MENIU CAUTĂ

Îţi cade faţa… la propriu! Trei greşeli de îngrijire care explică de ce păţeşti una ca asta

Distribuie

În virtutea forţei gravitaţiei, pielea feţei şi a corpului are oricum tendinţa ”să se lase” cu anii, să-şi piardă tonusul. Nu este cazul să o mai ajuţi şi tu, prin greşeli de îngrijire zilnică. Iată cele mai frecvente erori de acest gen

Aplici produsele de îngrijire de sus în jos

Şi când cureţi tenul, şi când aplici crema de zi sau de noapte  trebuie să o faci prin mişcări ascendente: de pe gât spre frunte şi din centrul feţei spre vârful pomeţilor. Efectul push-up este garantat. Şi un pas mare în zădărnicirea efectelor legii gravitaţiei.

Foloseşti acelaşi produs pentru ten şi conturul ochilor      

Total greşit! Produsele de hidratare create special pentru ten sunt prea ”grele” pentru zona foarte fragilă din jurul ochilor. Pentru că este foarte fină, aceasta absoarbe prea mult produs, se hidratează excesiv şi se poate inflama, formând nesuferitele ”pungi de sub ochi”. De aceea au fost create produse de îngrijire specifice pentru conturul ochilor.

Masezi conturul ochilor în sens greşit

De la rădăcina nasului spre exterior – aşa aplici crema pentru conturul ochilor? Încă o eroare gravă. Ca să nu te trezeşti dimineaţa cu cearcăne sau pungi sub ochi, respectă traseul limfatic: cu degetul arătător masează delicat pielea, cu mişcări circulare şi exercitând uşoare presiuni (şi nu prin întinzând-o, ca să nu încurajezi apariţia ridurilor), de zece ori din colţul extern, până în colţul interior al ochilor. Apoi repetă masajul în jurul orbitei.

Comentarii