Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra

National GalleryIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

London Eye

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - London Eye

London Eye este poate cea mai emblematică roată Ferris din lume. A fost construită pentru a marca sărbătorirea mileniului la Londra în anul 2000 și, încă din prima zi, a fost cea mai importantă atracție a Londrei. 

Capsulele de sticlă individuale de pe roată se ridică până la 443 de metri deasupra Tamisei, ceea ce duce la unele dintre cele mai splendide priveliști ale orașului. 

Întreaga plimbare durează aproximativ 30 de minute și este însoțită, de obicei, de o coadă lungă. Cu toate acestea, dacă cineva se grăbește, o poate experimenta înaintea celorlalți cu un bilet London Eye: Skip-the-line Ticket.

Confuzie politică. Plutonul candidaților traseiști. Politicianul care a schimbat cinci partide în zece ani
Recomandări
Confuzie politică. Plutonul candidaților traseiști. Politicianul care a schimbat cinci partide în zece ani

Warner Bros. Studio Tour Londra

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - Warner Bros Studio Tour

O încântare pentru toți fanii Harry Potter, acest obiectiv îți va oferi o privire în culisele filmului și te va purta prin unele dintre cele mai incredibile și magice decoruri cu aspect magic. 

Vizitatorii pot face un tur ghidat sau pot explora pe cont propriu și, de asemenea, se pot plimba prin locuri celebre din film, cum ar fi The Great Hall. 

De asemenea, se poate vedea întreaga experiență de filmare. Biletul include, de asemenea, transportul spre și dinspre studiourile din centrul Londrei, dar și intrarea.

Madame Tussauds Londra

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - Madame Tussauds

Madame Tussauds Londra este unul dintre cele mai bune locuri de văzut în Londra și are statui de ceară realiste și zone interactive care dau viață personajelor tale preferate din filme și celebrităților. 

„Asta înseamnă un al treilea război mondial.” Reacția Ungariei, după ce Macron a reluat ideea trimiterii de trupe în Ucraina
Recomandări
„Asta înseamnă un al treilea război mondial.” Reacția Ungariei, după ce Macron a reluat ideea trimiterii de trupe în Ucraina

De la Benedict Cumberbatch la Johnny Depp și până la Majestatea Sa, Regina – bucură-te de o plimbare pe covorul roșu a celebrităților din toată lumea sau vizitează scenele preferate din filme într-o zonă specială dedicată Star Wars.

Westminster Abbey

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - Westminster Abbey

Dintre toate, Westminster Abbey este poate unul dintre cele mai cunoscute puncte de interes din Londra. Un loc iconic care a fost asociat cu creștinismul încă din secolul al VII-lea și care a fost martor la numeroase înmormântări și încoronări, aceasta este o atracție care trebuie vizitată de toți. 

Recent, însă, locul a câștigat popularitate ca locație preferată pentru nunțile regale.

London Dungeon

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - London Dungeon
Primele rezultate ale analizelor în cazul fetiței din Călărași care a murit după ce a mâncat pește congelat
Recomandări
Primele rezultate ale analizelor în cazul fetiței din Călărași care a murit după ce a mâncat pește congelat

London Dungeon este una dintre cele mai distractive modalități de a trece prin ultimii 1.000 de ani de istorie a Londrei. Vizitatorii se plimbă prin temnițe de la un spectacol la altul și au parte de evenimente istorice într-o manieră interactivă și live-action.

Însoțiți de un tur ghidat de actori, se vizitează pe parcurs și personaje celebre precum Sweeny Todd.

Grădinile Kew

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - Kew Gardens

Grădinile Botanice Regale sau Grădinile Kew este un loc perfect pentru a prinde acea rază de soare atât de rară din Londra. 

Situat în sud-vestul Londrei, pe malul râului Tamisa, acest loc este perfect pentru a te plimba împreună cu cei dragi. 

Amenajate în 1759, grădinile sunt acum proprietate guvernamentală și au o varietate de tururi disponibile cu intrare gratuită. În afară de aceasta, aici au loc numeroase evenimente muzicale și culturale pe tot parcursul anului.

Galeria Națională

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - National Gallery

Unul dintre cele mai faimoase locuri de vizitat în Londra, Muzeul National Gallery are un studiu aproape complet al picturilor europene din 1260 până în 1920. 

Colecția incredibilă din muzeu include tablouri de la cei mai emblematici pictori din lume, cum ar fi Copilul de Leonardo da Vinci, Venus și Marte de Botticelli, Iazul cu nuferi de Monet și Floarea-soarelui de van Gogh, printre multe altele.

Piccadilly Circus și Trafalgar Square

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - Piccadilly Circus

Piccadilly Circus și Trafalgar Square sunt unul dintre cele mai bune locuri din Londra și, din fericire, sunt situate foarte aproape unul de celălalt. 

Trafalgar Square a fost construită pentru a comemora victoria lordului Horatio Nelson asupra francezilor și are un monument de granit de 56 de metri, Nelson’s Column, care domină fântânile din piață.

Picadilly Circus, pe de altă parte, marchează intersecția mai multor străzi aglomerate din Londra – Piccadilly, Regent, Haymarket și Shaftsbury Avenue, iar deasupra acestui trafic aglomerat se află cea mai faimoasă sculptură din Londra – Eros înaripat, în echilibru delicat pe un picior.

Hyde Park

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - Hyde Park

Hyde Park este unul dintre cele mai emblematice și cele mai bune locuri de vizitat din Londra. Acest spațiu deschis este cel mai mare din oraș și este public încă din 1635. 

Are un lac artificial din secolul al XVIII-lea, numit Serpentine, renumit pentru plimbări cu barca și înot. Alte atracții includ Speaker’s Corner și Apsley House (fosta casă a primului Duce de Wellington).

Big Ben

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - Big Ben

Primul lucru care îți vine în minte când te gândești la Londra este Big Ben și este cu adevărat un monument legendar. Acest turn de 97 de metri care adăpostește un ceas uriaș este cunoscut în întreaga lume ca fiind semnalul de timp al postului de radio BBC. 

Este unul dintre cele mai grozave locuri din lume.

Palatul Buckingham – Schimbarea gărzii

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - Buckingham Palace

Palatul Buckingham, construit în 1837, este reședința londoneză a Familiei Regale încă de la venirea la putere a reginei Victoria. Se pot face tururi ale palatului, iar una dintre cele mai populare atracții de aici este Schimbarea Gărzii (Changing of the Gaurd). Acest spectacol gratuit de marșuri de precizie este acordat pe muzică și este un răsfăț pentru ochi.

Muzeul Victoria și Albert

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Museum (V&A) este unul dintre cele mai diverse muzee din lume și găzduiește în el un Muzeu de Istorie Naturală și un Muzeu de Știință. Are 145 de galerii care conțin artefacte vechi de peste 5.000 de ani.

British Museum

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - British Museum

Muzeul Britanic intră în topul celor mai frumoase locuri de vizitat în Londra și pe bună dreptate, deoarece are peste 13 milioane de artefacte, de la lumea antică până în timpurile moderne.

Obiectele neprețuite provin din întreaga lume și din toate civilizațiile, inclusiv Asiria, Babilonia, Europa, China și multe altele. 

Printre cele mai faimoase exponate se numără controversatele marmuri Elgin din Parthenon, bustul colosal al lui Ramses al II-lea, mumiile egiptene și multe altele.

Catedrala St. Paul

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - St. Paul Cathedral

Cea mai mare și cea mai faimoasă biserică din Londra, Catedrala St. Paul se află pe locul unui templu roman și este o structură reconstruită după ce cea anterioară a fost distrusă într-un incendiu. 

Astăzi, cupola de 365 de metri a Catedralei St Paul, împreună cu cele două turnuri baroce gemene, reprezintă zenitul arhitecturii engleze.

Covent Garden

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - Covent Garden

Covent Garden este unul dintre acele locuri din Londra care trebuie vizitate neapărat. Plin de restaurante, străzi, magazine și spectacole de stradă, se pot găsi lucruri de la obiecte de artizanat la flori și locuri de la muzee la Royal Opera House.

Turnul Londrei

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - London Tower

Splendoarea Turnului Londrei atrage vizitatorii spre el și îl face unul dintre locurile de top pentru vizitarea Londrei. Nu poți vizita Londra fără să vezi Turnul. Inițial o închisoare transformată în palat, un seif de comori, apoi o grădină zoologică privată, Turnul Londrei a jucat multe roluri de-a lungul secolelor trecute și este acum un sit al patrimoniului mondial.

St. James’ Park – Parcul Regal

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - St. James Park

Londra nu va fi la fel fără parcurile sale regale, iar Parcul St. James se întâmplă să fie unul dintre ele. Depinde de tine dacă vrei să te plimbi sau să te pierzi în frumusețea faimoaselor paturi de flori din această grădină. 

Timp de 400 de ani, pelicanii au locuit în parcul St. James’ Park, iar parcul este înconjurat de multe repere importante și merită cu siguranță o vizită.

Notting Hill Gate

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - Notting Hill

Unul dintre locurile pe care cu siguranță nu ai vrea să le ratezi în călătoria ta în Anglia este Notting Hill. Una dintre zonele opulente și de înaltă clasă din Anglia este renumită pentru faptul că este multiculturală și cosmopolită. Plimbându-te prin acest loc vei vedea case frumoase de culoare pastel și mașini de epocă pastelate în fața acestor case.

Palatul Hampton Court

Locuri de vizitat și obiective turistice în Londra - Hampton Court Palace

Un alt loc faimos din Londra și ceva ce cu siguranță nu ai vrea să ratezi, Palatul Hampton Court datează din vremea lui Henric al VIII-lea și este locul unde Elisabeta I a aflat despre cum a pierdut Armada spaniolă. 

Palatul găzduiește, de asemenea, un interesant ceas astronomic care datează din 1540 și are și alte detalii foarte fascinante care nu trebuie ratate.

Nu rata, de asemenea, o plimbare cu metroul londonez sau piețele cu mâncăruri de tip street food. Încearcă mâncarea locală și plimbă-te prin toate colțurile acestui oraș fermecat.

Sursa foto: 123rf.com

Vezi şi locuri de vizitat și obiective turistice în Bruges!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (47)

jeky   •   01.05.2024, 07:32

Ai destule de vizitat bani să ai,am fost și am vizitat

Peugeot307   •   26.04.2024, 10:26

Felicitări pentru articol!

jeky   •   28.03.2024, 06:57

Ai destule de vizitat,bani și timp să ai

Vezi toate comentariile (47)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Fabrica din România care a uimit întreaga lume. A inventat un sistem pentru care se vor bate toți străinii
FANATIK.RO
Fabrica din România care a uimit întreaga lume. A inventat un sistem pentru care se vor bate toți străinii
S-a aflat! Ce relație este, de fapt, între Cătălin Botezatu și Laura Giurcanu: ”Chiar dacă nu se întâmplă atât de des pe cât ne-am dori...”
Viva.ro
S-a aflat! Ce relație este, de fapt, între Cătălin Botezatu și Laura Giurcanu: ”Chiar dacă nu se întâmplă atât de des pe cât ne-am dori...”
Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție de infarct la Premiile Gopo. Mayra a atras toate privirile cu ținuta. Cine a însoțit-o pe covorul roșu
Libertateapentrufemei.ro
Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție de infarct la Premiile Gopo. Mayra a atras toate privirile cu ținuta. Cine a însoțit-o pe covorul roșu
Prima româncă pilot care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri spune ce trebuie să faci imediat după ce te urci la volan. Sfat pentru șoferi
GSP.RO
Prima româncă pilot care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri spune ce trebuie să faci imediat după ce te urci la volan. Sfat pentru șoferi
Veste excelentă pentru toți pensionarii din țară. E anunțul pe care milioane de români îl așteptau
FANATIK.RO
Veste excelentă pentru toți pensionarii din țară. E anunțul pe care milioane de români îl așteptau
O fată de 19 ani a mers la spital pentru că avea dureri mari de cap, însă medicii au făcut o descoperire șocantă
Știrileprotv.ro
O fată de 19 ani a mers la spital pentru că avea dureri mari de cap, însă medicii au făcut o descoperire șocantă
Cum arată apartamentul în care Raluca Bădulescu stă cu chirie. Are pat rotund și covoare din piele de ponei! 'Plătesc 1.300 de euro pe lună!' FOTO
Unica.ro
Cum arată apartamentul în care Raluca Bădulescu stă cu chirie. Are pat rotund și covoare din piele de ponei! 'Plătesc 1.300 de euro pe lună!' FOTO
Calhanoglu a surprins şi a sunat în România după ce a viralizat melodia românească. Discuţia, "încinsă" cu o glumă: "Da, am vorbit"
Orangesport.ro
Calhanoglu a surprins şi a sunat în România după ce a viralizat melodia românească. Discuţia, "încinsă" cu o glumă: "Da, am vorbit"
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Horoscop 3 mai 2024. Gemenii s-ar putea să observe o neconcordanță între ceea ce le oferă realitatea și ce-și doresc ei în această perioadă
HOROSCOP
Horoscop 3 mai 2024. Gemenii s-ar putea să observe o neconcordanță între ceea ce le oferă realitatea și ce-și doresc ei în această perioadă

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI