MENIU CAUTĂ
, de Adrian Ilie

FOTO|Vila din zona Unirii a matematicianului Isac Moscuna a fost scoasă la licitație

Distribuie

Vila construită în anii 1912-1913 la comanda matematicianului și statisticianului Isac Moscuna a fost scoasă la licitație prin intermediul Artmark Historical Estate. Prețul de pornire este de 550.000 de euro, însă casa de licitații evaluează imobilul la 650.000-800.000 de euro.

”Construită între anii 1912-1913 după planurile inginerului Gustav Zink, această clădire impunătoare din vecinătatea Bisericii Negustori (ridicată în 1716) este o mărturie de seamă a Bucureștiului lui Mircea Eliade”, se arată în prezentarea făcută de către Artmark Historical Estate.

Casa Isac Moscuna (Foto: Artmark Historical Estate)

Casa este amplasată în vechea mahala Negustori, la intersecția cu strada Culmea Veche, la circa 500 de metri de Piața Unirii. Terenul a fost cumpărat în anul 1912 prin licitaţie de la Primăria oraşului Bucureşti de către Isac Moscuna, matematician-statistician ce a lucrat în cadrul Societăţii de Asigurări Naţionale.

Casa Isac Moscuna (Foto: Artmark Historical Estate)

Casa cu parter înalt se distinge prin alura neoclasică, dată de proporțiile echilibrate, friza cu caneluri și compoziția simetrică. Amprenta la sol este de 123 mp, iar suprafața utilă de 339 mp. Imobilul are un subsol, parter, etaj și mansardă și conține 10 camere și trei băi.

Citește și:FOTO / Un castel din Maramureș a fost scos la vânzare. Prețul de pornire este 275.000 de euro

Citește mai multe despre artmark pe Libertatea.

Comentarii