Lefurile au scăzut pentru infirmiere, brancardieri şi personalul administrativ după intrarea în vigoare a noilor reglementări salariale din sănătate.

În urma acestui demers, medicii Spitalului Municipal din Lugoj (FOTO), județul Timiș, și-au propus să doneze lunar o sumă fixă, câte 100 de lei, bani care se strâng la secretariatul spitalului, pe bază de listă. Cheta a început săptămâna trecută și s-au adunat deja câteva sute de lei.

Cu toate acestea, personalul medical ce ar urma să beneficieze de banii adunați, apreciază gestul dar nu îl văd drept unul firesc. De altfel, majorările salariale din sănătate aduc vrajbă între angajați. Cei cu bani puțin cer înapoi sporurile

Solidaritatea medicilor față de colegii lor care sunt prost plătiți este apreciată și de pacienți. Nici aceştia însă nu văd soluția ca una pe termen lung.

Pe de-altă parte, liderii sindicali din sănătate spun că deși o astfel de măsură este unică în țară și lăudabilă, este doar „o cârpeală”. Aproximativ 10% dintre angajații din sănătate au salarii reduse, dar vor primi salarii compensatorii.

Angajații din sistemul sanitar au anunțat că luni, 7 mai, vor fi în grevă de avertisment, iar în 11 mai ar urma să fie declanșată greva generală, nemulțumiți de legea salarizării și regulamentul sporurilor.

FOTO – smlugoj.roCITEȘTE ȘI… VIDEO/Elevii au făcut pe jurnaliștii și au spus ce cred despre fake news. „Nu este deloc corect, unii ne mint pe față”