MENIU CAUTĂ

Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România, reacție în cazul falsului medic italian: „Va fi făcută o anchetă extinsă pentru a vedea dacă mai sunt și alți medici străini în această situație”

Distribuie

Președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a reacționat după ce Libertatea a publicat cazul falsului medic italian care a operat la patru clinici private din România, deși nu avea studii de medicină.

Gheorghe Borcean a declarat, pentru Digi 24, că va fi făcută o anchetă extinsă, împreună cu DSP, pentru a vedea dacă mai sunt și alți medici străini în această situație.

Colegiul Medicilor este, de altfel, singura instituție care a răspuns reporterilor Libertatea înainte de publicarea investigației.

„Ne-am autosesizat, pe 28.12.2018, cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic de către persoana menționată de dumneavoastră”, a sunat răspunsul Colegiului către Libertatea.

„După verificările făcute în evidențele noastre și ale Colegiului Medicilor din România, la rândul nostru, în cursul lunii ianuarie, am sesizat organele de urmărire penală”, au declarat ei.

Colegiul a subliniat, înainte de publicarea investigației, și că a solicitat verificări în baza de date a țărilor UE și s-a înțeles că nu a găsit nici o calificare medicală a lui Matteo Politi.

„Nici instituția noastră și nici Colegiul Medicilor din România, potrivit informării pe care am primit-o, nu au avizat ori autorizat respectiva persoană să practice profesia de medic pe teritoriul României”.

„În ceea ce privește posibilele clinici cu care persoana respectivă a colaborat de-a lungul timpului și care au fost activitățile medicale desfășurate, această chestiune urmează să fie pe deplin lămurită de către organele îndrituite”.

Citește și:

Prima reacție a Sorinei Pintea în cazul falsului medic italian care a făcut zeci de operații în România, fără studii de medicină. „Da, a operat în clinici private cu o parafă. Dar parafa nu este de ajuns”

„Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

 

Citește mai multe despre clinică privată, Monza și operatie estetica pe Libertatea.

Comentarii