Ceaiul verde

3956-134984-ceaiverde.jpg

Este unul dintre cele mai folosite ceaiuri în curele de slăbire. Favorizează arderea caloriilor, reduce asimilarea glucidelor şi lipidelor din alimente. Se poate consuma atât în tim3956-134985-ananas.jpgpul curelor de slăbire, cât şi după terminarea acestora. Se prepară astfel: peste o linguriţă de ceai verde se toarnă o ceaşcă de apă fierbinte, se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă între trei şi cinci ceşti pe zi, ultima cu câteva ore înainte de culcare. În farmaciile naturiste există şi capsule de ceai verde.

Ananasul

Conţine enzime care ajută stomacul să digere mult mai bine alimentele (mai ales grăsimile şi proteinele din ele). Consumă zilnic acest fruct sau bea o cană de ceai preparată din bucăţi deshidratate.

Rădăcină de pătrunjel

3956-134986-patrunjel.jpg

Rădăcina de pătrunjel elimină sau limitează procesele inflamatoare, este diuretică şi depurativă, favorizează transpiraţia, contribuind la eliminarea toxinelor şi neutralizând efectele nocive ale tutunului şi alcoolului. Se consumă sub formă de salate ori de suc. Este recomandat ca sucul să se bea imediat după ce a fost preparat şi obligatoriu pe stomacul gol. Cura durează două săptămâni.

Păpădia

3956-134987-papadie.jpg

Se cunoaşte efectul tonic şi regulator al digestiei pe care îl are această plantă. Sucul de păpădie este unul dintre cele mai eficiente tonice, bogat în săruri minerale, magneziu şi fier. Păpădia este indicată în litiaze biliare, obezitate şi celulită. Planta mai e recomandată persoanelor care au un nivel ridicat de colesterol, deoarece face să scadă valoarea lui în sânge. Se face o infuzie din două linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită, din care se beau două căni pe zi. Primăvara se poate face şi salată din frunze de păpădie.

Dosarul Mineriadei. Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, la Parchetul General. Iliescu ar putea fi audiat acasă. UPDATE
Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, la Parchetul General. Iliescu ar putea fi audiat acasă. UPDATE

Frasinul

Frunzele acestei plante au o puternică ac
ţiune diuretică, ajutând la îndepărtarea edemelor şi, implicit, a celulitei. În cazul retenţiei de apă, se recomandă infuzia de frasin care se prepară din două vârfuri de frunze de frasin uscate şi o linguriţă de frunze uscate de coacăz negru, ambele bine mărunţite. Se bea câte o cană de trei ori pe zi, între mese. Contra celulitei, se pre pa ră o infuzie de o linguriţă de frunze uscate într-o cană cu apă clocotită. La aceasta se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. Se consumă trei căni pe zi, cu 20 de minute înainte de masă.

Lavanda

3956-134989-lavanda.jpg

Îmbunătăţeşte circulaţia arterelor. În plus, are şi un efect calmant şi sedativ şi ajută la reglarea celulelor. Este foarte eficientă dacă este folosită sub formă de ulei esenţial. Sunt de ajuns câteva picături de ulei într-o cană de apă călduţă pentru a face o loţiune cu efect asupra zonelor cu depuneri de grăsime. Datorită principiilor sale active, aceasta plantă măreşte secreţia de bilă şi ajută la evacuarea ei, activând digestia.

Unguraşul

Facilitează secreţia bilei şi este utilizat cu rezultate excepţionale în caz de surplus ponderal. Se prepară un ceai dintr-o lingură de plantă uscată şi marunţită la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat zece minute şi se beau două căni pe parcursul unei zile.

România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice
Recomandări
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice

Socul

3956-134988-soc.jpg

Consumat sub formă de suc, ceai sau tinctură, socul te ajută să te detoxifici şi să scapi astfel de kilogramele nedorite pentru că are efect depurativ. În plus, socul inhibă senzaţia de foame şi te scapă de celulită. Ceaiul se prepară sub formă de infuzie din trei linguriţe de plantă uscată şi 250 ml de apă fiartă. Tratamentul durează două săptămâni, după care se face o pauză de o săptămână. Pentru un efect mai puternic, ceaiul se poate asocia cu o tinctură preparată 3956-134983-grasa.jpgdin fructe de soc. Înainte de fiecare cană de ceai, se administrează câte o linguriţă diluată cu puţină apă. Această operaţie se repetă timp de maximum o lună. Atenţie însă, aceste substanţe consumate în exces provoacă diaree, vomă şi arsuri gastrice.

Pericolele obezităţii

Mortalitatea la pacienţii supraponderali este mult mai mare decât la populaţia cu greutate corporală normală. “Persoanele obeze sunt expuse bolilor cardiovasculare (hipertensiune arterială, infarct miocardic, hemoragie cerebrală), cancerului, diabetului zaharat, bolilor digestive şi bolilor articulare. Ei pot face varice şi pot avea probleme de potenţă sexuală, tulburări respiratorii. Cei mai mulţi obezi se confruntă cu creşterea colesterolului şi a altor grăsimi în sânge şi nu sunt apţi pentru exerciţii fizice”, ne-a declarat dr. Mihaela Ionescu, nutriţionist şi diabetolog în cadrul Institutului “Nicolae Paulescu” din Bucureşti.

Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”
Recomandări
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

În timp ce unele persoane se luptă cu kilogramele în plus, altele şi-ar dori să aibă forme mai pline şi să scape de aspectul anorexic. O soluţie la îndemână o reprezintă produsele 3956-134990-slaba.jpgnaturiste pentru îngrăşare şi dezvoltarea masei musculare. Pentru îngrăşare se recomandă o alimentaţie bogată în lipide şi glucide, calculând atent numărul de calorii.

Regimul alimentar al persoanelor care doresc să se îngraşe cuprinde atât alimente pline de vitamine, care cresc pofta de mâncare, cât şi produse lactate grase: caşcaval, unt sau lapte. Evitaţi dulciurile şi optaţi pentru consumul de proteine care dezvoltă musculatura. Glucidele se pot lua din cartofi, orez, pâine integrală şi paste făinoase, iar proteinele pot proveni din carnea de vită, cea de pasăre, din ouă, fasole şi ciuperci. Pentru luarea în greutate, nutriţioniştii recomandă respectarea unui ritual alimentar riguros alcătuit din cinci mese zilnice. Este foarte important să consultaţi un specialist în nutriţie şi un endocrinolog pentru a opta pentru o dietă de îngrăşare care vi se potriveşte. Evitaţi excesele care vă suprasolicită sistemul digestiv şi vă agravează unele afecţiuni uşoare de care suferiţi. O soluţie la îndemână o reprezintă produsele pe bază de plante care stimulează apetitul şi digestia. Se pot face cure cu infuzii de frunze nuc, troscot, rizomi de pir, fructe de măceş3956-134992-nuc.jpg sau de cimbru. Acestea au un conţinut ridicat de substanţe active energizante, de vitamine şi săruri minerale. Infuziile se îndulcesc cu miere de albine.


Nucile stimulează apetitul


Frunzele de nuc

Infuziile din frunze uscate de nuc au proprietăţi digestive, epuratice şi antihemoragice. Ele se prepară dintr-o linguriţă de frunze la o cană de apă fierbinte şi se beau zilnic câte două căni de ceai neîn3956-134993-cimbru.jpgdulcit. Acest preparat natural combate constipaţia şi alte tulburări digestive, asigurând un flux normal al alimentelor. Frunzele de nuc ajută şi la recăpătarea poftei de mâncare.

Cimbrul

Câte 10-15 picături de tinctură de cimbru stimulează zilnic pofta de mâncare ce lipseşte persoanelor anorexice. Acest produs naturist se prepară uşor din 200 de grame de plantă uscată lăsată la macerat în 500 ml de ţuică. După două săptămâni, preparatul se strecoară şi se toarnă în sticluţe. Folosit ca plantă aromatică, cimbrul îmbogăţeşte gustul bucatelor şi ne face să mâncăm mai mult.

Fructele de măceş

3956-134994-macese.jpg

Măceşele stimulează secreţia biliară, apetitul şi sunt un bun diuretic. Ele se pot consuma sub formă de ceai preparat din două linguri de fructe zdrobite ce se fierb zece minute într-o jumătate de litru de apă. Ceaiul poate fi băut rece sau călduţ, în orice moment al zilei. El poate fi îndulcit cu miere sau zahăr.

Anorexia cauzează depresii

Anorexia se manifestă prin lipsa poftei de mâncare şi este, de cele mai multe ori, cauzată de probleme de ordin psihologic. Boala e caracterizată printr-o greutate corporală extrem de scăzută, lipsă de vitalitate, culoare palidă a pielii şi probleme la ten, la păr sau la unghii. În timp, lipsa de vitamine şi alţi nutrienţi afectează organele sistemului digestiv şi excretor. Mai mult, anorexicii suferă de depresii şi prezintă un risc de sinucidere mai mare decât persoanele fără probleme de greutate.

3956-134995-3935130137lili.jpgProduse din farmacia naturistă

Primăvara dăm jos “cojoacele” şi constatăm că am acumulat kilograme în plus sau că am slăbit mult. Cu ajutorul produselor naturiste şi cu un regim alimentar ordonat, putem să ne recăpătăm dimensiunile normale şi sănătoase.

Produse pentru slăbit

Slimmer Indian Herbal: Ajută la modelarea corpului fără a prezenta riscuri sau efecte secundare. Administrare: o capsulă de trei ori/zi. Preţ: 50 lei

“Silueta perfectă” (Fares):
Folosit pe perioade îndelungate, ve
ţi fi foarte mulţumită de rezultate. Administrare: trei căni/zi. Preţ: 3,6 lei

Clarinol T.M.: Cu acest produs slăbiţi, reduceţi nivelul colesterolului rău (LDL) şi “atacaţi” straturile de grăsimi, fără a vă diminua masa musculară. Administrare: 1-3 capsule zilnic, în timpul meselor. Preţ: 46 lei

3956-134996-clarinol.jpg

Fitomagra Attiva Aboca: Accelerează metabolismul lipidic şi glucidic, fără a prov3956-134997-biomed.jpgoca dezechilibre metabolice şi hormonale. Administrare: o capsulă de două ori/zi. Preţ: 48 lei

Produse de îngrăşare

Biomed 6: Creşte apetitul, este foarte util atunci când nu puteţi mânca şi vă asigură o bună nutriţie. Administrare: 4 linguriţe/zi. Preţ: 30 lei

Amla Herba Ayurvedica: Ajută în anorexie (lipsa poftei de mâncare), fiind bun atunci când nu puteţi mânca din cauza stărilor de nervozitate, reglează tulburările de tranzit intestinal. Administrare: o capsulă de 3 ori/zi. Preţ: 28 lei.

Produsele prezentate le puteţi găsi în magazinele cu profil naturist din Splaiul Independenţei nr. 2 K şi din Str. Lipscani nr. 104.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
FANATIK.RO
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Viva.ro
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
GSP.RO
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
FANATIK.RO
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
Observatornews.ro
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli
HOROSCOP
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI