MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Sunt isteață și frumoasă, vin dintr-o familie de țigani cu tradiție, dar unii colegi par intimidați”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Am nevoie de ajutorul tău cu un sfat. Am 20 de ani, sunt cam isteață și unii spun că și frumoasă, dar nu reușesc să îmi găsesc un iubit. Vin dintr-o familie de țigani cu tradiție, mândri de originile lor, iar eu am fost crescută în spiritul acesta, așa că nu mi-e rușine să port nici blugi, nici fuste lungi înflorate, dar unii colegi de școală și serviciu par intimidați și deși discutăm, glumim când ne întâlnim, nimeni nu încearcă să se apropie de mine. Oare ce-aș putea face?

Adela răspunde:

Draga mea,

Să știi că problema ta nu are neapărat legătură cu originile tale. Mă tem că, pur și simplu, nu ai întâlnit tu încă un bărbat pe măsura ta. Când o să-l găsești, n-o să mai conteze nici de unde provii tu, nici el. Veți fi atât de îmbătați de iubire și dorință încât o să mergeți până-n pânzele albe numai ca să fiți împreună. Până atunci, însă, este însă o mică problemă. Câtă vreme tu ești obsedată că ești singură și te frământă aceste gânduri, bărbații se țin la distanță. Ca și când ar avea un al nu știu câtelea simț. De fapt, nesiguranța ta îi ține la distanță, nimic altceva. În spatele acestei nesiguranțe se ascunde o dependență de care lor le e frică. Pur și simplu vor să aibă de a face cu o femeie liberă și autonomă, nu una care să se agațe de ei – emoțional vorbind. Sigur că ei nu conștientizează aceste lucruri, așa cum nici tu nu prea îți dai seama foarte bine. Sfatul meu este să devii foarte pretențioasă și chiar să pui tu o distanță, astfel încât să dai impresia că ești inaccesibilă. La fructul interzis, toată lumea dă năvală. Însă, în primul rând, trebuie să lucrezi cu încrederea ta în tine, să te simți bine în pielea ta și să fii dispusă să mai rămâi singură o vreme, până când vor începe ei să tânjească după tine, nu tu după ei.


A făcut infarct în timpul Bacalaureatului. Nu a mai rezistat stresului


Comentarii