MENIU CAUTĂ

Designerii le propun mireselor să aleagă bej, auriu, gri, roz sau piersică

Distribuie

Te poţi inspira şi din modelele expuse la târgurile de specialitate, şi din creaţiile unor designeri români precum Romaniţa Iovan, Rhea Costa, Catinca Roman, Agnes Toma şi surorile Ersa.

Romaniţa Iovan recomandă dantela

”Rochiile mai înguste câştigă popularitate anul acesta, pentru că subţiază silueta. Cel mai nou stil în ceea ce priveşte rochiile de mireasă este croiala în linie dreaptă. Ca materiale se poartă voalul şi mătasea naturală, organza şi dantela. Albul rămâne în top anul acesta, dar auriul şi bejul vin tare din urmă”, ne-a declarat Romaniţa Ivan.

Rochie, Romanitza, 1.500 de lei

Catinca Roman preferă tullul cu multe pietre

”Anul acesta se poartă rochiile ivoire, roz, gri, culori nonconformiste, deşi cea clasică, albă, rămâne în continuare în top. Tendinţele actuale sunt ca rochia să fie cât mai simplă şi cât mai uşor de purtat la petrecerea de nuntă. De asemenea, la modă este rochia cu voal lung, din tull şi cu multe pietre”, ne-a declarat Catinca Roman.

Rochie Caliana, 8.000 de lei (FOTO stânga); Rochie Caliana, 2.400 de lei

Auriul se regăseşte în colecţia lui Agnes Toma

”Colecţia de anul acesta este sofisticată, iar cea mai în vogă culoare este auriul, care se regăseşte şi în creaţiile mele. Materialele sunt cele naturale, de la tull la duchesse, iar broderia este fină şi e lucrată manual”, ne- a spus Agnes Toma.

Gabriela Antonescu: «Rochiile duchesse sunt la mare căutare»

”Rochiile de mireasă la mare căutare în 2012 sunt din organza de mătase, în combinaţie cu dantela Chantilly, accesorizate cu cristale Swarovsky. De asemenea, se poartă rochiile duchesse de mătase şi bijuteriile lucrate manual, cu perle şi pietre Swarovsky”, ne-a spus Gabriela Antonescu.

Rhea Costa propune creaţii extrem de feminine

”Ţinutele colecţiei 2012 sunt lucrate din materiale fine, precum mătasea crepe de chine, chiffon de mătase, tull, dantelă şi tafta, în tonuri de alb, ivoar, gri perlat. Creaţiile, extrem de feminine, sunt înnobilate cu broderii manuale şi aplicaţii de perle şi cristale”, spune designerul Rhea Costa.

Creatorii străini au făcut fusta din două straturi

– Fustele din două straturi. Designerii propun fusta compusă din două părţi distincte, care camuflează şoldurile mai late.
– Decolteul-iluzie. Cel mai popular pare a fi decolteul-iluzie, care presupune acoperirea unei părţi din piept cu o bucată de material transparentă, diafană, şi de regulă accesorizată cu ornamente.
– Roz în diferite nuanţe. De câteva sezoane, observăm în colecţii tot mai multe rochii de mireasă colorate, fie că e vorba de argintiu, bleu, gri, vernil sau roz. În acest sezon, rozul pal e la putere.
– Mâneci din dantelă. Designerii s-au inspirat mult din nunta regală din aprilie anul trecut a Prinţului William cu Kate Middleton. Astfel, mânecile din dantelă au devenit o obişnuinţă şi în 2012 pentru multe colecţii de rochii de mireasă.

Accesoriile miresei

 • Pantofii. Trebuie să fie comozi. De preferat sunt încălţările cu platformă;
 • Jartierele. Ceea ce nu trebuie să lipsească de pe piciorul nici unei mirese e jartiera;
 • Bijuteriile. Diademele, cerceii, accesoriile pentru păr, colierele sau brăţările nu trebuie purtate toate, ar putea fi un adevărat dezastru;
 • Voalul. Cu cât rochia e mai încărcată, cu atât voalul trebuie să fie mai simplu, şi viceversa;
 • Poşeta. Se alege în funcţie de restul ţinutei, nu neapărat în combinaţie cu pantofii.

Când nu se fac nunţi

 • În toate zilele de post de peste an.
 • În zilele praznicelor împărăteşti şi în ajunul lor (2-3 iunie 2012, 5 august, 8 septembrie).
 • În săptămâna lăsatului de carne (20-26 februarie 2012).
 • În Postul Sfintelor Paşti (27 februarie – 14 aprilie 2012).
 • În Săptămâna Luminată (16-21 aprilie 2012).
 • În Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (11-28 iunie 2012).
 • În Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august).
 • În Postul Naşterii Domnului (14 noiembrie – 24 decembrie).
 • De la Naşterea Domnului până la Botezul Domnului (25 decembrie – 6 ianuarie).

SUPEROFERTĂ! Intră acum pe shop.libertatea.ro şi cumpără, la un preţ excepţional, DVD-ul «Inelul»!

Citește mai multe despre Modă pe Libertatea.

Comentarii