De Ionuț Iordache,

La o populaţie de 4,2 milioane de locuitori, Bali a raportat doar patru decese cauzate de COVID-19 și 343 de cazuri confirmate pentru o rată de deces de 1,2%, mult sub media naţională de 6,5%.

Rata de recuperare în insulă este mai mare de 66%, comparativ cu media națională de 22%.

Iar trei laboratoare din insulă pot testa acum aproape 500 de exemplare pe zi. Acest lucru permite autorităților să accelereze urmărirea și izolarea contactelor.

Succesul în combaterea virusului a venit cu ajutorul celor 1.500 de comitete săteşti, care au o influență considerabilă asupra majorității rezidenților hindus, potrivit guvernatorului Wayan Koster.

Oamenii au fost testaţi pe străzile din Denpasar Foto: EPA

Mulți oameni au fost foarte îngrijorați că Bali va fi lovit de Covid-19, deoarece este cea mai mare destinație turistică din Indonezia. Dar până acum, faptele arată o cu totul altă imagine

Wayan Koster, guvernator Bali

Autorităţile au apelat la comitetele influente din satele balineze pentru a se asigura că rezidenții rămân acasă și niciun vizitator străin nu va fi lăsat în interiorul comunităţii.

Influenţa bătrânilor din sat

Oamenii au fost, de asemenea, solicitați să efectueze anumite ritualuri hinduse pentru protecție, ceea ce i-a obligat să se supună conducătorilor locali, potrivit guvernatorului Koster.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Satele din Bali știu cine intră sau iese. Acest sistem funcționează bine acolo, dar nu poate fi reprodus în altă parte. A ajutat administrația locală să controleze focarul

Achmad Sukarsono, analist senior la Control Risks

Puține alte locuri din Indonezia, un arhipelag de 18.000 de insule, au o structură administrativă asemănătoare cu Bali, unde liderii au o influenţă atât de mare asupra populaţiei.

Preoţii hinduşi sunt foarte respectaţi în Bali Foto: Hepta

Orice ar spune bătrânii din sate, oamenii vor respecta. Acest lucru a permis guvernului să își impună politicile în mod eficient la nivelul comunității

Ngurah Wijaya, consilier turistic din Bali

Provincia nu a impus reguli severe de distanțare socială, cum ar fi interzicerea adunărilor în grup. Dar a închis trei sate, în urma infecțiilor comunitare locale de la lucrătorii migranți.

Se redeschide pentru turişti în octombrie

Acest succes în combaterea bolii ar putea da startul atragerii vizitatorilor atunci când se vor relua zborurile internaţionale.

Bali va fi printre primele locuri din Indonezia în care guvernul intenționează să ușureze restricțiile, a declarat joi ministrul coordonator pentru afaceri maritime și investiții, Luhut Pandjaitan.

Chiar şi în acest condiţii, insula s-ar putea deschide total pentru turişti abia în luna octombrie, aşa cum a declarat Ni Wayan Giri Adnyani, secretar în ministerul turismului, citat de Bangkok Post.

Renumită pentru plajele sale şi pentru templele pitorești, insula a primit anul trecut 6,2 milioane de turiști străini, un record pentru Bali.

Plajele din Bali sunt momentan goale Foto: bali.com

Oamenii din Bali și-au dat seama că turismul este sursa veniturilor lor, așa că au avut grijă de sănătatea lor pentru a câştiga încrederea turiştilor. Este probabil detaliul care a făcut diferența între Bali şi celelalte regiuni

Ngurah Wijaya, consilier turistic din Bali
Citeşte şi:

Cum îi sprijină statul englez pe cei afectați de pandemie. Un taximetrist român în Anglia: “Pentru că sunt cu impozitele la zi, am primit 4.800 de lire”

Când se deschide sezonul estival. Orban: „După data de 1 iunie vom reglementa acest sector”

Unul din patru restaurante din SUA nu se va redeschide după pandemie. Printre victime, vedeta Netflix David Chang

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare