MENIU CAUTĂ
17 Sep. 2016 23:00

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Sunt căsătorită, dar mi-au revenit sentimentele pentru fostul. Poţi iubi două persoane în acelaşi timp?”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

 

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Numele meu este Andra, am 26 ani şi de aproximatix 9 ani sunt căsătorită cu un bărbat de 33 ani. Ne înţelegem bine, ne mai certăm uneori (mai des în ultima perioadă). Înainte să îl cunosc pe el am avut o relaţie de un an cu un alt bărbat (prima relaţie adevărată). Totul între mine şi acel bărbat s-a terminat deoarece am aflat că el este însurat de atunci nu am mai avut nici o treaba cu el, până anul trecut, când ne-am întâlnit din greşeală. Este căsătorit cu aceeaşi femeie, are şi copil, acum are şi o afacere şi a rămas la fel de golănaş (umblă cu multe femei). Mi-au revenit sentimentele pentru el, ne-am întâlnit de câteva ori şi am fost foarte fericită. La început şi el părea foarte fericit, însă acum îmi dă impresia că îi sunt indiferentă. Uneori, dacă ne vedem pe stradă din greşeală, ne întâlnim undeva şi cam atât. Cum fac să îl uit să nu îi iau în considerare cuvintele frumoase pe care mi le spune când ne întâlnim şi să fiu fericită cu soţul meu? Poţi iubi două persoane în acelaşi timp? Pentru că eu simt că îi iubesc pe amândoi. Ştiu că nu îl voi uita niciodată, el va fi marea mea iubire, dar vreau să am tăria să îl refuz dacă îmi spune să ne vedem sau dacă îmi transmite prin altcineva să îl sun. Cum fac? Te rog, ajută-mă.

Adela răspunde

Dragă Andra,

După cum poți să constați și tu pe propria piele, e perfect posibil să iubești mai multe persoane în același timp. Contează însă câtă importanță dorești tu să dai fiecăreia. Nu e obligatoriu să ai și o relație cu cineva pe care îl iubești – mai ales că amândoi sunteți în câte o relație care face ca totul să se complice. Pur și simplu, păstrezi iubirea în inima ta, i-o transmiți de fiecare dată când ai ocazia, îi răspunzi la fel când el ți-o declară dar… fără nicio obligație. Dacă el îți transmite prin cineva să-l cauți, este alegerea ta dacă o vei face sau nu. În funcție de consecințele pe care le știi, de timpul pe care îl ai, de disponibilitatea ta emoțională. Singurul care îți poate pretinde să-i răspunzi imediat la apel este soțul tău, câtă vreme este soțul tău. Celălalt, din moment ce este un fost, cu toată dragostea, trebuie să aștepte. Evident, este mult mai ușor de spus decât de făcut. Când emoțiile te copleșesc, important este să nu li te opui. Lasă-le să fie, oricum sunt mereu în mișcare, vor trece. OK, îl iubești, dar atât. Nu e cazul să te gândești că se supără dacă îl refuzi într-un anumit moment. Ai mai multă încredere în tine. Dacă inima ta este atât de bogată, singurul lucru cu care ai de luptat este gura lumii. Iar singura regulă pe care să o urmezi să fie: nu-i face altuia ceea ce nu ți-ar plăcea nici ție să ți se facă.

Comentarii