De Corina Rob,

Vara, părinţii inventează tot felul de scuze ca să nu le cumpere copiilor îngheţatele pe care le cer la tot pasul. Nutriţioniştii susţin însă că micuţilor nu trebuie să li se interzică acest răsfăţ dulce, care, dacă e preparat din materii prime de calitate, are multe proprietăţi nutritive şi e hidratant. “E de preferat ca îngheţata care îi este oferită copilului să fie cumpărată din locuri speciale (gelaterii) sau din magazine care o comercializează ambalată şi în condiţii optime de temperatură şi igienă, sau, ideal, să fie preparată în casă”, susţine Lygia Alexandrescu. Din păcate, în îngheţata produsă industrial prezenţa aditivilor este o realitate. Astfel, acest preparat nu le este recomandat copiilor sub 3 ani.
Fiind un produs bogat în glucide şi grăsimi saturate, îngheţata se poate mânca în cantităţi de 80-100 g pe zi, de 2-3 ori pe săptămână şi mai ales în zilele în care copilul petrece mult timp la joacă în parc, la piscină sau pe bicicletă.

Bebeluşii, interzis la îngheţată

Îngheţata se va consuma într-o formă cât mai lichidă, pentru a evita inflamarea laringelui, a amigdalelor şi indigestia.
În cazul copiilor de până la un an, îngheţata este un aliment interzis, pentru că micuţii pot avea probleme cu stomacul.

Afacerea lui Mutu care a intrat în faliment: "Am pierdut 3 milioane de euro"
GSP.RO

Afacerea lui Mutu care a intrat în faliment: "Am pierdut 3 milioane de euro"

Horoscop 24 octombrie 2019. Peștii visează cu ochii deschiși la plăceri interzise
HOROSCOP

Horoscop 24 octombrie 2019. Peștii visează cu ochii deschiși la plăceri interzise