Profită de ofertele speciale pregătite de Europa Travel și rezervă acum un sejur în Paralia Katerini, de 6 nopți cu autocarul, la tarife începând de la 277 euro/persoană!

O vacanță pe Riviera Olimpului înseamnă relaxare la plajă în Paralia, dar și drumeții pe Muntele Zeilor, jeep-safari în Valea Tembi sau momente spirituale la Meteora, unde vei putea fotografia cele mai răpitoare peisaje, totul în excursiile opționale puse la dispoziție de Europa Travel.

Parcul Național Muntele Olimp

Pasionații de trekking ajung pe Riviera Olimpului atrași de faptul că aici pot îmbina relaxarea la plajă cu aventura. Sunt numeroase trasee pentru drumeții, unele mai ușoare, iar altele dificile în funcție de pregătirea fiecăruia.

Paralia Katerini este fără îndoială cel mai bun punct de plecare spre Parcul Național parte din UNESCO. Vârful Mytikas ce atinge 2918 metri altitudine este cea mai căutată zonă a Muntelui Olimp. Se spune că aici ar fi Lăcașul marelui Zeus, întreaga arie adăpostește mii de specii de plante și mamifere, multe dintre ele fiind pe cale de dispariție.

Un traseu mai ușor spre Muntele Zeilor este cel ce pornește din Litochoro – un orășel din piatră albă cu străzi înguste și atmosferă tradițională, de unde se urcă spre Biserica Sfântul Dionysos și Cada lui Zeus, o cascadă de mici dimensiuni, dar extrem de spectaculoasă.

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații
Recomandări

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații

Dion, orașul lui Zeus

Drumețiile montane pot fi combinate și cu vizite istorice, iar o excursie spre Dion, nu poate fi ratată. Orașul antic se află pe o culme a Muntelui Olimp, iar priveliștile din sit sunt absolut fermecătoare. Plimbă-te printre ruinele templelor dedicate lui Zeus, Isis și Demeter, proiectează cu ochii minții spectacolele ce se defășurau în impresionantul Teatru Antic, și surprinde apusul ce îmbracă în culori roșiatice băi romane ale împăraților.

Călătorie în timp în Paleos Panteleimonas

La circa 40 km distanță de orașul Katerini poți să observi vechea arhitectură macedoneană în fostul sat Panteleimonas, clădit în urmă cu mai bine de 500 de ani de către niște păstori, iar apoi abandonat. Astăzi, cătunul s-a transformat într-un adevărat muzeu în aer liber, fiind cunoscut sub numele de Paleos Panteleimonas. Cele mai multe dintre casele din piatră au fost restaurate servind drept taverne grecești sau magazine de suveniruri, de ele ocupându-se cei 17 locuitori permanenți ai fostului sătuc. 

Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara: „Medicii s-au gândit că soția a încercat să se sinucidă”
Recomandări

Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara: „Medicii s-au gândit că soția a încercat să se sinucidă”

Meteora, complexul de mănăstiri ancorate între stânci

Încă din secolul al XI lea, Meteora este al doilea cel mai important centru monahal al Greciei, unde călugării s-au retras în schituri și chilii pentru a fi mai aproape de Dumnezeu. Primele mănăstiri au fost clădite în locurile cel mai greu accesibile, iar până în secolul al XVII lea aici existau deja 20 de biserici. Din păcate astăzi mai sunt locuite de pustnici numai 6 dintre edificiile de cult, dintre care cea mai cunoscută este Mănăstirea Marele Meteor.

 La unele dintre chilii poți ajunge direct din drumul principal ce șerpuiește pe lângă colinele semețe. Dacă vrei să te regăsești spiritual la Mănăstirea Sfânta Treime trebuie să urci 140 de trepte săpate în rocă, deși poate părea dificil de ajuns aici, în capătul scărilor ești răsplătit cu cele mai bune panorame asupra mănăstirilor și a orașului Kalambaka.

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților
Recomandări

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților

Insula Skiathos

Paralia Katerini este destinația perfectă pentru croaziere, din acest punct te poți îmbarca într-o călătorie de neuitat spre Insula Skiathos, opțional de la Europa Travel. Pe fosta Insulă a Piraților te vei bucura de plajă pe celebra Koukounaries, zona de coastă cu cel mai fin și auriu nisip din Grecia și vei bate la pas încântătoarea capitală cu pitoreasca cetate Bourtzi. La fel de bine, poți alege și o croazieră în jurul Sfântului Munte Athos, până la Insulița Ammouliani, unde vei face o scurtă oprire pentru înot în Laguna Albastră.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Sejur Paralia Katerini

Hotel Yakinthos 3* – tarife de la 277 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte
GSP.RO

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile