Cornel Victor Barbu s-a transferat în urmă cu doi ani de la Colegiul Militar “Mihai Viteazul” la unitatea nou înființată în Craiova. Era mult mai aproape de Băile Herculane, de casa bunicilor și părinților săi. S-a adaptat imediat la viața din noul colegiu militar, s-a împrietenit cu colegii, cadrele militare și cu profesorii. A ales acest sistem de învățământ pentru că a fost mereu atras de poveștile bunicului său despre faptele eroice ale bărbaților din familia sa.

“În primul rând, a fost o moștenire de familie, străbunicul meu a fost erou în Al Doilea Război Mondial, iar stră-străbunicul meu a fost erou în Primul Război”, povestește Cornel Barbu.

Adolescentul iubește uniforma militară, însă iubește și apa, prin urmare în momentul în care i s-a ivit ocazia să își consolideze educația, nu a stat pe gânduri.

REPORTAJ/ Cornel Victor Barbu, românul admis la Academia Navală a SUA: “Bunica așa mi-a spus: cu un ochi plâng, dar cu altul sunt fericită"Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

La începutul clasei a XII-a, numărându-se printre elevii cu mediile cele mai bune din Colegiul Militar “Tudor Vladimirescu”, Cornel a putut să aplice pentru studii universitare în Statele Unite ale Americii.

Nepotism electoral în POT, partidul care-l susține pe Călin Georgescu. Oameni noi, metehne vechi: politica văzută ca afacere de familie
Recomandări
Nepotism electoral în POT, partidul care-l susține pe Călin Georgescu. Oameni noi, metehne vechi: politica văzută ca afacere de familie

“La începutul acestui an școlar, primii zece la sută dintre elevii cu medii mai mari am fost anunțați că putem opta pentru o academie din Statele Unite ale Americii. Eu, când am auzit, nici nu am stat pe gânduri și am spus că vreau să încerc. Abia după aceea i-am anunțat pe fratele meu, pe părinți, pe bunici și au spus că dacă eu vreau să încerc ei mă susțin cu tot ce pot”, a relatat elevul Cornel Barbu.

A trecut toate testele

După ce a întocmit formalitățile, Cornel Victor Barbu a fost chemat în Capitală pentru a fi supus unor examene și teste fizice.

::placeholdeR–>

După ce a primit acceptul din partea oficialilor americani, adolescentul și-a anunțat familia.

„Pe data de 6 noiembrie 2017 am fost la București, am avut un test eliminatoriu în limba engleză, unde tebuia să obținem cel puțin 85 de puncte din 100, a doua zi am avut probele sportive, pe data de 8 am avut examenul psihologic, iar următoarea zi am susținut un interviu cu cadre militare din America și vizita medicală. Răspunsul l-am primit pe 24 aprilie”, a povestit tânărul.

La terminarea studiilor se va întoarce în România

În ultimii doi ani, tânărul ajungea acasă o dată la două săptămâni, însă odată plecat în Statele Unite ale Americii își va vedea familia mai rar. Cea mai grea va fi despărțirea de fratele său și de bunicii în casa cărora a crescut. Când va termina studiile în SUA, Cornel Barbu se va întoarce în România.

Proteste de amploare împotriva lui Călin Georgescu în București, Cluj și Timișoara | VIDEO
Recomandări
Proteste de amploare împotriva lui Călin Georgescu în București, Cluj și Timișoara | VIDEO

“Bunica mea exact așa mi-a spus: cu un ochi plâng, dar cu altul sunt fericită. Sunt bucuroși pentru mine, pentru ce am reușit, dar sunt triști pentru că o să vin foarte rar acasa”, a mai spus Cornel Barbu.

În urma ofertelor școlare făcute de căte armata americană, alți doi liceeni din România au fost acceptați în universități cu profil militar. Este vorba despre un elev care va studia la Academia Militară Americană din West Point și un altul care va urma cursurile Academiei Militare din Colorado.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO/Sindromul Italia, suferința celor dezrădăcinate, desconsiderate, dezamăgite, umilite. Prizonierele durerii caută, la Socola, drumul spre eliberare

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News