentru că ei erau chiar la geamul de la camera mea.

Vine soțul meu în camera, îmi spune că vrea să iasă la bere într-un bar cu băieții pentru vreo 2 ore și vine acasă.

Deci m-am abținut cu dintîi să nu spun ceva, am zis: OK, du-te”.

S-a dus, s-a îmbăiat, dar s-a îmbrăcat într-o pereche de chiloți roșii, imprimați cu o curea pe penis, ceva sexy, pe care eu i-am făcut cadou pentru serile mai aprinse. Dar niciodată nu vroia să-i îmbrace spunînd că nu se simte bine în ei.

Și eu îl întreb: „de ce te-ai îmbrăcat în ei? Doar te duci la bere și tu nu te simți comod în ei”. El a schimbat subiectul fără să-mi răspundă.

S-a îmbrăcat frumos, s-a dat cu parfum și a plecat. Eu am rămas cu copil de o luna plîngînd. Deci era clar că a plecat la curve.

Cînd a venit acasă pe la ora 1 noaptea, el a adormit, dar eu m-am trezit și m-am uitat la el în telefon, avea poze ascunse cu prostituate și numerele de telefon. Am găsit și mesaje trimise prostituatelor, întrebând cît costă o oră. Am plâns toată noaptea și nu puteam crede așa ceva.

Dimineață iam arătat pozele, mesajele, sunetele. I-am spus că a fost și tot îl întrebăm de ce a făcut asta. El neagă și în ziua de azi. Că nu a fost. Recunoaște că a avut așa gânduri cînd eram însărcinată în luna a 9 și nu puteam face sex, nu era recomandat de medic. Și el vroia.

Și acum după ce am născut el iarăși a luat legutura cu ele, motivindu-mi că cică iar eu nu puteam face sex și el avea nevoie.

Nu am încredere deloc în el. Și plîng permanent. Nu înțeleg cum poate atinge o altă femeie. Va rog dați-mi un sfat, să mă liniștesc!

Adela răspunde:

Draga mea,

Treci printr-un moment extrem de greu și, orice ți-aș spune, nu va avea nicio valoare dacă nu va fi ceea ce inima ta își dorește. Cu siguranță, având în vedere că ești mama unui bebeluș, ți-ai dori ca tatăl lui să fie alături de voi, să vă ocrotească și să fie un bărbat responsabil. Din păcate, el a dovedit că nu este. Acum, tu știi mai bine dacă el își îndeplinește rolul de tată așa cum trebuie și ceea ce s-a petrecut este doar o ieșire trecătoare, sau pur și simplu își bate joc de voi cu zâmbetul pe buze. Oricare ar fi situația, nu e o idee bună să-l ierți prea ușor. Numai că tu ai alte priorități acum, nu ai timp de drame penibile și absurde. Ai nevoie de ajutorul cuiva pe care te poți baza – cum ar fi mama ta, o soră, o prietenă etc. Ți-ar prinde foarte bine dacă ai putea să-l dai afară pentru o vreme. Dacă tot vrea să fie liber, să se descurce – că de-aia e bărbat. Îi spui că tu ai un copil de crescut, nu-ți poți permite să-l ”otrăvești” cu emoții negative intense. Dacă nu se poate să plece el, atunci pleacă tu, cu tot cu copil. Știu, sună imposibil, dar nu ești singura femeie care a făcut asta, au mai existat nenumărate femei care nu și-au pierdut demnitatea și nu s-au lăsat călcate în picioare de un bărbat de nimic. Dacă nu poți să-l ierți și nu te poți liniști, aceasta e singura cale. Dacă mai pâlpâie un strop de umanitate în el, se va umple de respect și își va cere iertare. Dacă nu, atunci chiar nu ai pentru cine să suferi. Da, e greu să crești singură un copil, dar ce altceva poți face? Chiar și dacă plănuiești să-l ierți, tot are nevoie de o lecție.

Comentarii