Mergi direct la conținut »
Ce e bine să-i dai copilului de mâncare în perioada examenelor

De Roxana Radulian,

Perioada cu examene importante este în plină desfășurare în luna iunie: admiterea la liceu, examenul de bacalaureat sau sesiunea de la facultate. Ajută-ți copilul să rețină mai bine ceea ce învață alimentându-l corespunzător. Iată ce anume ar fi bine să-i pregătești, pentru a avea o mai bună capacitate de memorare.

Ai grijă ca din alimentația copilului să nu lipsească laptele și iaurtul. Acestea, ca de altfel majoritatea lactatelor, reprezintă un stimulent excelent pentru creier.

Pește gras

Somonul, macroul, sardinele, păstrăvul și heringul sunt speciile de pește indicate deoarece conţin minerale, uleiuri de tip Omega 3, fosfor şi complexul vitaminelor B, toate foarte bune pentru memorie.

Ouă

Colina şi vitamina B 12 sunt numai două dintre substanţele benefice care se găsesc în ouă. În plus, conţin şi lecitină, care se știe că îmbunătăţeşte memoria.

Avocado

Previne pierderea memoriei deoarece este o sursă bogată de vitamina E, substanță care neutralizează radicalii liberi ce distrug celulele creierului.

Ficat de viţel și de pui

Conţin fier care transportă oxigenul spre creier, precum şi multe alte vitamine din complexul B, care influenţează pozitiv coeficientul de inteligenţă.

Spanac
Cercetătorii au descoperit că spanacul conţine acid folic, care previne şi chiar ajută la vindecarea pierderilor de memorie.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Banane
Conţin substanţe benefice pentru creier. În plus, glucoza, vitaminele şi mineralele din conținutul bananelor energizează organismul.

Ciocolata neagră
Dă-i zilnic 2-4 pătrățele de ciocolată neagră, cu minimum 75% conținut de cacao. Ciocolata este foarte bună pentru îmbunătăţirea capacităţii de memorare.

Lăptișor de matcă

Lăptișorul de matcă îmbunătăţeşte activitatea cerebrală. Stimulează dezvoltarea celulelor noi și este un energizant natural excepțional pentru copii.

Morcovi
Sporesc capacitatea de memorare și acuitatea vizuală. Morcovii cruzi, tăiați bastonașe sunt gustarea ideală pentru copilul tău.

Close
Închide
  Close