MENIU CAUTĂ
03 Iul. 2017 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Aș vrea să fac dragoste pentru prima dată. Am 17 ani, mă simt pregătită”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Vreau să îți cer un sfat pentru că în vara asta aș vrea să fac dragoste pentru prima dată. Am 17 ani, mă simt pregătită, dar niciodată nu am simțit nevoia că trebuie să fie un băiat anume. Mă gândeam că aș putea să scap de 'problema' asta într-o seara, la mare, dar totuși am o mică nesiguranță. Crezi că există pericolul să îmi pară rău apoi, având în vedere că ar fi prima dată? Cât de mult contează să fie un om la care ții, chiar dacă asta nu înseamnă că și rămâi cu el toată viața?

Adela răspunde:

Draga mea,

Majoritatea fetelor de vârsta ta discută obsesiv despre momentul în care își vor 'pierde virginitatea', astfel încât te înțeleg când spui că ai o problemă. Evident că ar fi de preferat să fie cu cineva la care ții, asta ar face ca experiența să fie emoționantă, frumoasă, de neuitat. Altfel, există riscul să fie ceva de care să nu vrei să-ți amintești, un eveniment în urma căruia să rămâi cu o jenă pe care o să vrei s-o uiți pentru totdeauna. Nu te sfătuiesc să lași momentul la voia întâmplării, dar nici să îl pregătești excesiv. La vârsta ta, într-o vacanță la mare, nu e greu să te îndrăgostești. Numai să nu-l lași pe omul respectiv să profite de tine. Încearcă să simți dacă băiatul de care îți place chiar ține la tine, nu te părăsește a doua zi, mândru că a mai înscris o virgină în palmares. Fii mândră, selectivă. N-au intrat zilele-n sac. Fă figuri, nu te lăsa ușor. Fă-l pe băiatul respectiv să simtă că a câștigat un premiu greu de obținut, nu fii o victorie ușoară. Nu te mai gândi că a fi virgină e o 'problemă', sunt fete care își dau virginitatea pe bani grei. Simte-te valoroasă, prețioasă – și atunci și băieții vor fi atenți cu tine, iar tu vei avea de unde alege, nu te vei duce după primul venit.


Citește și: Preotul Cristian Pomohaci a apărut în fața oamenilor în plin scandal. Ce s-a întâmplat după ce a urcat pe scenă

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii