MENIU CAUTĂ
06 Apr. 2015 06:46 , de Alina Serea

Copilul tău nu vorbește sau pocește cuvinte? Când TREBUIE să mergi cu el la doctor?

Distribuie

Copiii diagnosticați cu „întârziere în dezoltarea limbajului” manifestă, de cele mai multe ori, intelect liminar sau deficiență mintală, care poate fi din naștere sau pedagogic, determinat de mediul sărac în informații și stimulare în care trăiește copilul.
25 de cuvinte pe care copilul tău trebuie să le ştie până la vârsta de doi ani
Cele 25 de cuvinte care trebuie ştiute, fac parte dintr-o listă largă de 310 cuvinte, care ar trebui să constituie vocabularul unui copil mic. Un copil de nivel mediu va şti 150 de cuvinte. Un semnal de alarmă ar fi atunci când un copil foloseşte doar 50 dintre cuvinte sau mai puţin.
„Dacă un copil nu foloseşte o mare parte dintre aceste cuvinte până la vârsta de 2 ani, atunci el ar putea avea o întârziere în vorbire”, a declarat Leslie Rescorla, profesor la Bryn Mawr College în Pennsylvania, cea care a întocmit testele.
Cuvintele care trebuie ştiute sunt: mami, tati, copilaş, lapte, suc, salut, minge, da, nu, câine, pisică, nas, ochi, banană, biscuite, maşină, fierbinte, mulţumesc, baie, pantof, pălărie, carte, s-a terminat, mai mult şi pa-pa.
Dacă copilul ajunge la vârsta de 2 ani şi jumătate şi încă se luptă cu cuvintele, atunci părinţii ar trebui să apeleze la un terapeut care să-l ajute pe copil în dezvoltarea vorbirii, scrie romaniatv.net
 
 
 
 

Comentarii