MENIU CAUTĂ

De ce nu e bine să mănânci pufuleţi

Distribuie

Pufuletii fac parte din categoria snacksuri. Din acest considerent produsul ar trebui interzis cu precădere, mai ales copiilor, nu doar adulților, din cauza lipsei de nutrienți.

Pufuleții se obțin prin expandarea făinei de porumb, la care se adaugă și glucide ce îi ridică indicele glicemic, dar și numărul de calorii – 224 kcal / 30 g de pufuleți,potrivit Profesorului doctor Mencinicopschi. De asemenea, pufuleții conțin și aditivi alimentari ce pot cauza dificultăți de concentrare, dar și colorantul tatrazină, ce poate provoca astm, eczeme ori urticarie. Nici excesul de sare pe care îl conțin pufuleții nu ar trebui trecut cu vederea, ci și acest produs ar trebui limitat.

Pe lângă aceste ingrediente ce nu ar trebui să își aibă locul în dieta noastra ar trebui să ne mai punem semne de întrebare și când vine vorba de proveniența mălaiului din care se fac pufuleții: există mari șanse ca acesta să fie de tipul modificat genetic, iar prețul redus al produsului nu face decât să admită acest fapt.

Uleiul vegetal folosit la temperaturi înalte devine toxic iar pufuleții se fac prin expandare. Asta înseamnă că sunt folosite temperaturi foarte înalte.

Unele produse de acest gen conțin și zahăr, ce ar trebui consumat în cantități cât mai mici sau deloc.

 

 

Comentarii