MENIU CAUTĂ
28 Feb. 2018 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „De doi ani trăiesc o viaţă dublă. Mă împart între soţul meu și un bărbat mai tânăr”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Sunt o soţie şi o mamă în vârstă de 48 de ani care simte că îşi retrăieşte tinereţea. Doar că nu în braţele soţului… De doi ani trăiesc o viaţă dublă. Mă împart între soţul meu cu care sunt căsătorită de 20 de ani şi între un alt bărbat mai tânăr cu câţiva ani decât mine. Pe Richard, al doilea bărbat din viaţa mea, l-am cunoscut în urmă cu doi ani, în Londra, când mi-am vizitat o prietenă mutată de ceva timp acolo. Drumurile noastre s-au intersectat într-o seară, într-un bar şi atunci s-a înfiripat povestea noastră. Am petrecut clipe minunate împreună, cum nu am mai trăit de când eram adolescentă şi aveam primul prieten. Dar, a trebuit să mă întorc în ţară, unde mă aştepta familia mea. Am ţinut legătura cu Richard pe ascuns. Evident, fără să ştie soţul meu. Odată cu trecerea timpului, am început să mă îndrăgostesc din ce în ce mai mult de el şi probabil că un rol important l-a jucat şi distanţa dintre ei, care a făcut ca dorinţa de a ne reîntâlni să fie din ce în ce mai puternică. Îl iubesc şi ştiu, simt că şi el mă iubeşte pe mine. Iar în urmă cu câteva săptămâni, a venit cu propunerea pe care nu aş fi visat-o niciodată. Mi-a propus să mă întorc la el, să las totul în urmă aici, în România, să vin în Londra şi să ne asumăm în sfârşit relaţia. Îmi doresc atât de mult o viaţă cu el, dar îmi este frică de ce voi lăsa în urmă: un soţ care nu are nicio vină pentru ce am ajuns să simt acum, o fiică de care trebuie să mă despart. Nu ştiu dacă merită un asemenea sacrificiu. Dar repet, îl iubesc pe acel om şi îmi doresc atât de mult să fiu iar cu el… Spune-mi te rog, Adela, ce să fac? Ce să aleg?

Adela răspunde:

Draga mea,

Evident, în această situație există avantaje și dezavantaje – mai bine zis, sacrificii – orice ai alege. Dacă alegi să rămâi cu familia, pierzi această iubire nouă și tinerețea pe care simțeai că o regăsești. Dacă, în schimb, alegi să te duci după noul iubit, pierzi familia cu care ai trăit o viață, plus relația cu fiica ta. Spui că soțul tău nu merită să-i faci asta – de unde deduc că nu ar fi chiar atât de rău să rămâi cu el. Fiica ta bănuiesc că nu mai este un copil, poate că te va înțelege, dacă nu acum, atunci sigur mai târziu. Altceva aș vrea să-ți punctez, însă: după cum sunt sigură că știi, stările intense de la începutul unei iubiri durează un timp limitat, după care sentimentele se liniștesc și fiecare se regăsește așa cum se știa înainte de a izbucni furtuna hormonală a îndrăgostirii. Multe cupluri, care se bazau mai ales pe atracție fizică, se destramă atunci, pentru că e nevoie de mult mai mult pentru a fonda o relație profundă. Tu ești un om de 'cursă lungă', ai o relație armonioasă veche de 20 de ani, ceea ce este rar și prețios în zilele noastre. Ești sigură că, după ce va trece amețitorul început cu acest bărbat mai tânăr, îți vei regăsi liniștea alături de el? Dacă, de exemplu, își va dori copii – ceea ce pentru tine nu mai este atât de ușor, având totuși o vârstă? Dacă te va pune într-o situație stresantă și îți va fi greu, fiind departe de țară și de ai tăi? Relațiile la distanță, așa cum ai spus și tu, dispun de o energie intensă datorită depărtării, dar se pot transforma radical atunci când le trăiești de aproape. Dacă acest bărbat te iubește cu adevărat, ar trebui să fie capabil să te ia cu totul așa cum ești, cu tot cu familie, cu întreaga situație în care te afli. Dacă îți cere să sacrifici totul pentru el, deja dă dovadă de egoism, chiar dacă nu se vede din prima. AI grijă în ce te bagi, să nu regreți mai târziu.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii