Mică, însă cu un potențial impresionant, Muntenegru este țara care adună din ce în ce mai mulți vizitatori străini, datorită spectaculosului fiord Kotor sau a Canionului Tara. Poetul englez, Lord Byron obișnuia să spună despre Țara Munților Negri că: „atunci când Dumnezeu a arunca perlele pe pământ, cele mai multe dintre ele au căzut în Muntenegru”!

Croația și Muntenegru sunt două dintre destinațiile pe care le poți explorat în această toamnă într-un circuit de 6 zile propus de Europa Travel. Profită de tariful special de 249 euro/persoană și pornește într-o Incursiune în Balcani, cu plecare din 08.10, în limita locurilor disponibile!

Muntenegru și minunile sale

Comoara națională a Muntenegrului este, fără îndoială, Parcul Natural Durmitor – o gură de rai păzită de 25 de vârfuri montane, cel mai înalt dintre ele fiind Bobotov Kuk ce atinge altitudinea de 2522 metri. Rezervația parte din UNESCO cuprinde 18 lacuri glaciare, 200 de peșteri, păduri virgine de pin negru, dar și cel mai adânc canion din lume, Tara. De pe Podul Durdevica poți surprinde cele mai spectaculoase panorame asupra parcului Durmitor, o minune a naturii desprinsă din cărțile poștale.

Din Parcul Durmitor se ajunge foarte ușor în capitala Podgorica, punct din care te vei îndrepta spre Boka Kotorska, un alt monument al naturii cu care a fost binecuvântat Muntenegru. Considerat a fi cel mai sudic fiord european, Boka Kotorska șerpuiește pe lângă pereții masivi de munte până la orașul Kotor, o minune medievală cu biserici și case din piatră unde ai impresia că ai călătorit în timp.

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan
Recomandări

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan

Croația, țara desprinsă din Game of Thrones

Croația este una dintre cele mai frumoase țări europene, binecuvântată cu 4000 de km de litoral incluzând și cele 1000 de insule ale sale, orașe medievale de patrimoniu și parcuri naturale deosebite.

Perla țării și a Adriaticii este Dubvrovnik, cetatea de nepătruns unde s-au filmat mai multe scene din serialul fantastic Urzeala Tronurilor, dar și alte producții hollywoodiene. Milioane de turiști ajung în fiecare an în orașul vechi și se opresc pe plajele spectaculoase ale micuței Peninsule Lapad.

Bate la pas cetatea din UNESCO cu străzile sale alambicate, pavate cu rocă cubică și păzite de ziduri groase de apărare și vizitează pe rând simbolurile locului, începând cu Turnul cu Ceas, edificiu din secolul al XV lea, Piața Luza cu Palatul Sponza unde se găsesc astăzi Arhivele Statului sau grandiosul Palat gotic al Rectorului. Mai poți adăuga pe lista de obiective și Mănăstirea Franciscană din anul 1317, Catedrala Adormirea Maicii Domnului care a fost reconstruită de Regele Richard Inimă de Leu, Fântâna lui Onufria sau Coloana lui Orlando.

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani
Recomandări

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani

Split, unul dintre orașele-emblemă ale Croației, este următoarea destinație spre care te vei îndrepta în acest circuit de la Europa Travel. Turiștii care ajung aici se simt atrași într-un mod special de lunga promenadă înțesată de palmieri și de vechile construcții ale romanilor, un loc aparte ocupându-l Palatul lui Dioclețian. Fermecat de frumusețea Coastei Dalmate, Împăratul roman Dioclețian s-a mutat aici imediat după renunțarea la coroana imperială, în anul 305. Palatul este o splendoare arhitecturală a stilului roman, din marmură albă ce era prevăzută cu 16 turnuri din care astăzi se mai păstrează doar 4, ocupând o suprafață de 3 ha. 

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne
Recomandări

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne

Amestecul dintre ruinele romane și monumentele de artă modernă transformă orașul Zadar într-o destinație de neratat de către turiști. Această urbe contrastantă se mândrește cu Forumul Roman, Bazilica medievală Sfântul Donatus și noile sale atracții – Orga Mării și Salutul Soarelui.

Între Zadar și capitala Zagreb, pe care o vei putea descoperi și tu în ultima parte a circuitului, se întinde minunea naturală a Croației – Parcul Lacurile Plitvice, cel mai vechi din sud-estul Europei ce face parte din UNESCO. Parcul cuprinde 16 lacuri în nuanțe diverse de albastru și verde, păduri bătrâne, peste 90 de cascade spectaculoase, dealuri acoperite de calcar și travertin, peșteri și grote inaccesibile publicului și izvoare susurătoare peste care traversează poduri din lemn.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Muntenegru-Croatia – tarif: 249 euro/persoana – redus de la 299 euro , 5 nopti de cazare cu mic dejun ala hoteluri 3*, transport autocar, ghid. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă