MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Sunt nemulțumită de orice și l-am îndepărtat”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

 

Dragă Adela,

Mă numesc Ioana și am 21 de ani. De trei ani sunt cu un băiat. A fost mereu lângă mine, mai ales când am avut probleme cu familia mea și m-a ajutat să scap de acolo. În ultima vreme, ne certăm des pentru că eu sunt nemulțumită de orice și l-am îndepărtat. De data asta mi-a spus că ne despartim și nu știu ce să fac. Știu că s-a ajuns aici din cauza mea și nu vreau să renunț la el. Mulțumesc.

 

Adela răspunde:

 

Dragă Ioana,

”Femeia e schimbătoare” – spune o vorbă din bătrâni. Iată că acum înțelegi și tu ce înseamnă. Dacă el a rostit aceste cuvinte, în nici un caz nu te milogi. Dacă își dă seama că te căiești, s-a dus respectul lui pentru tine. În asemenea situații, cel mai bine e să te ții tare. Zice că vrea să vă despărțiți? Foarte bine, zi ca el. Dacă te iubește cu adevărat, când își va da seama ce a făcut, se va repezi să te roage să te întorci înapoi. Dacă nu te iubește, nu va mai face nimic și, oricum, ce altceva mai ai de pierdut? Însă dacă tu îți ceri iertare și îl rogi să continuați relația, știe că te ”are la mână” și e posibil să devină orgolios și arogant, mai ales dacă nu te iubește atât demult. Dacă totuși ține la tine te va ierta și își va cere el iertare că ți-a spus să vă despărțiți. Oricum, pe viitor va trebui să înveți să nu te mai lași pradă nemulțumirilor de tot felul. Depinde numai de tine cum va deveni viața ta. Încă un amănunt: furiile acestea aparent fără motiv reprezintă modul de manifestare al unei configurații hormonale anume. Dacă reușești să-ți direcționezi energia în exces către scopuri mai constructive, poate n-o să-ți mai vină să răbufnești din orice. Te sfătuiesc să faci un sport la care se transpiră mult. O să-ți ții și corpul în formă, și emoțiile în frâu.

 

Comentarii