MENIU CAUTĂ
07 Mai. 2013 14:01

Ce conţine trusa medicală de prim ajutor

Distribuie

Trusa de acasă. Trebuie să conţină: un termometru (de preferat digital), o cutie cu comprese sterile, leucoplast, o faşă elastică, o foarfecă, bandaje, nurofen şi paracetamol, alcool sanitar, o sticlă cu apă oxigenată, tinctură de iod sau rivanol, un unguent împotriva arsurilor. În general nu e bine să existe medicamente în casă. La nevoie, le procuri cu acordul medicului de familie. Cele pe care le ai trebuie păstrate într- un dulap cu cheie.
Trusa de voiaj. Pe lângă tratamentele uzuale ale familiei, aceasta ar trebui să conţină: cardul de asigurare medicală, carnetele cu vaccinuri, un termometru, o cutie cu comprese sterile, faşă elastică, leucoplast, bandaje, tampoane cu alcool, prafuri antiseptice cutanate. Medicamente: împotriva răului de transport, împotriva durerilor, împotriva diareei, împotriva răcelii, unguente antiinflamatorii (în caz de luxaţii, entorse).
Trusa de maşină. Chiar dacă se găsesc truse deja echipate, iată ce nu trebuie să lipsească din aceasta: prafuri antiseptice cutanate, comprese sterile, o faşă elastică, leucoplast, pansamente, o pătură, o foarfecă cu vârfuri boante, un garou, alcool sanitar, dispozitiv pentru respiraţie gură la gură, feşe tifon, bandaj triunghiular, pansament steril absorbant, mănuşi examinare, ace de siguranţă. Componentele sunt valabile 2 ani.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Am testat o mașină electrică prin oraș. Cum treci peste „angoasa autonomiei”
Comentarii