De Petre Dobrescu,

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Ana și am 26 de ani. Sunt căsătorită de 2 ani, dar m-am îndrăgostit de un alt bărbat și el este căsătorit. Nu știam ce se întâmplă cu mine dar am început să mă gândesc la el și să am sentimente față de el. El venea să tundă iarba din spatele blocului o dată pe săptămână și totdeauna îl urmăream și îmi plăcea să îl privesc. De multe ori îl priveam fără să mă vadă iar alteori ieșeam pe balcon ca să mă vadă și el și mă saluta. Până am prins curaj. Și de fiecare dată când venea eu eram prezentă pe balcon și intram în vorbă cu el.

Într-o zi l-am invitat la o cafea. A acceptat. Și când a intrat pe ușă eu l-am luat în brațe și l-am ținut așa strâns un moment. Lui i s-a părut ciudat gestul meu dar totuși nu m-a respins și nici nu m-a întrebat de ce am făcut asta. Am uitat să specific că eram prieteni. În fine. După ce i-am făcut cafeaua l-am invitat în sufragerie și i-am spus că am o problemă. I-am spus că îl plac și el mi-a spus că este căsătorit și eu la fel sunt căsătorită. I-am răspuns că știu asta. Apoi l-am întrebat dacă îmi da voie să îl sărut. Mi-a răspuns că da. Ne-am sărutat după care m-am așezat lângă el și din nou ne-am sărutat el m-a lăsat pe spate și m-a mângâiat pe corp dar după un moment l-am oprit. Și el a spus că mai bine ar fi să plece și eu l-am oprit și am zis măcar să își bea cafeaua. Tremuram amândoi și el și-a cerut scuze pt cele întâmplate. Și i-am zis că nu este vina lui ci a mea. A zis că mai bine rămânem prieteni.  Eu nu am zis nimic. Iar el a continuat și a zis să uităm ce s-a întâmplat. Apoi când a plecat l-am luat din nou în brațe și nu mai vroiam să îi dau drumul, am vrut din nou să îl sărut  și m-a  refuzat și l-am sărutat pe obraz și m-a rugat să îi dau drumul să plece și să uit.

A plecat.. eram foarte fericită în acea zi. Apoi mai târziu i-am scris pe Facebook că să nu spună nimănui despre cele întâmplate și el m-a rugat la fel. Și i-am spus că sărutul lui a fost atât de dulce și el îmi tot spunea să uit. Eu chiar vroiam o relație cu el eram atât de îndrăgostită de el mă gândeam tot timpul la el și i-am spus asta dar el mă tot respingea și îmi spunea să îl las în pace că el nu vrea asta. Soțul meu este prieten cu el.

Dar eu am continuat să îl caut și cred că asta l-a deranjat că nu vrea să îmi mai vorbim deloc. Am început să plâng îmi era foarte dor de el și îmi este încă. Nu știu ce să fac. Aș vrea să dau timpul înapoi să fie măcar că înainte să îmi zâmbească. Dar acum abia dacă mă mai salută. Problema e că îl iubesc și sentimentele mele față de el au înflorit și mai mult după sărut. Într-o zi m-a sunat pt că îi tot scriam pe Facebook nu Aveam cu cine să vb despre ce fusese între noi decât cu el puteam discuta dar nu vroiam nicicum să mă asculte. Și i-am spus. Cu cine trebuie să vb despre asta cu soțul. Ok atunci o să vb cu el. Și imediat m-a sunat. Și m-a întrebat ce vreau. Și i-am zis că vreau să vb cu el. Dar nu la telefon.

În fine până la urmă tot la telefon am vorbit pentru că nu am reușit să îl conving să ne vedem în acea zi. Și l-am întrebat de ce a acceptat sărutul meu dacă nu a vrut nimic. Și mi-a răspuns că a fost o greșeală proastă. Sincer nu știu ce să fac mi-o doresc atât de mult și sufăr după el. Tot timpul mă uităm la pozele lui. Aș vrea atât de mult să petrec timp cu  el. Îmi este foarte dor de el. Dar nici nu.îmi mai da atenție și mă simt foarte vinovată și prost în același timp că am fost respinsă.  Am crezut că și el vrea același lucru. Dar m-am înșelat și am rămas să sufăr în urma lui.

Nu știu cum să îl fac măcar să îmi vorbească nu pot nici să îl sun nici să îi scriu pentru că nu vreau să îi creez probleme cu soția lui. Nu știu ce să fac dar mi-l doresc foarte tare. Cred că ar trebui să îi arăt că nu îmi mai pasă cu toate că îmi pasă să fiu mai indiferentă chiar dacă eu simt altceva. Să îi zâmbesc chiar dacă el nu o mai face că înainte. Poate că va începe să se gândească el la mine fiind indiferentă și poate va  încerca să mă caute el.

Sfătuiți-mă ce să fac. Mulțumesc!

Adela răspunde:

Dragă Ana,

Din păcate, te-ai îndrăgostit de cine nu trebuia și, oricât de mult ai vrea tu ca acest bărbat să te iubească, el nu o va face cu forța. Dacă sentimentele voastre ar fi fost reciproce, atunci oricum nu te-ai fi ales decât cu o aventură, fiind amândoi căsătoriți. Însă din păcate el nici nu simte la fel, nici nu este atât de aventuros, sau poate pur și simplu își iubește soția. O să spui că nu trebuia să răspundă la sărutul tău… Poate a făcut-o pentru că l-ai luat prin surprindere, poate a simțit ceva la început și prin acel sărut și-a dat seama că în realitate nu simțea nimic. Situația e complexă și, oricum ai întoarce-o, nu e în favoarea ta. Din păcate, va trebui să te vindeci de această atracție nebună care nu te duce nicăieri, dar nu pentru a-i atrage lui atenția, ci pentru a-ți redobândi tu liniștea și echilibrul interior. Ocupă-ți timpul cu activități care îți fac plăcere, evită-l cât poți de tare și încearcă să trăiești ca și cum el nu ar exista. E doar o pasiune trecătoare, cu condiția să nu-i acorzi mai multă importanță decât merită.

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat