Mergi direct la conținut »
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe > Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzan au lansat cartea "10 august", la Târgul Gaudeamus. "E ca un fel de obligaţie, pentru un public care are nevoie de asta"

Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzan au lansat cartea „10 august”, la Târgul Gaudeamus. „E ca un fel de obligaţie, pentru un public care are nevoie de asta”

Jurnaliștii Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzan au lansat cartea "10 august", ieri, la Târgul Gaudeamus, informează Agerpres.

De Dragoș Tănase,

Am scris-o ca un fel de obligaţie, pentru un public care are nevoie de asta.

Grigore Cartianu:

„10 august”, apărută la editura All, este o carte care cuprinde informaţii şi mărturii despre demonstraţia din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, precum şi din noaptea ce a urmat.

„Eu cred că este nevoie de o carte despre fiecare eveniment important din evoluţia acestei ţări. De exemplu, mie îmi pare rău că nu a scris nimeni o carte despre Colectiv. Una e să arunci texte pe net sau pe fluxul de ştiri sau pe ziare, astea toate sunt trecătoare şi când vrei să le aduni la un loc, nu le ai. O carte sintetizează foarte bine, le aşază bine şi peste 50 sau 100 de ani. Cartea are avantajul că stă bine într-o bibliotecă publică sau în biblioteci private şi acolo rămâne document peste timp”, a declarat Grigore Cartianu pentru Agerpres.

El a mai spus că cititorii vor găsi în carte „multe mărturii, documente, rapoarte”, dar şi „o colecţie de ziceri aberante”.

„Încercăm cu cărţile astea şi cu dezbaterile din jurul lor să mai maturizăm oamenii, să gândească”, a adăugat Cartianu.

O carte de genul acesta are rolul de a spulbera în timp toate rescrierile istoriei. În general, odată cu trecerea anilor, diverşi actori politici, în funcţie de interesul lor, rescriu istoria.

Grigore Cartianu:

FOTO: Facebook.com/Editua All

Close
Închide
  Close