Tarotul era folosit intens în Europa medievală pentru diverse jocuri de cărți. În Italia era numit tarock sau tarockini, iar cărțile de tarot erau folosite deopotrivă de înalta societate și de târgoveți pentru diverse jocuri de noroc în secolul al XV-lea. Cărțile de tarot s-au răspândit în Franța, în Imperiul Austro-Ungar și în Germania, având diverse desene și simboluri, în funcție de imaginația și talentul meșteșugarilor care le făceau.

Câteva secole mai târziu, spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, anumite cărți de tarot, în special arcanele majore care reprezintă personaje simbolice, au început să fie folosite în divinație și ocultism. Tarotul devine astfel mai mult decât un simplu joc de noroc, un instrument pentru cunoașterea vieții și a destinului.

Ce semnificație are tarotul pentru ocultiști

Pasionații de astrologie și ezoterism susțin că tarotul și semnificația cărților de tarot ne-a fost transmisă de zeul egiptean Toth. Originea acestui joc este un mister, nu se știe exact de unde provin cărțile de tarot, certe este că imaginile și simbolurile oculte au fost dezvoltate în epoca medievală târzie.

În zilele noastre, tarotul este folosit mai mult pentru a ghici viitorul și pentru a descifra destinul unei persoane. Așa numiții ghicitori în cărți, folosesc tarotul pentru a răspunde la tot felul de întrebări legate de dragoste, noroc, sănătate sau familie. Mesajul cărților variază în funcție de modul în care sunt etalate și de imaginația ghicitorului, dar întotdeauna este respectată semnificația lor de bază.

„Dacă nu câştigăm acest război, va avea loc un nou Holocaust”, susține armata israeliană. Avertismentul lui Netanyahu, după 6 luni de conflict
Recomandări
„Dacă nu câştigăm acest război, va avea loc un nou Holocaust”, susține armata israeliană. Avertismentul lui Netanyahu, după 6 luni de conflict

Foarte importante în interpretarea cărților de tarot sunt și principiile numerologiei. Arcanele majore din tarot nu au numere, dar cele minore sunt numerotate de la 2 la 10, iar numerele pot avea și ele conotații negative sau pozitive.  

Ce înseamnă arcanele și cum se împart

Termenul arcană este un termen arhaic, provenind posibil dintr-un dialect al limbii italiene, și înseamnă taină, mister sau tainiță, păstrător al tainelor. Cărțile de tarot sunt într-adevăr pline de taine, toate fiind desenate cu simboluri ezoterice și oculte.

Fiecare personaj are semnificații deosebite și fiecare carte este interpretată în funcție de rolul personajelor, dar și de simbolurile desenate discret pe margini. Cine le privește cu atenție va observa diverse litere, numere, stele sau cruci care pot transmite diferite mesaje în funcție de context.   

Ceea ce este deosebit la tarot este că fiecare carte are deopotrivă conotații pozitive și conotații negative, în funcție de modul în care este etalată alături de celelalte. Per total, tarotul cuprinde 78 de cărți, dintre care 22 de arcane majore și 56 de arcane minore.

Arcana majoră

Cele 22 de cărți din arcana majoră sunt cele mai folosite în divinație și jocuri oculte. Ele pot răspunde la marile întrebări despre viață și destin. Arcanele majore sunt folosite adesea pentru a consulta viitorul în ceea ce privește situațiile grave, eșecurile în dragoste sau începutul unei relații noi, schimbările mari precum căsătoria sau nașterea, dar și provocările din carieră.

România se deșertifică. „În 20 de ani vom avea o climă foarte similară cu cea a Greciei”, avertizează ministrul Mediului
Recomandări
România se deșertifică. „În 20 de ani vom avea o climă foarte similară cu cea a Greciei”, avertizează ministrul Mediului

Semnificațiile de bază:

O – Nebunul: risc, aventură, șansă, intuiție, impuls, decizii necugetate, extravaganță.

1 – Magicianul/ Magul: inteligență, diplomație, manipulare, succes.

2 – Marea Preoteasă: înțelepciune, analiză, creativitate, inițiativă, sensibilitate artistică, toleranță.

3 – Împărăteasa: dragoste, bogăție, fertilitate, progres, generozitate.

4 – Împăratul: putere, autoritate, voință, creație și distrugere, responsabilitate.

5 – Marele Preot: lecție de viață, încercare, proiecte noi, promisiune, iluminare

6 – Îndrăgostiții: iluzii, indecizie, încercări grele, greutăți, obstacole.

7 – Faetonul/Carul: schimbare, provocare, luptă, răzbunare, victorie.

8 – Forța: putere, rezistență, energie, curaj, succes.

9 – Eremitul: grijă, precauție, așteptare, dezamăgire, înșelăciune.

10 – Roata norocului: șansă, îmbunătățire, succes, profit, noutăți, recompense.

11 – Dreptatea: justiție, adevăr, control, soluții, negociere, calea dreaptă.

12 – Spânzuratul: sacrificii, eșec, deziluzie, pierdere, umilință, vinovăție.

13 – Moartea: transformare, schimbare radicală, eliberare, finalizare, perspective noi.

14 – Echilibrul: acceptare, acomodare, maturitate, încredere de sine.

Volodimir Zelenski: Ucraina va pierde războiul fără ajutorul american blocat în Congres, iar Rusia va ataca alte state
Recomandări
Volodimir Zelenski: Ucraina va pierde războiul fără ajutorul american blocat în Congres, iar Rusia va ataca alte state

15 – Diavolul: violență, viclenie, ură, ambiție, probleme de sănătate.

16 – Turnul: tragedie, suferință, schimbări dramatice, pierderi, traume.

17 – Steaua: speranță, inspirație, idei noi, iluzie.

18 – Luna: intuiție, iluzie, interpretări greșite, dușmani ascunși, maternitate, graviditate.

19 – Soarele: fericire, noroc, sănătate, bucurie, satisfacție, vitalitate.

20 – Judecata: conștiință, responsabilitate, datorie, critică, examen, test.

21 – Lumea: reputație, apreciere, succes, călătorii, mutare, idei noi.  

Arcana minoră

Pasionații de tarot spun că cele 56 de cărți din arcana minoră pot fi folosite în divinație pentru a găsi soluții la problemele cotidiene precum lipsa banilor, investițiile pe termen scurt, călătoriile, neînțelegerile din familie sau o alegere dificilă.  

Arcanele majore reprezintă arhetipurile umane, dar arcanele minore reflectă deciziile, schimbările și provocările pe care le întâlnim zi de zi. Ele sunt împărțite în cărți de curte precum Valetul, Cavalerul, Regina și Regele, și cărți cu numere, care sunt câte 10 de fiecare simbol: Cupă, Spadă, Bâte și Monede.

Valeții

Există patru cărți cu valeți, și anume valetul de spadă, valetul de cupă, valetul de bâte și valetul de monede. Dacă îți apare unul dintre valeți, înseamnă că ai tratat cu superficialitate anumite probleme din trecut, ele s-au complicat, iar acum găsești mai greu soluțiile. Pe de altă parte, valeții sunt simbolurile micilor aventuri, călătoriilor, al șanselor și al veștilor.

Cavalerii

La fel ca și în cazul valeților, există 4 cărți dedicate cavalerilor, pentru fiecare simbol în parte: cupă, spadă, monede și bâte. Apariția unui cavaler înseamnă că situația cu care te confrunți este blocată și nu vei reuși să ieși din ea, dacă nu ești ajutat de un om inteligent și matur. Pe de altă parte, apariția cavalerului poate semnifica apariția unei persoane deosebite în viața ta.

Reginele

Cele patru cărți cu regine semnifică fie vești sau ajutor din partea unei femei mature, fie complicații din partea unei femei care face o alegere greșită. Trebuie să fii foarte atentă la influența pe care o au anumite femei în viața ta, să nu le lași să preia controlul și să nu te lași doborâtă de criticile sau reproșurile lor.

Regii

La fel ca reginele, există 4 cărți cu regi, cu aceleași simboluri de mai sus. Regii semnifică figuri masculine autoritare, vești din partea unui bărbat care încearcă să intervină și să controleze. De obicei, apariția regelui înseamnă intervenție nedorită din afară.

Simbolistica cărților numerotate din tarot

În rândul arcanelor minore se găsesc și 40 de cărți numerotate de la I la X, cu cele patru simboluri clasice ale tarotului: bâte, cupe, spade și monede.

Bâtele sunt asociate cu acțiunea, virilitatea, decizia, focul și lumina. Apariția acestor cărți îndeamnă la acțiune și este un semn bun pentru cei întreprinzători, care știu să rezolve lucrurile. O astfel de carte îți arată că cea mai proastă decizie este să stai și să aștepți. Caută soluții, alege, decide, impune-te!

Cupele sunt asociate cu sentimentele, emoțiile, dragostea, relațiile, familia, legăturile cu cei din jur. Aceste cărți îți arată că trebuie să ții cont de emoțiile și sentimentele tale, să te protejezi afectiv, să cauți oamenii care țin cu adevărat la tine, să te adaptezi unei situații noi și să ții cont de ceea ce îți oferă ceilalți.

Spadele sunt asociate cu gândirea, intelectul, decizia și dreptatea. O astfel de carte îți poate arăta că traversezi o perioadă dificilă în care nicio soluție nu pare clară și nu găsești pe nimeni să te ajute. Această carte îți arată că trebuie să te bazezi doar pe tine însăți și să ai încredere că nu vei da greș.

Monedele din tarot sunt asociate cu valorile materiale, bunăstarea, familia, posesiunile, siguranța și certitudinile din viața ta. Dacă apare această carte, este posibil ca siguranța ta să fie în pericol, să simți că ceea ce ai clădit până acum se clatină și că ai nevoie de multă putere pentru a ține lucrurile în echilibru. Este posibil să câștigi peste noapte, dar este posibil să și pierzi.

Etalările de bază în tarot

Etalare înseamnă așezarea cărților cu fața în jos, după o schemă prestabilită. Etalarea cărților de tarot este de obicei însoțită de o rugăciune, mai ales dacă se pun întrebări legate de sănătate și familie.

Se pot folosi doar cărțile din arcana majoră pentru situații legate de căsnicie, viitor, carieră sau șanse în viață. Dar se pot folosi și toate cărțile la un loc. Ele se amestecă de câteva ori, se taie și apoi se etalează. Unele persoane mai superstițioase obișnuiesc să facă și semnul crucii de trei ori asupra pachetului de cărți. Abia după ce ai formulat o întrebare concretă și te-ai concentrat asupra ei, poți întoarce cărțile pentru a găsi răspunsul din tarot.

Etalarea în linie/etalarea celor 4 planuri ale vieții

Se amestecă bine toate cărțile, se taie și primele cinci se așează de la stânga la dreapta. Ele pot fi interpretate astfel:

Prima carte: te reprezintă pe tine cu dorințele și speranțele de moment

Cartea a doua: planul profesional

Cartea a treia: planul afectiv

Cartea a patra: planul material

Cartea a cincea: sănătatea

Etalarea în triunghi

Aceasta este o etalare simplă care arată trecutul, prezentul și viitorul. Se pune o întrebare concretă, legată de situațiile de zi cu zi de acasă sau de la serviciu, se amestecă bine cărțile și primele trei din pachet se pun cu fața în jos în formă de triunghi.

Cele două cărți de la baza triunghiului reprezintă trecutul și prezentul, trecutul în stânga, prezentul în dreapta, iar cartea așezată în triunghi deasupra lor reprezintă viitorul.

Etalarea în caro

Este o altă metodă de bază pentru ghicitul viitorului în tarot. Cărțile se etalează în formă de romb sau caro. Cartea din colțul din stânga al rombului reprezintă ”pentru”, cartea din colțul din dreapta reprezintă ”contra”, cartea de sus este ”surpriza” care poate interveni în acțiunile tale, iar cartea de jos reprezintă ”rezultatul” la care poți ajunge.

Pentru această etalare se folosesc mai des cărțile din arcana minoră și se pun întrebări concrete despre planurile și ideile tale de zi cu zi.

Etalarea în cruce cu 5 cărți

Se etalează patru cărți în cruce și una în mijloc. Cărțile se amestecă bine, se pune întrebarea, se taie și apoi primele cinci din pachet se etalează de la stânga la dreapta și de sus în jos. La final, se pune a cincea carte în mijlocul celor patru.

Ele se interpretează astfel:

  • cartea din stânga este prezentul
  • cartea din dreapta este viitorul apropiat
  • cartea de sus este surpriza
  • cartea de jos reprezintă consecințele deciziilor tale
  • cartea din mijloc reprezintă sfatul pe care ți-l dă tarotul.

Pentru această etalare se folosesc mai des cărțile din arcana majoră și se interpretează în funcție de semnificațiile de bază pe care le poți consulta mai sus.

Vezi şi ce semnifică cifra 3 în numerologie și din punct de vedere spiritual!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (7)

Costica2023   •   15.12.2023, 15:22

Este important de menționat că tarotul nu este doar un instrument de prezicere a viitorului, ci poate fi și un mijloc de autocunoaștere și de înțelegere a situațiilor actuale sau a modului în care trecutul poate influența prezentul.

Costica2023   •   15.12.2023, 15:22

Tarotul este un set de cărți speciale, folosite în principal pentru predicții, introspecție și ghidare spirituală. Un pachet de tarot este format din 78 de cărți împărțite în două categorii principale: Arcane Majore și Arcane Minore

Liviu015   •   11.12.2023, 11:46

Crede cineva in aceste metode ?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Locul din România unde turiștii vor ajunge mai ușor. Este spectaculos și renumit pentru izvoarele termale unice
FANATIK.RO
Locul din România unde turiștii vor ajunge mai ușor. Este spectaculos și renumit pentru izvoarele termale unice
Incredibil! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Incredibil! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Ce nume extrem de rar are bebelușul lui Reghe. Nu s-a mai auzit în România. Primele declarații despre copil și un atac furibund la adresa Anamariei Prodan
Libertateapentrufemei.ro
Ce nume extrem de rar are bebelușul lui Reghe. Nu s-a mai auzit în România. Primele declarații despre copil și un atac furibund la adresa Anamariei Prodan
Cea mai frumoasă reporteră italiană n-a putut intra într-o faimoasă discotecă din Berlin, din cauza garderobei: „N-am fost refuzată niciodată!”
GSP.RO
Cea mai frumoasă reporteră italiană n-a putut intra într-o faimoasă discotecă din Berlin, din cauza garderobei: „N-am fost refuzată niciodată!”
Locul spectaculos din România pe care turiștii sunt înnebuniți să-l viziteze în acest moment. E un adevărat paradis
FANATIK.RO
Locul spectaculos din România pe care turiștii sunt înnebuniți să-l viziteze în acest moment. E un adevărat paradis
Orașul din Ucraina pe care Kremlinul vrea să îl transforme într-o „zonă gri”, în care oamenii nu vor avea voie să locuiască
Știrileprotv.ro
Orașul din Ucraina pe care Kremlinul vrea să îl transforme într-o „zonă gri”, în care oamenii nu vor avea voie să locuiască
Mesajul publicat de Cristina Ciobănașu în ziua nunții lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. A surprins pe toată lumea!
Unica.ro
Mesajul publicat de Cristina Ciobănașu în ziua nunții lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. A surprins pe toată lumea!
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Orangesport.ro
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Eclipsă totală de Soare pe 8 aprilie. De ce nu poate fi văzută din România
Observatornews.ro
Eclipsă totală de Soare pe 8 aprilie. De ce nu poate fi văzută din România
Horoscop 8 aprilie 2024. Peștii pot să se agite inutil sau pot să-și vadă de-ale lor, în ciuda turbulențelor care apar și par să nu se termine
HOROSCOP
Horoscop 8 aprilie 2024. Peștii pot să se agite inutil sau pot să-și vadă de-ale lor, în ciuda turbulențelor care apar și par să nu se termine
RECOMANDĂRI