MENIU CAUTĂ
10 Iul. 2017 23:30

EXCLUSIV. Dupa operația de implant mamar mi-a apărut un nodul la un sân. Ce trebuie să fac? Esteticianul Adina Alberts răspunde

Distribuie

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, despre ce trebuie să faci dacă îți apare un nodul la un sân după operația de implant mamar.

Dupa operatia de implant mamar mi-a aparut un nodul la un san. Ce trebuie sa fac?

Înainte de toate trebuie subliniat faptul că introducerea unui implant mamar într-un buzunar creat sub musculatura pectorală nu predispune în niciun fel la vreo patologie mamară specială, benignă sau malignă. Însă, în orice situaţie, cu sau fără implanturi, apariţia unui nodul mamar trebuie investigată corect şi complet pentru a nu trece pe lângă un diagnostic grav.

Există posibilitatea că nodulul să fi existat încă dinaintea intervenţiei chirurgicale şi să nu fi fost decelat dacă medicul dvs nu v-a cerut să faceţi o ecografie mamară preoperator. Aceste cazuri sunt foarte rare.

Dacă a apărut după intervenţia chirurgicală, este o coincidenţă. Apariţia acestuia trebuie tratată cu toată responsabilitatea.

În funcţie de ceea ce va va spune ecografistul dvs, mergeţi la fiecare 6 -12 luni la control, sau faceţi investigaţii mai amănunţite de genul mamografiei sau a RMN-ului.

Dacă este cazul, veţi fi îndrumată să consultaţi şi un medic ginecolog sau oncolog pentru stabilirea unui diagnostic corect.
Atunci când există indicaţie medicală, nodulul se poate scoate în limitele de siguranţă oncologică, şi analizat histopatologic.

De cele mai multe ori însă, astfel de noduli sunt funcţionali, sunt benigni şi nu necesită niciun fel de tratament.

De altfel, dacă preoperator se evidenţiază ecografic nodului beningni, prezenţa acestora nu constituie o contraindicaţie pentru operaţia de mărire de sâni cu implanturi mamare.

Indicaţia mea este că, în orice situaţie, cu sau fără implanturi, orice femeie peste 35 de ani să facă anual un control ecografic al sânilor.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Citește mai multe despre estetician, implant mamar, operatie estetica și sân pe Libertatea.

Comentarii