MENIU CAUTĂ

(P) Chania – bijuteria medievală a insulei Creta

Distribuie

Cea mai sudică dintre insulele grecești, Creta își surprinde vizitatorii printr-o sumedenie de atracții istorice impresionante, sate idilice și peisajele magnifice, care îmbină minunat cheile stâncoase cu munții dramatici și plajele spectaculoase cu apele turcoaz dominate de vegetație, plantații întinse de măslini și culturi de viță-de-vie.

Întinsă până la Marea Libiei cu coasta sa sudică, Creta mai păstrează încă influențe culturale din Asia Mică, precum și din perioada petrecută sub dominația turcă.

Atracțiile magnifice, rămășițe ale istoriei tumultuoase

Situată pe coasta de nord a Cretei, la vest de Heraklion, Chania este cel mai fermecător oraș de pe insulă și una dintre cele mai încărcate zone cu o bogată istorie. Vei întâlni aici alăturate moschei, sinagogi și biserici, precum și numeroase clădiri splendide, cu origini romane, evreiești, maure, turcești și venețiene, bine conservate, toate adunate în jurul unui port plin de viață. De altfel, în afara centrului istoric, acest nucleu antic, Chania este un oraș modern și înfloritor, care te cucerește cu peisajele sale pitorești.

Un oraș cu formă de labirint

Din portul venețian al orașului se întinde un labirint cu alei pietruite, înțesat cu numeroase construcții în stil specific italian și o seamă de magazine, restaurante, baruri și cafenele. Descoperă Sinagoga Etz Hayyim pentru a admira tenacitatea absolută a comunității evreiești din Creta, care a supraviețuit celor cinci ocupații și persecuției germane din timpul celui de-al Doilea Războiu Mondial. O altă construcție religioasă de seamă este biserica ortodoxă Sf. Nicolae din Piața 1821, inițial construită ca mănăstire catolică, ce a servit un timp și ca moschee, sub ocupanție turcească.

Din Chania te poți îmbarca într-o croazieră interesantă spre Laguna Balos celebră pentru plaja albă cu ape mici, calde și turcoaz; în Elafonissi unde ești întampinat de nisipuri roz precum păsările flamingo sau spre insula Spinalonga, cunoscută de secole pentru cetatea venețiană. Acesta este locul ideal pentru o excursie de măcar jumătate de zi, pentru a descoperi cum insula a fost odată parte din continent și a fost creată de venețieni pentru a proteja Golful Mirabella. Fortul, principala atracție a insulei, a fost construit în 1579 și de-a lungul timpului a fost folosit ca bastion turcesc și colonie de leproși.

Oferte Speciale Creta

Hotel Scaleta Beach 3* – tarife de la 424 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

Comentarii