MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Am început o relaţie extraconjugală cu unul din şefii mei ca să obțin o promovare sau o mărire de salariu”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Irina: Sunt căsătorită de 5 ani, iar în urmă cu un an am început o relaţie extraconjugală cu unul din şefii mei de la serviciu. Motivul pentru care am căzut în acest păcat este că speram să-i pot intra şefului meu în graţii, în speranţa că pe viitor pot spera la o promovare la serviciu sau la o mărire de salariu (am auzit de la multe colege că singura modalitate să sper la o promovare e să fiu pe placul individului). Problema e că a trecut deja un an şi nu se întâmplă nimic la serviciu. Mai mult, cred că soţul meu a început să suspecteze că îl înşel şi începe să-mi pună din ce în ce mai multe întrebări. Acum, eu aş vrea să rup relaţia cu şeful meu, pentru că mi-e teamă să nu afle soţul până la urmă şi să-mi distrug căsnicia. Însă mi-e teamă şi că dacă rup aventura, risc să fiu retrogradată sau, mai rău, să-mi pierd locul de muncă. M-am băgat într-o mare încurcătură şi nu ştiu cum să mai ies din ea…

Adela răspunde:

Draga mea,

În mod sigur, această situație nu va rămâne fără urmări, în toate domeniile vieții tale. Nu știu ce anume te-a făcut să ai revelația că a trecut un an și nimic nu s-a petrecut în evoluția ta în carieră, însă este foarte bine că ți-ai dat seama. Așa cum descrii tu evenimentele, se pare că nu ai cine știe ce sentimente profunde față de acest șef al tău. De aceea, ideea de a rupe relația cu el te înspăimântă numai în ideea că ai rămâne fără job, căci nici nu se pune problema să rămâi cu el… Dacă totuși relația voastră durează deja de un an, probabil că pentru el înseamnă ceva. Ar fi foarte dureros să afle că motivul pentru care te întâlneai cu el a fost doar ca să avansezi în carieră. Prin urmare, cea mai bună idee ar fi să-ți schimbi jobul. Cu siguranță că ai unele relații, cu siguranță că dacă ”sapi” un pic, vei reuși să găsești altceva, poate chiar mai bun – așa cum îți doreai. Abia după aceea poți rări întâlnirile cu el, până când vei ajunge să rupi relația, cu cât mai puține probleme posibil. Cât despre soțul tău, dacă după un an de zile tu îți închipui că nu știe… ori nu-i pasă, ori are și el pe altcineva. Este imposibil să crezi că nu-și dă seama că este ceva schimbat la tine, este la fel cum ai crede că există o ”crimă perfectă”. Oricât de mult și-ar dori cineva să nu fie prins, este puțin probabil să nu se va da de gol chiar deloc. Dacă este așa, atunci soțul tău dă dovadă de o inteligență emoțională extrem de mică, așa că poți liniștită să faci ce vrei, iar dacă află, poți nega la nesfârșit, pentru că el nu-și va da seama că tu minți.

Citește mai multe despre Adela sfaturi pe Libertatea.

Comentarii