Spania este una dintre cele populare destinații turistice din Europa, unde milioane de turiști din lumea întreagă merg anual.

Despre Spania

Spania este o țară spectaculoasă din Europa de Sud și una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa. De la istorie și artă până la soare, mare și viață de noapte și chiar și mâncare cum nu găsești în multe locuri din lume, Spania oferă experiențe pe toate gusturile. În plus, există nenumărate obiective turistice care merită văzute.

În 2017, Spania a fost a doua cea mai vizitată țară din lume, înregistrând 82 de milioane de turiști, ceea ce a marcat al cincilea an consecutiv de cifre record.

Amplasarea geografică a Spaniei, litoralurile, peisajele diverse, patrimoniul istoric, cultura vibrantă și infrastructura excelentă au făcut din industria turistică internațională a țării una dintre cele mai mari din lume. În ultimele cinci decenii, turismul internațional din Spania a crescut pentru a deveni al doilea ca mărime din lume în ceea ce privește cheltuielile, în valoare de aproximativ 40 miliarde de euro sau aproximativ 5% din PIB în 2006.

Zona continentală a Spaniei este mărginită la sud și est de Marea Mediterană, la nord și nord-est de Franța, Andorra și Golful Biscaya, iar la vest și nord-vest de Portugalia și, respectiv, Oceanul Atlantic. Teritoriul include și două arhipelaguri: Insulele Canare și Insulele Baleare. Mai multe insule mici din Marea Alboran fac parte și ele din teritoriul spaniol.

ANALIZĂ. Transporturile, ministerul dorit atât de PSD, cât și de PNL la rocada din mai. Care sunt mizele din spatele jocurilor de culise
Recomandări
ANALIZĂ. Transporturile, ministerul dorit atât de PSD, cât și de PNL la rocada din mai. Care sunt mizele din spatele jocurilor de culise

La vest, Spania se învecinează cu Portugalia. La sud, se învecinează cu Gibraltarul (un teritoriu britanic de peste mări) și cu Marocul, prin exclavele⁠ sale din Africa de Nord (Ceuta și Melilla și prin peninsula Vélez de la Gomera). La nord-est, de-a lungul lanțului muntos Pirinei, se învecinează cu Franța și cu Andorra. De-a lungul Pirineilor în Girona, există o mică exclavă, numită Llívia, complet înconjurată de Franța.

Cu o lungime de 1.214 kilometri (754 mi), frontiera între Portugalia și Spania⁠ este cea mai lungă frontieră neîntreruptă⁠ din Uniunea Europeană

Locuri de vizitat în Spania – cele mai frumoase orașe

Barcelona

Locuri de vizitat în Spania - Barcelona
Locuri de vizitat în Spania – Barcelona

Barcelona uimește atât prin istoricul autentic și bizar și este unul dintre cele mai impresionante locuri de vizitat în Spania. De la traseele pitorești ale fascinatului Park Guell, până la romanticele alei înguste din Barri Gotic. De la cluburile de noapte de pe plajă, până la zecile de biserici sacre și minuni arhitecturale ale orașului, acest oraș de lângă mare pare să atragă toate tipurile: aventurier, cuplu, petrecăreț, iubitor de cultură – și nu numai. Ai putea sta în Barcelona doar câteva zile, dar, cel mai probabil, ai nevoie de o săptămână întreagă pentru a explora.

Inteligența artificială ca bun public global. Ce pot face autoritățile, școala și societatea civilă pentru a ne pregăti pentru ce urmează?
Recomandări
Inteligența artificială ca bun public global. Ce pot face autoritățile, școala și societatea civilă pentru a ne pregăti pentru ce urmează?

Barcelona este cu adevărat orașul cosmopolit care atrage toată atenția. O mare parte a activității se învârte în jurul Las Ramblas, o serie de străzi înguste și alei pline de restaurante, cluburi de noapte și o piață pietonală vibrantă. Dar ar trebui să faci și un tur al capodoperelor lui Gaudi precum Casa Mila, Casa Batllo și La Sagrada Familia. De asemenea, nu trebuie să ratați scena eclectică a cumpărăturilor și mâncarea și vinul rafinat din regiune.

Granada

Obiectice turistice în Spania- Granada
Obiectice turistice în Spania- Granada

Situată la baza munților Sierra Nevada din sudul Spaniei, Granada este capitala provinciei cu același nume. Este, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Spania. Un oraș de dimensiuni medii, Granada oferă un amestec perfect de atracții spectaculoase, culturi tradiționale și o viață de noapte animată. Dar, mai ales, este casa Alhambra, un simbol al artei maure care încapsulează istoria andaluză și este una dintre marile obiective arhitecturale ale Europei.

Raed Arafat cumpără cu 12 milioane de euro, pentru IGSU, o clădire de la o firmă de imobiliare israeliană
Recomandări
Raed Arafat cumpără cu 12 milioane de euro, pentru IGSU, o clădire de la o firmă de imobiliare israeliană

Printre cele mai importante obiective turistice din Granada și din Spania se numără Catedrala din Granada din secolul al XVI-lea, cu tavanul său magnific cu cupolă și faimosul Alhambra, un palat maur grandios cu grădini luxoase și băi arabe.

Cartierele juxtapunente din Granada, Sacromonte și Albaicin, sunt esența culturii orașului. Renumit pentru mănăstirea sa creștină, Sacromonte este locul în care turiștii vin să vadă cum au trăit în mod tradițional oamenii în diferite locuințe peșteri și să urmărească dansuri live de flamenco și zambra.

Albaicin, Cartierul Arab, este locul unei piețe de mirodenii veche de o sută de ani. Aici, printre cadre de arhitectură maură, străzi pietruite și bougainvillea vii, o mulțime de vânzători vând tapiserii colorate, ceaiuri și condimente exotice.

Chiar în afara orașului, stația de schi Nevada oferă o gamă largă de activități pentru toate anotimpurile, de la schi pe zăpadă și săniuș până la alpinism, călărie și plimbări cu telecabina.

Madrid

Locuri de vizitat în Spania- Madrid
Locuri de vizitat în Spania- Madrid

Capitala Spaniei și cel mai mare oraș, Madrid, este cunoscut pentru scena vieții de noapte sclipitoare. Orașul constituie o diversitate de grupuri etnice, ceea ce îl face unul dintre cele mai colorate orașe cosmopolite din Europa.

Madrid este un oraș ce combină arhitectură veche și nouă. Capitala este compusă din mai multe cartiere care oferă propriul lor caracter unic și atracții, de la cartierele istorice la comunități mai vechi zone universitare, districte multiculturale și zone de petrecere.

Inima orașului este Puerta del Sol, o piață mare care servește drept scenă pentru festivaluri, adunări importante și artiști de stradă, precum și un centru pentru rețeaua de transport public. O altă piață importantă este Plaza Mayor, cunoscută pentru numeroasele sale magazine de suveniruri, cafenele și piața plină de viață San Miguel.

Situate în centrul orașului, se află cele mai populare atracții turistice din Madrid, cum ar fi Palatul Regal, reședința monarhului Spaniei și o multitudine de biserici glorioase și repere istorice. Madridul oferă multe lucruri de văzut și de făcut, de la parcuri și grădini zoologice frumoase până la meciuri de fotbal, muzee, galerii de artă și concerte.

Sevilla

Locuri de vizitat în Spania- Sevilla
Locuri de vizitat în Spania- Sevilla

Printre cele mai frumoase orașe și cele mai importante locuri de vizitat în Spania se numără, cu siguranță, Sevilla. Atracțiile turistice excepționale, festivalurile și viața de noapte, fac din Sevilla destinația turistică de top din sudul Spaniei și unul dintre cele mai apreciate locuri de vizitat din Spania. Drept capitală a Andaluziei, Sevilla este și capitala financiară și culturală a regiunii.

Sevilla găzduiește multe repere istorice frumoase și importante, dintre care principalul este marea Catedrală din Sevilla, unde se crede că este îngropat Cristofor Columb. Alte clădiri semnificative includ Real Alcazar, un palat maur extravagant cu grădini luxoase și o cameră în care era planificată călătoria lui Cristofor Columb în Lumea Nouă.

Orașul găzduiește, de asemenea, cea mai mare structură din lemn din lume, Metropol Parasol, o structură uriașă în formă de umbrelă care găzduiește piața principală.

În plus, Sevilla oferă numeroase muzee, galerii de artă și locuri de divertisment. Când soarele apune, scena vieții de noapte din Sevilla se luminează cu numeroasele sale baruri, cluburi de noapte și săli de dans flamenco.

În fiecare an, Sevilla găzduiește Târgul de aprilie, unul dintre cele mai importante evenimente din Spania, unde străzile orașului se transformă într-o petrecere uriașă care implică obiceiuri vechi de secole, costume tradiționale, dans flamenco, lupte cu tauri, mâncare și băutură locală.

Valencia

Obiective turistice în Spania - Valencia
Obiective turistice în Spania – Valencia

Unul dintre cele mai mari și mai importante orașe din Spania, Valencia este situat în partea de est a țării, în regiunea cu același nume. După câțiva ani de construcție și renovare majoră, Valencia este astăzi renumită pentru Festivalul Fallas și capodopera arhitecturală a Orașului Artelor și Științelor. Valencia reprezintă, așadar, unul dintre cele mai impresionante locuri de vizitat în Spania.

Valencia este plină de clădiri istorice restaurate, care includ biserici uimitoare, mănăstiri vechi, cum ar fi San Miguel de los Reyes și cuprinde, de asemenea, un centru antic al comerțului cu mătase, cunoscut astăzi ca Piața Schimbului de Mătase.

După redirecționarea râului Turia, orașul și-a construit cea mai impresionantă atracție. Un complex cultural și de divertisment masiv cunoscut sub numele de Orașul Artelor și Științei. În cadrul acestui complex se află mai multe clădiri, cum ar fi un muzeu de știință, un planetariu, un acvariu, un muzeu de arte și un teatru IMAX, care sunt fiecare minuni artistice în sine. De asemenea, în albia veche a râului Turia sunt grădini frumoase, parcuri sportive și lacuri artificiale.

Unul dintre cele mai populare cartiere din Valencia este Barri del Carme. Un amestec colorat de arhitectură, diverse grupuri etnice, magazine la modă și cafenele în aer liber.

Toledo

Obiective turistice din Spania - Toledo
Obiective turistice din Spania – Toledo

Cocoțat pe un vârf de munte din centrul Spaniei, Toledo a servit drept capitală spaniolă până în secolul al XVI-lea. Deoarece a fost locuit de evrei, creștini și musulmani timp de multe secole, orașul este uneori numit „Orașul celor trei culturi”. Astăzi, Toledo este o destinație populară pentru bogăția sa de artă și arhitectură istorică care datează din Imperiul Roman.

Cel mai bun lucru de făcut în Toledo este să te pierzi pe străzile medievale și să admiri arhitectura veche. Orașul include catedrale, sinagogi și moschei uimitoare, precum și o veche cetate romană remarcabilă. Locul multor evenimente istorice, piața Zordocover merită o vizită, precum și numeroasele magazine din apropiere. Cafenelele fermecătoare oferă o pauză de relaxare, urmăriți oamenii și gustați specialități locale, cum ar fi Mazapan, un răsfăț dulce făcut cu migdale și nuci de pin. Seara, barurile locale oferă băuturi și tapas înainte de cină.

În timp ce Catedrala din Toledo are o colecție de artă impresionantă de lucrări ale unor maeștri precum Goya, Ralphael și Titian. Un număr mare de piese ale lui El Greco pot fi văzute în multe dintre bisericile și reperele orașului.

Cordoba

Locuri de vizitat în Spania - Cordoba
Locuri de vizitat în Spania – Cordoba

Cordoba este capitala provinciei cu același nume din regiunea andaluză din sudul Spaniei. Deși este un oraș mic, oferă toate atracțiile istorice și culturale ale unei metropole pline de viață. Este unul dintre cele mai apreciate locuri de vizitat din Spania ce include numeroase obiective turistice.

Unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, cartierul istoric din Cordoba este un labirint de străzi medievale minuscule, piețe și curți văruite, toate situate în jurul atracției vedete, Mezquita. Construită inițial ca moschee, Mezquita este acum o catedrală glorioasă, păstrând cea mai mare parte a arhitecturii sale originale. Mulțimea sa de coloane în dungi roșii și albe în stil islamic servește ca o amintire a gloriei și importanței pe care Cordoba a avut-o în epoca medievală. În afara Mezquita este o livadă frumoasă de portocali, perfectă pentru relaxare.

Alte locuri de interes includ Cetatea Monarhilor Creștini, Strada Florilor și Vechiul Cartier Evreiesc, cu terasele sale fermecătoare și magazinele de suveniruri. Odinioară oraș roman, Cordoba are și multe structuri romane, inclusiv vechile ziduri, porți, pod, un amfiteatru și mausoleu.

În tot orașul există diverse piețe care oferă o gamă largă de muzee, teatre, restaurante, cafenele și baruri. Plaza de las Tendillas este piața principală cu o scenă vibrantă de cumpărături. În timp ce Plaza del Port este asociată cu Don Quijote al lui Cervantes.

Locuri de vizitat în Spania – cele mai apreciate insule

Ibiza

Ibiza Spania
Ibiza Spania

Unul dintre cele mai cunoscute locuri de vizitat în Spania este cu siguranță Ibiza. A treia ca mărime din Insulele Baleare, Ibiza este situată în largul coastei de est a Spaniei. Este înconjurată de apele strălucitoare ale Mediteranei. Deși este renumită pentru viața de noapte și scena cluburilor de vară care atrag DJ-i de renume mondial pe țărmurile sale, insula are de fapt multe alte laturi diferite.

Cu un relief destul de stâncos și accidentat, Ibiza este mărginită de golfuri și plaje frumoase. Împreună cu clima sa caldă, însorită și uscată, face Ibiza o destinație grozavă de vacanță pentru iubitorii de plajă. Cel mai mare oraș de pe insulă e orașul Ibiza. El se mândrește cu un oraș vechi maiestuos cu ziduri, cocoțat pe vârful unui deal cu vedere la mare.

ÎExistp refugii rurale relaxante și sate adormite, pe litoral, pe insulă, însă mulți oameni vizitează Ibiza pentru viața de noapte. Vara, cluburile sale agitate rămân deschise toată noaptea până în zori, când soarele răsare în sfârșit peste mare.

Mallorca

Insule din Spania - Palma de Mallorca
Insule din Spania – Palma de Mallorca

Cea mai mare dintre insulele Baleare din Spania este Mallorca. Aceasta este înconjurată de apele strălucitoare ale Mării Mediterane. Înconjurate cu stânci crestate, golfuri retrase și plaje frumoase care mărginesc țărmurile sale. Insula este binecuvântată cu un climat cald și primitor și o mulțime de peisaje incredibile.

Interiorul său muntos găzduiește mănăstiri vechi de pe deal și sate adormite. Iar coasta sa spectaculoasă este presărată cu orașe și stațiuni de pe litoral. Baia de soare, înotul și sporturile nautice sunt toate distracții populare, cu preparate delicioase din bucătăria locală și fructe de mare oferite oriunde ați merge.

Principalul oraș și capitala insulei este Palma de Mallorca. Există și un oraș vechi frumos pe care vizitatorii să-l exploreze. Cu străzi înguste și șerpuite și clădiri vechi de secole sub catedrala sa gotică rafinată. Frumosul oraș Soller merită de asemenea vizitat pentru decorul său pitoresc și retras. La fel ca și fermecătorul sat de munte Valldemossa.

Insulele Canare

Insulele Tenerife Spania
Insulele Tenerife Spania

Insulele Canare din Spania pot fi considerate un paradis tropical. Situate în Oceanul Atlantic de Nord, în largul coastei de sud-vest a Marocului, toate cele șapte insule din acest arhipelag prezintă fâșii de țărm pline de farmec, care se extind în apele fabuloase. Surferii, windsurferii, scafandrii și cei care fac plajă se pot bucura de peisaje spectaculoase. Și dacă vizitați unele dintre insulele mai mari – și anume Gran Canaria, Tenerife și Lanzarote – veți găsi stațiuni fabuloase. Unitățile de cazare de lux oferă restaurante gourmet, terenuri de golf întinse și acces excelent la plajă.

Dincolo de asta, Insulele Canare cuprind parcuri naturale și rezervații ce pot tăia respirația prin frumusețea și farmecul lor aparte. Este o combinație de plaje frumoase, locuri de cazare luxoase și parcuri naturale ieșite ce par de-a dreptul nepământene.

Vezi şi 10 mâncăruri pe care să le încerci când ești în Spania!

"Mâncarea e dezgustătoare, oamenii pot să te ucidă, iar femeile sunt ca porțelanul". Țara din Europa care a îngrozit-o pe soția lui Angel Di Maria
GSP.RO
"Mâncarea e dezgustătoare, oamenii pot să te ucidă, iar femeile sunt ca porțelanul". Țara din Europa care a îngrozit-o pe soția lui Angel Di Maria
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Câţi bani câştigă Raed Arafat ca secretar de stat. Nu i-a fost rușine să recunoască: 'S-a dublat'
Playtech.ro
Câţi bani câştigă Raed Arafat ca secretar de stat. Nu i-a fost rușine să recunoască: 'S-a dublat'
Îl recunoști? Oamenii treceau pe lângă el în aeroport, fără să aibă habar că este chiar unul dintre cei mai importanți bărbați din România
Viva.ro
Îl recunoști? Oamenii treceau pe lângă el în aeroport, fără să aibă habar că este chiar unul dintre cei mai importanți bărbați din România
Tragedie pe A1, după un accident în lanț. Un bărbat a murit după ce a sărit în gol, peste parapete, din calea unui Mercedes scăpat de sub control
Observatornews.ro
Tragedie pe A1, după un accident în lanț. Un bărbat a murit după ce a sărit în gol, peste parapete, din calea unui Mercedes scăpat de sub control
Un bărbat devenit mai bogat după o noapte de beție. După ce și-a găsit telefonul pierdut, a aflat că a câștigat la pariuri online
Știrileprotv.ro
Un bărbat devenit mai bogat după o noapte de beție. După ce și-a găsit telefonul pierdut, a aflat că a câștigat la pariuri online
Exclusiv. Ce spunea Piţurcă despre dosarul de la DNA cu 24 ore înainte de a fi reţinut
FANATIK.RO
Exclusiv. Ce spunea Piţurcă despre dosarul de la DNA cu 24 ore înainte de a fi reţinut
Ce s-a întâmplat "în ultimii trei ani" între Anamaria Prodan şi Dan Alexa. Răsturnare de situaţie, de la "mesele şi chefurile" împreună şi gelozia din interiorul familiei
Orangesport.ro
Ce s-a întâmplat "în ultimii trei ani" între Anamaria Prodan şi Dan Alexa. Răsturnare de situaţie, de la "mesele şi chefurile" împreună şi gelozia din interiorul familiei
Horoscop 30 ianuarie 2023. Leii au șansa de a obține un control mult mai bun asupra propriilor gânduri și de a le coordona mai bine
HOROSCOP
Horoscop 30 ianuarie 2023. Leii au șansa de a obține un control mult mai bun asupra propriilor gânduri și de a le coordona mai bine
S-a lansat primul Centrul de Medicină a Stilului de Viață – Better Me. Cum te poate ajuta și unde se află
PUBLICITATE
S-a lansat primul Centrul de Medicină a Stilului de Viață – Better Me. Cum te poate ajuta și unde se află