Mergi direct la conținut »
Băutura bunicilor a fost reinventată! La Constanța se vinde cremă de bragă
Lifestyle Libertatea > Lifestyle > Băutura bunicilor a fost reinventată! La Constanța se vinde cremă de bragă

Băutura bunicilor a fost reinventată! La Constanța se vinde cremă de bragă

 

De Cătălin Schipor,

La Constanța, celebra bragă a fost reinventată. Un maestrul cofetar a lucrat patru luni pentru a obtine rețeta cremei de bragă, iar ieri eforturile sale au fost certificate de o echipă de specialisti în domeniul alimentației și nutriției.

Tulbure şi de culoarea cafelei cu lapte, braga trebuie să fie dulce – acrişoară şi să te pişte uşor pe limbă. Aşa era odată, chiar şi acum câteva decenii, când, în Dobrogea, mai puteai bea bragă adevărată făcută după secretele vechi ale turcilor de la noi.

Maestrul cofetar Silviu Miron a experimentat diverse rețete vechi ca să obțină ceva nou din băutura tradițională orientală. Astfel a luat naștere crema de bragă. Cofetarul susține că aceasta diferă la gust pentru că este mult mai consistentă și în plus diferă și la culoare.

În noua rețetă a scos grâul din ecuație pentru a scăpa de gluten, proteina care dă intoleranță multor oameni. A redus și zahărul, responsabil de multe boli moderne ale omului sedentar. ”A rămas meiul, orzul și secara, iar pe urmă, dintre orz și secară am ales secara pentru că e mai bogată în fibre decât orzul. Avem și zahăr mai puțin. La braga inițială foloseam 12% , dar acum am constatat că meiul deja ne dă un 3% dulceață și am redus procentajul de zahăr“, a explicat acesta.

​Braga, supranumită ”băutura răcoritoare a sultanilor”, este 100% naturală și  conține vitaminele A, B,C și D și multe săruri minerale.

braga silvian  (4 of 7)

Close
Închide
  Close