MENIU CAUTĂ

EXCLUSIV/ Am mameloanele invaginate. Vreau să le corectez chirurgical, dar aș vrea să știu dacă pot să mai alăptez după aceea? Esteticianul Adina Alberts răspunde

Distribuie

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, despre mameloanele invaginate și corecția lor chirurgicală.

Mameloanele invaginate nu reprezintă un impediment în alăptarea la sân. Este mai dificil, dar nu imposibil. Şi dacă totuşi, din diverse motive, nu reuşiţi să puneţi copilul la sân, cu ajutorul pompitelor, puteţi mulge sânii şi să oferiţi copilului dvs, la biberon, laptele matern atât de important pentru micuţ.

Corecţia chirugicală a acestora este simplă. Se poate face cu anestezie locală şi durează 10-15 minute. Dar, din păcate, presupune sectionarea totală a canalelor galactofore care se deschid la nivelul mamelonului, deci alăptarea la sân devine imposibilă. Mai mult decât atât, eliminarea laptelui din sân, prin orice metodă, devine imposibilă nemaexistand continuitate la nivelul canalelor galactofore.
Deci este indicat să amânaţi această corecţie chirurgicală până când nu veţi mai avea nevoie vreodată de funcţia glandelor mamare.

Există şi situaţia, destul de des întâlnită, în care mameloanele să se exteriorizeze spontan în perioada alăptării. Sânul suferă modificări importante în sarcina şi apoi, în perioada alăptării, modificări atât de volum cât şi de formă. Şi mameloanele se modifică, se măresc, şi adesea se exteriorizează de la sine.

O altă varianta posibilă de corecţie la nivelul mameloanelor, aplicabilă dacă sânii sunt mici, este aceea de a introduce implanturi mamare siliconice care vor marii sânii, vor tesiona tegumentul acestora şi vor ”împinge” la exterior mameloanele.

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Dr. Adina Alberts

Dr. Adina Alberts

Citeşte şi:

Citește mai multe despre alaptare, operatie, operatie estetica și sân pe Libertatea.

Comentarii