De Camelia Diaconu,

De ce se electrizeză părul?

De vină este respingerea electrostatică. Pe scurt, atunci când părul se freacă de ceva, de exemplu, de căciulă, are loc un transfer de electroni, de la păr către obiectul respectiv, astfel încât toate firele pierd electroni, capătând o sarcină electrică pozitivă. Cum îţi aminteşti de la orele de fizică, „plus” şi „minus” se atrag, dar „plus” şi „plus” se resping, aşa că firele tale de păr se împing unul pe celălalt.

Acest lucru se întâmplă când îţi scoţi căciula, când părul se freacă de pulover sau când foloseşti un pieptăn cu dinţi din plastic.

De ce se electrizează părul uscat

  • Cu cât firele sunt mai subţiri şi mai uscate, cu atât se electrizează mai tare. Deci, ca să previi electrizarea trebuie, în primul rând, să previi uscarea părului, ceea ce e destul de greu iarna, când aerul este uscat atât afară cât şi în casă. Ai grijă să speli părul mai rar, să foloseşti apă călduţă, şi nu fierbinte, iar la final să-l ungi din abundenţă cu un balsam hidratant.
  • Nu freca părul cu prospul pentru a-l usca. Astfel nu faci decât să înrăutăţeşti lucrurile pentru că deranjezi cuticula. Acest strat exterior al firului de păr este format din solzi dispuşi exact ca ţiglele de pe acoperiş. Când freci părul, cuticula se ridică şi aspectul general este păr dezordonat, adicpă exact ce nu ai nevoie.

Cum previi electrizarea părului

  • În afară de hidratare, pentru aranjarea părului, foloseşte perii din materiale naturale, care nu favorizează electrizarea.
  • Dacă obișnuiești să porţi căciulă ori alte accesorii pentru cap, evită-le pe cele din lână în favoarea celor din bumbac.
  • Folosește un spray antistatic, pulverizat pe haine, căciulă, fular,etc;
  • Folosește și un spray special pentru păr, împotriva electrizării.
  • Dacă ai deja părul electrizat, piaptă-nă-l cu o perie pe care ai pulverizat puţin fixativ.

Acum, că ai aflat de ce se electrizează părul, ține cont de sfaturile de mai sus și vei reuși să scapi de aspectul inestetic al părului electrizat.

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni