MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Sunt căsătorită de 14 ani și am o relație cu un coleg de serviciu, însurat de 17 ani. Vrem să divorțăm ca să fim împreună!”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

Am nevoie de un sfat. Sunt căsătorită de 14 ani. Eu am 34 de ani, am două fetiţe şi sunt într-o relaţie cu un coleg de serviciu. El are 42 de ani şi este căsătorit de 17 ani. Are şi el un băieţel. Nu ştiu dacă fac bine, suntem împreună de 5 luni şi am vrea să divorţăm amândoi că să putem fi împreună. Nu ştiu dacă fac o prostie. Acasă, la fiecare din noi, relaţiile s-au răcit, nu mai sunt cum erau o dată şi nici sexul nu mai e la fel. Ce să fac?​

Adela răspunde

Draga mea,

Sigur că poți divorța, dar înainte de asta, gândește-te un pic. Faci această alegere într-un moment în care furtuna hormonală dintre tine și acest bărbat este în toi. Același lucru, cel mai probabil, l-ai făcut și când te-ai măritat prima oară, și la fel a făcut și iubitul tău cu soția lui. Așa fac oamenii în general, fără să-și dea seama că, după ce hormonii se ”potolesc”, se ajunge mereu în același punct: relații reci, în care sexul este un condiment din ce în ce mai rar, până când dispare cu desăvârșire.

Poate că n-o să-ți placă ce-ți spun, dar mai devreme sau mai târziu, și această relație în care ești acum va ajunge tot la fel. De aceea, te sfătuiesc să iei hotărârea după ce analizezi alte calități ale acestui bărbat nou, prin comparație cu cele ale soțului tău. Te înțelegi cu el la fel de bine ca și cu soțul tău actual?

Nu mă refer absolut deloc la sex, ci la lucruri domestice, obișnuite ale traiului în comun cu cineva. Să nu ajungi să te trezești că, după o vreme, după ce vă trece îndrăgosteala începutului, îl regreți pe soțul tău. Relația cea nouă va fi oricum complicată, pentru că amândoi veți fi nevoiți să păstrați legăturile cu foștii soți, din cauza copiilor. Din nou îți spun, după o vreme, amândoi sau numai unul dintre voi, poate va începe să-și dorească să se întoarcă de unde a plecat. Tu știi cel mai bine ce fel de relație ai cu acest coleg al tău.

Analizează bine și dă-ți seama dacă merită să faci o revoluție în viața ta pentru el sau dacă îl lași să rămână doar o ”frumoasă nebunie”.

Comentarii