Cuprins:
Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.
Ce beneficii are laptele de oaie
Laptele de oaie este o sursă importantă de substanțe bioactive benefice pentru organism. Compoziția valoroasă a laptelui de oaie se datorează conținutului ridicat de acizi grași, imunoglobuline, proteine, hormoni, vitamine și minerale. Multe biopeptide găsite în laptele de oaie au proprietăți antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii.
Studiile arată că substanțele bioactive din laptele de oaie prezintă și proprietăți anticancerigene. Laptele de oaie, datorită conținutului său de CLA și acid orotic, previne apariția diabetului de tip 2, a bolii Alzheimer și a cancerului. Laptele de oaie, ca produs bogat in substante bioactive, poate fi folosit ca aliment pentru sprijinirea organismului în lupta impotriva bolilor neurologice si canceroase.
În plus, laptele de oaie este mai bun pentru sistemul digestiv uman în comparație cu laptele de vacă și de capră. Laptele de oaie nu are un miros sau un gust atât de puternic, cum este adesea cazul laptelui de capră.
Laptele de oaie este o băutură energetică naturală bogată în proteine care, pentru că este mai cunoscută în Europa, este folosită de sportivi.
Laptele de oaie pentru copii
Deoarece conținutul de proteine din laptele de oaie este atât de mare – de trei ori mai mare decât cel de vacă – nu este recomandat copiilor de până la 12 luni.
Ce beneficii are brânza de oaie
Brânza de oaie are o mare valoare nutritivă și multiple beneficii, deoarece contribuie cu o cantitate mare de proteine la dieta noastră. Brânza de oaie este foarte des utilizată în dieta mediteraneană.
Bogată în minerale
Acest tip de brânză conține și o serie de minerale, inclusiv calciu, zinc, magneziu și potasiu, care ajută la prevenirea osteoporozei și a decalcificării.
Bogată în vitaminele A, D și E
Brânza de oaie oferă vitaminele A, D și E, aceste vitamine nu se găsesc întotdeauna în alte tipuri de brânză și sunt foarte benefice pentru sănătate.
Bogată în calciu
În plus, brânza de oaie conține mai mult calciu decât orice altă brânză, un mineral foarte important pentru oase puternice și sănătoase.
Ușor de digerat
Cazeina din laptele de oaie – proteina asociată cu brânza, este acceptabilă chiar și pentru cei cu intoleranță la brânza de capră sau de vacă.
Brânza de oaie ajută la îmbunătățirea sănătății reproductive
Numeroase cantități de vitamine pot fi găsite în brânza de oaie, cum ar fi acidul folic. Folatul ajută la echilibrarea nivelurilor hormonale, în special la femei. De asemenea, promovează un metabolism mai bun.
Lipsa de folat poate induce defecte ale tubului neural la sugari. De asemenea, poate afecta sistemul reproductiv general, provocând travaliu și naștere dificile.
Ajută la reducerea riscului de cancer
Brânza de oaie este făcută din lapte de oaie care conține o concentrație mare de nucleozide și nucleotide. Aceste două tipuri de glicozilamine sunt, de asemenea, de 50 de ori mai mari decât cele găsite în brânza de vacă și în laptele de vacă.
Prin urmare, consumând mai multe alimente bogate în nucleozide și nucleotide, puteți reduce stresul oxidativ al radicalilor liberi care este cauzat de mutațiile celulelor sănătoase din corpul nostru. La rândul său, acest lucru poate reduce șansele noastre de a dezvolta celule canceroase, ceea ce duce la o mai bună creștere și reparare a celulelor sănătoase.
Brânza de oaie poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol
Deși brânza de oaie conține o cantitate mai mare de grăsimi și calorii (de două ori mai mare) decât brânza de vaci, asta nu înseamnă că este dăunătoare pentru sănătatea noastră. Consumată în cantități moderate poate fi chiar benefică.
Grâsimea din brânza de oaie va ajuta, de asemenea, la transformarea proteinelor în energie, reducând în același timp șansele noastre de a dezvolta alte boli cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza, bolile coronariene, accidentul vascular cerebral și atacul de cord.
- Ce beneficii are pentru organism și consumul de brânza de vaci, brânza de vacă și brânza de capră
Daniel9090 • 08.12.2023, 14:22
Consumul de brânză de oaie oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Este o sursă bogată de proteine de calitate, conține vitamine precum vitamina A, B și D, minerale esențiale precum calciu, fosfor și zinc