MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2016 19:37

Adevărul despre igiena orală. De câte ori pe zi trebuie să ne spălăm pe dinți

Distribuie

Dinții reprezintă cea mai puternică subtanță pe care o avem în corp. Și trebuie să fie. În timp, cei 32 de dinți pe care îi ai ca adult sunt supuși unor factori duri, printre care alimente tari, zahăr sau scrâșnitul din dinți din timpul nopții (bruxism). Astfel, igiena orală este foarte importantă și trebuie să știm exact cum să facem acest lucru.

Riscul degradării nu este doar în privinața dinților. Și gingiile pot suferi: placă bacteriană, particule din alimente, adunate între dinți, toate pot cauza infecții și inflamații. Și să nu uităm, gingiile sunt cei mai buni prieteni ai dinților!

Folosirea aței dentare în igiena orală

Ața dentară este un subiect controversat printre medicii stomatologii, scrie Daily Mail. Folosirea aței dentare are rolul de a îndepărta placa bacteriană și resturile de alimente. Totuși mai puțin de un sfert dintre adulți fac gest, în timp ce o persoană din 3 nu a folosit ața dentară niciodată, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie.

Tot în urma unui studiu, cercetătorii au arătat că folosirea aței dentare nu ar avea nici un beneficiu în igiena orală. Cu toate acestea, cei mai mulți stomatologi spun că nu există destule dovezi științifice care să arate că ața dentară nu ar ajuta. 'Periajul curăță doar o parte din suprafața dinților, nu și lateralele', spune Dr. Nigel Carter.

Periajul înainte sau după micul dejun?

Mulți stoamatologi le spun părinților să-și încurajeze copiii să se spele pe dinți imediat după micul dejun. Totuși…

Citește mai mult pe Libertatea pentru femei.

Comentarii