Mergi direct la conținut »
Experiment uluitor: Ce se întâmplă de fapt dacă mănânci o săptămână numai fast-food

De Alina Serea,

Tânăra, în vârstă de 24 de ani, și-a propus să mănânce timp de o săptămână numai mâncare de tip fast-food, dimineața, la prânz și seara.
Phoebe, care înainte avea un stil de viață sănătos, a mâncat șapte zile numai din restaurante fast-food cunoscute în lumea întreagă. Ea alegea mic dejun cu ouă și șuncă sau sandvisuri, la prânz burgeri sau pui crocant cu cartofi prăjiți, iar seara, de regulă pizza.
Meniul a variat de la o zi la alta, dar de fiecare dată a fost achiziționat dintr-un fast-food.
După numai două zile, Phoebe a observat că pielea i s-a îngrășat vizibil, iar în cea de-a treia zi deja simțea că are ulei pe față și că grăsimea din mâncare a ajuns toată pe pielea ei.
După patru zile deja a început să se simtă foarte obosită, indiferent cât de mult ar fi dormit. Mai mult, avea schimbări bruște de dispoziție și devenea irascibilă foarte ușor.
În cea de-a șasea zi, Phoebe le-a spus colegilor săi că se simte epuizată, complet lipsită de energie.
La sfârșitul săptămânii, jurnalista spune că era deja de nerecunoscut. Nu se mai putea concentra deloc la locul de muncă, a devenit impulsivă și se certa cu colegii. Pielea ei arăta de parcă își pusese untură pe ea, iar părul ei a devenit atât de gras încât trebuia să-l spele la maxim două zile.
Pantalonii deja nu o mai încăpeau, iar toate aceste lucruri s-au întâmplat după numai o săptămână de mâncat fast-food și băut lichide carbogazoase bogate în zahăr.
Când a mers la medic, cel care îi făcuse un control înainte de a începe experimentul, Phoebe a fost șocată. Acesta i-a spus că va avea nevoie de cel puțin două luni pentru a-și reveni la normal.
”Mâncarea fast-food este foarte greu de procesat. De asemenea inhibă absorbția nutrienților și asta duce la epuizare și irascibilitate”, i-a explicat medicul.
Phoebe a declarat că după această experiență va privi cu alți ochi mâncarea fast-food.
 
 

Close
Închide
  Close