Nucile
Nucile nu doar arată ca nişte creieri micuţi, ci sunt şi alimente foarte bune pentru minte. Un studiu efectuat în 2009 a arătat că dietele care conţin nuci încetinesc îmbătrânirea creierului cu cel puţin 2% şi îmbunătăţesc abilitatea acestuia de a funcţiona şi de a procesa informaţii.
Morcovii
Despre morcovi se ştie de mult timp că sunt foarte buni pentru vedere, dar se pare că nu doar atât, ci sunt sănătoşi şi pentru creier, pentru că sunt bogaţi în luteolină, antioxidant ce ar putea reduce deficitele memoriei legate de vârstă, dar şi inflamarea creierului.
Fructele de pădure
Să adaugi la dietă câteva fructe de pădure bogate în vitamine nu este o idee rea, mai ales dacă vrei să ai o memorie mai bună, arată unele studii. Potrivit unei cercetări efectuate anul trecut cu ajutorul a nouă persoane în vârstă, după 12 săptămâni de suplimente zilnice din fructe de pădure, subiecţii au început să reţină unele lucruri mult mai uşor, spre deosebire de cei care nu au luat acest tratament.
Peştele
Consumul acizilor graşi omega 3 din peşte ar putea încetini declinul cognitiv, tipic înaintării în vârstă. De asemenea, un studiu publicat în 2010 a arătat că peştii bogaţi în vitamina B12 protejează consumatorul de dezvoltarea bolii Alzheimer’s.
Ceaiul şi cafeaua
Ceaiul şi cafeaua nu doar te ţin treaz în dimineţile grele, ci experţii spun să acestea pot preveni Alzheimer’s şi pot îmbunătăţi funcţia cognitivă. În plus, se pare că în viitorul apropiat, oamenii de ştiinţă ar putea folosi cafeaua drept tratament pentru oamenii care suferă de Alzheimer’s.