Tort cu vanilie
Ingrediente: 500 g căpşune, 250 ml de lapte, un plic de zahăr vanilat Bourbon, un plic de cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie Dr. ţtker, sirop făcut dintr-o cană de apă, trei linguri de zahăr şi esenţă de lămâie, trei linguri de zahăr pentru cremă, un blat de tort, un plic de gelatină roşie, fulgi de ciocolată albă.
Mod de preparare: se face siropul şi se lasă la răcit, apoi se pregăteşte crema, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Căpşunele se spală şi se feliază. Se desface prima foaie de blat, se aşază pe un platou şi se însiropează, apoi se acoperă cu un strat de cremă şi cu unul de felii de căpşune. Se repetă operaţiunea, în acelaşi mod, până la ultima felie de blat. Se prepară gelatina, după reţeta de pe plic, şi se toarnă uniform pe toată suprafaţa tortului, peste stratul de căpşune. Se presară pe margine fulgi de ciocolată albă şi se pune tortul la frigider.
Căpşune trase în ciocolată
Ingrediente: 100 g de ciocolată neagră dulce, 300 g de căpşune proaspete.
Mod de preparare: se topeşte ciocolata în bain-marie şi se lasă să se răcească puţin. Se spală bine căpşunele, fără să li se scoată codiţele, şi se lasă să se scurgă de apă. Apoi se iau căpşunele de codiţă şi se trec prin ciocolată. Se aşază pe un platou şi se pun la rece. Se servesc cu frişcă sau cu cremă mascarpone.
Cocktail roz
Ingrediente: 500 g căpşune, 300 g iaurt, două-trei linguri de zahăr pudră, un plic de zahăr vanilat, două portocale.
Mod de preparare: căpşunele se spală şi se taie cubuleţe, apoi se mixează împreună cu iaurtul, cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Cocktailul se poate amesteca şi cu puţin suc de portocale. Se lasă la rece o oră-două şi se serveşte în pahare înalte.