Diferența dintre bulion și pasta de tomate

Bulionul este un sos conservat făcut din roșii fierte și strecurate. Are o consistență mai subțire decât pasta de tomate. De fapt, mulți producători îl fac cu pastă de tomate și apă! Se vinde de obicei în cutii sau sticle. 

Pasta de tomate este o pastă foarte groasă de roșii care este chiar mai concentrată decât bulionul. Are o aromă ușor dulce, spre deosebire de bulion, care are un gust acid și puțin amar, pe final.

 Se vinde în cutii mici sau borcane, deoarece de obicei se folosesc doar cantități mici în rețete. Se vinde și în tuburi, ceea ce este foarte util!

Bulionul este un sos conservat făcut din roșii fierte și strecurate; nu este condimentat și are o consistență mai subțire decât pasta de tomate.

Le poți înlocui în rețete?

Ai cumpărat bulion în loc de pastă de tomate, sau invers? Nicio problemă: poți înlocui un produs cu celălalt.

Cum să faci un substitut pentru bulion? Pentru a face ½ cană de piure de roșii, amestecă ¼ cană de pastă de tomate cu ¼ cană de apă.

Cum se face un înlocuitor pentru pasta de tomate? Pentru a obține 1 lingură de pastă de tomate, folosește 2 linguri de bulion amestecate cu ¼ linguriță de zahăr și elimină 2 linguri de alte lichide din rețetă.

Vot crucial: Camera Reprezentanților a adoptat proiectul de lege privind ajutorul militar pentru Ucraina, de 61 de miliarde de dolari, după luni de blocaj
Recomandări
Vot crucial: Camera Reprezentanților a adoptat proiectul de lege privind ajutorul militar pentru Ucraina, de 61 de miliarde de dolari, după luni de blocaj

Ce rețete poți face cu pastă de tomate?

Pasta de tomate se folosește în cantități mici în rețete pentru a adăuga un gust savuros și complex la arome, dar și pentru a îngroșa sosurile sau tocănițele ori mâncărurile.

Bulionul și pasta de tomate au același ingredient principal. Cu toate acestea, există distincții notabile care le fac două ingrediente foarte diferite:

Metoda de preparare

Bulionul se obține prin gătirea ușoară a roșiilor și apoi prin pasarea produsului înmuiat într-un lichid.

Pasta de tomate, între timp, este gătită mai mult timp decât bulionul. Roșiile fierte sunt strecurate pentru a îndepărta semințele și pielițele, înainte de a fi fierte din nou pentru a reduce concentratul într-o pastă groasă.

Consistență

Bulionul este mult mai subțire decât pasta de tomate.

Dacă ar fi să torni bulion într-o tigaie neîncălzită, lichidul s-ar întinde și ar umple tigaia. Dacă ar fi să golești o conservă de pastă de tomată într-o tigaie neîncălzită, consistența sa fermă ar face ca aceasta să rămână în mare parte intactă.

Intensitatea aromei

Pasta de tomate are un gust mai bogat decât bulionul, datorită timpului lung de gătire. Orele petrecute la căldură scot la iveală arome mai intense, rezultând un produs care are un gust oarecum asemănător cu cel al unei roșii uscate.

Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu
Recomandări
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

Metoda de gătire

 Pasta de tomate necesită mai mult timp pentru a fi gătită.  Este gătită de mai multe ori pentru a ajunge la consistența de pastă și la un sos mai gros, ceea ce îi dă numele de pastă de tomate.  

Sâmburii sunt îndepărtați în timpul procesului.  Nu există aditivi, iar gustul unic al pastei este făcut pur și simplu din propria sa forță de aromă și intensitate a roșiilor. 

Rezultatul este o pastă cu o grosime care nu se întinde dacă pasta este scăpată pe o farfurie.  

Pasta de tomate are o consistență fermă. Acest lucru face ca pasta de tomate să fie o opțiune mai bună pentru răspândirea aromei sale decât un bulion.

Bulionul rămâne lichid odată gătit. El presupune mai puțin timp pe foc, lucru care îi dă o consistență mai lichidă, ca de sos.

La ce se folosește fiecare

Bulionul folosește pentru adăugarea de aromă la mâncărurile care au nevoie de o bază de roșii și de lichid suplimentar, deoarece este mai fluid decât pasta.

Bulionul de roșii este folosit pentru a fi adăugat la multe mâncăruri savuroase, în special la tocănițe, supe și mâncăruri sau la anumite specialități.

Bulionul adaugă volum și aromă la orice fel de mâncare sărată. El se poate folosi și ca sos pentru pizza, dacă îi adaugi condimente precum oregano și busuioc.

Reacția Kremlinului la ajutorul pentru Ucraina adoptat de SUA: „Va omorî şi mai mulţi ucraineni din cauza regimului de la Kiev”
Recomandări
Reacția Kremlinului la ajutorul pentru Ucraina adoptat de SUA: „Va omorî şi mai mulţi ucraineni din cauza regimului de la Kiev”

Pasta de tomate se adaugă în mâncăruri precum tocănițe sau mâncare tradițională cum ar fi sarmalele, mâncarea de cartofi, de mazăre sau fasole.

Congelare și depozitare

Există o posibilitate reală să rămâi cu pastă de tomate în plus.  Bucătarii de top recomandă congelarea surplusului pentru a-l folosi data viitoare.  

Metoda de congelare a pastei de roșii constă în a pune bulgări de pastă pe o foaie de copt și a-i congela.  După ce au fost congelați, aceștia pot fi depozitați cu ușurință într-un recipient de plastic, iar o bulgăre sau două pot fi scoși din punga de congelare pentru a fi folosiți. 

Bulionul poate fi congelat în mod diferit datorită consistenței acestuia.  Bucătarii recomandă depozitarea piureului în pungi de plastic cu fermoar. 

 În acest fel, ambele produse pot fi depozitate și folosite din congelator pentru comoditate.

Sursa foto: 123rf.com

Cum păstrezi roșiile proaspete

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (2)

Costica2023   •   12.12.2023, 12:43

În rezumat, bulionul este un lichid mai subțire și mai diluat obținut din sucul de roșii, pe când pasta de tomate este o pastă concentrată și densă de tomate. Utilizările lor în bucătărie sunt diferite, în funcție de consistență și concentrația de tomate, adaptându-se nevoilor rețetelor respective

Roxana22   •   26.08.2023, 17:56

un articol util

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Fructul pe care trebuie să-l mănânci seara pentru un somn odihnitor. Mulți români îl cumpără de la magazin, dar nu știu că trebuie consumat cu o oră înainte de a adormi
FANATIK.RO
Fructul pe care trebuie să-l mănânci seara pentru un somn odihnitor. Mulți români îl cumpără de la magazin, dar nu știu că trebuie consumat cu o oră înainte de a adormi
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Libertateapentrufemei.ro
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Ion Țiriac, dezlănțuit: „Jucătorii români nu au valoare pentru nimic!” » Atacă un personaj cu greutate: „Rușinea sistemului de azi!”
GSP.RO
Ion Țiriac, dezlănțuit: „Jucătorii români nu au valoare pentru nimic!” » Atacă un personaj cu greutate: „Rușinea sistemului de azi!”
Cartierul din București unde a fost o pădure în care se ascundeau tâlharii și haiducii. Acum e plin de lux și opulență
FANATIK.RO
Cartierul din București unde a fost o pădure în care se ascundeau tâlharii și haiducii. Acum e plin de lux și opulență
Descoperirea făcută de specialiști în România. Ar putea provoca alergii greu de identificat
Știrileprotv.ro
Descoperirea făcută de specialiști în România. Ar putea provoca alergii greu de identificat
Cum a filmat-o Smiley pe Gina Pistol în bucătărie. Detaliul care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva ea va fi noua prezentatoare MasterChef
Unica.ro
Cum a filmat-o Smiley pe Gina Pistol în bucătărie. Detaliul care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva ea va fi noua prezentatoare MasterChef
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Câte zile libere au angajaţii români, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte. Drepturile celor care sunt chemaţi totuşi la muncă
Observatornews.ro
Câte zile libere au angajaţii români, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte. Drepturile celor care sunt chemaţi totuşi la muncă
Horoscop 21 aprilie 2024. Racii trebuie să fie deschiși față de ceea ce apare de la sine, să dea dovadă de mai multă bunăvoință în orice situație
HOROSCOP
Horoscop 21 aprilie 2024. Racii trebuie să fie deschiși față de ceea ce apare de la sine, să dea dovadă de mai multă bunăvoință în orice situație

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI