MENIU CAUTĂ
, de Libertatea pentru Femei

Nu îți place cum arată părul tău? Iată ce greșeli este posibil să faci!

Distribuie

Folosești prea des aparatele de coafat

Se știe ca placa și ondulatorul afecteaza firul de par, iar folosite în exces, zilnic sau de câteva ori pe saptamâna, ard firul de par. Chiar și foehnul folosit la viteza cea mai mare.
Parul tau nu arata deloc așa cum i-ai dori, deși îl îngrijești și îl aranjezi constant? Atunci e posibil ca rutina de îngrijire sau unele obiceiuri sa fie greșite. usuca parul. Mai mult decât atât, multe femei nu știu sa utilizeze corect placa: parul nu trebuie sa fie ud sau umed, aparatul nu se ine mai mult de doua secunde pe șuvița și nici nu se repeta întinderea șuviței imediat, ci dupa ce s-a racit complet.

Nu aplici corect produsele de îngrijire

Șamponul trebuie aplicat de doua ori – prima data îndeparteaza praful și degreseaza, a doua oara ofera parului beneficiile ingredientelor pe care le conține. Balsamul se aplica de la jumatatea firului în jos, masca se poate aplica pe toata lungimea parului. Ambele au nevoie de câteva minute pentru a acționa. Daca ai parul foarte uscat, ia-ți un serum hidratant sau un ulei cu proprietați restructurante și aplica-l, în cantitate mica, pe parul umed dupa baie. Lasa-l sa se usuce și apoi coafeaza-te.

Nu îți perii parul zilnic

Acest gest simplu are rolul de a stimula microcirculația la nivelul scalpului, de a îndeparta impuritațile și praful de peste zi și, bineîțneles, de a descurca parul. Vei reuși astfel sa îmbunatațești elasticitatea firelor de par i sa dai coafurii volum.

Nu scurtezi vârfurile

Ca sa se regenereze, sa aiba un aspect sanatos și sa-și recapete vitalitatea, parul trebuie scurtat periodic, cam la una-doua luni. Nu trebuie sa tai mult, e suficient sa rogi coafeza sa ia puțin din vârfuri și sa reîmprospateze forma coafurii. Poți sa ai grija de vârfuri cu un balsam leave-in hranitor, care sa previna despicarea și sa protejeze firul de par.

Îl porți mereu prins

Fie ca e în coada, fie în coc, parul purtat astfel toata ziua ajunge sa își piarda din volum, din suplețe, devine fragil și chiar începe sa cada. Lasa-l și desfacut, sa respire și sa se aeriseasca și, mai ales, nu prinde coada foarte strâns.

Comentarii