MENIU CAUTĂ

Mirodenii pentru fericire | Starea de bine are câţiva aliaţi pe care este bine să îi cunoşti

Distribuie

Şofran
Considerat cel mai scump condiment din lume, şofranul este recomandat în combaterea stresului, în tratamentul impotenţei, sterilităţii, ejaculării precoce, acneii, slăbiciunii fizice şi stărilor de iritabilitate.
Cuişoare
Au în primul rând un puternic efect de relaxare şi de îndepărtare a oboselii. De asemenea, au efect afrodiziac şi previn ejacularea precoce.
Aroma cuişoarelor calmează şi eliberează organismul de stres. Amestecaţi cuişoarele cu busuioc, mentă şi cardamon şi preparaţi un ceai cu acest amestec. Este cel mai bun remediu pentru îndepărtarea stresului.
Nucşoară
Acest condiment trebuie consumat moderat, căci în cantităţi mari are efect narcotic. Este afrodiziac, hipertermiant (măreşte temperatura corpului şi face sângele să circule mai repede).
Este stimulent nervos, iar pentru bărbaţi are efecte benefice asupra performanţei sexuale.
Cardamon
Acest ingredient este supranumit de francezi ”sămânţa dragostei” pentru că tratează cu efecte uimitoare impotenţa şi frigiditatea.Totodată, reîntinereşte pielea şi ajută la relaxare.
Feniculul
Seminţele de fenicul au efect afrodiziac şi stimulator general. Feniculul este indicat mai ales celor care au o stare continuă de agitaţie şi nemulţumire.
Este o plantă care îi ajută mult pe cei care manifestă un deficit de potenţă pe fondul unui psihic tensionat.
Usturoi
Folosit în stare crudă, ca şi condiment, el are un efect tonic asupra organismului, fiind şi afrodiziac, şi reglator al sistemului endocrin.
Scorţişoară
Are un efect excitant, stimulează activitatea cerebrală şi este şi hipertermiant (măreşte, deci, temperatura corpului). De asemenea, e un bun tonic pentru cei care se simt slăbiţi şi pentru cei care sunt adesea prost-dispuşi.

Comentarii