Mergi direct la conținut »
Pelerinaj la Prislop, prilej de reîncărcare spirituală (PUBLICITATE)

Vacanța de vară s-a încheiat cu repeziciune, iar toamna se așterne cu zile reci și mohorâte, un motiv în plus pentru ca gândurile să ne zboare din nou la concediu. Pornește într-un pelerinaj memorabil, pe urmele Părintelui Arsenie Boca alături de Europa Travel și descoperă în circuitul de două zile unele dintre cele mai importante edificii de cult din România.

Pelerinajul la Prislop de la Europa Travel, beneficiază de tariful special de 249 lei/persoană și este valabil pentru plecările din 05.10; 26.10 și 23.11, în limita locurilor disponibile!

Atracții pe drumul spre Prislop

Primul popas te poartă spre Mănăstirea Cozia de pe Valea Oltului, ctitorie a voievodului Mircea cel Bătrân din anul 1387. Mănăstirea de călugări din satul Călimănești poartă hramul Sfintei Treimi și este amplasată într-un cadru natural minunat pe malul râului, înconjurată de păduri luxuriante.

Continuă apoi cu vizitarea Sibiului, unul dintre cele mai frumoase orașe din țară și un centru de afaceri înfloritor în Transilvania. Vei avea ocazia să descoperi aici Catedrala Mitropolitană Sfânta Treime și să admiri impresionantul centru istoric, în proces de a fi inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Momentul culminant al acestei zile îl reprezintă vizitarea Mănăstirii Prislop din apropierea satului Silvașu de Sus, și a mormântului Părintelui Arsenie Boca. Mănăstirea ce poartă hramul Sfântului Ioan Teologul, ridicată în secolul XVI, este unul dintre cele mai importante destinații de pelerinaj din țară, locul unde toți cei care au apreciat învățăturile Părintelui Arsenie Boca vin să se regăsească și să se încarce spiritual. Tot aici se găsește și Peștera Sfântului Ioan de la Prislop, cunoscută drept „Casa Sfântului”, la care vei ajunge urcând pe o potecă prin pădure. Dacă timpul este favorabil, vei avea ocazia să participi la Slujba Vecerniei.

Noi vizite de suflet

A doua zi a circuitului îți propune alte câteva atracții religioase importante. Descoperă Mănăstirea Lainici, poziționată în Defileul Jiului, ce are hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Aici vei participa la Sfânta Liturghie.

Itinerariul te poartă mai departe spre Târgu-Jiu, unde vei admira Ansamblul Sculptural Constantin Brâncuși, omagiul adus eroilor căzuți în Primul Război Mondial, proiectat și construit de ilustrul sculptor. Găsești aici și cele patru faimoase componente sculpturale – Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana fără Sfârșit. Întreg ansamblul ce se întinde pe o lungime de 1275 metri a fost inaugurat în anul 1938.

Unul dintre cele mai importante edificii de cult din Țara Românească este Mănăstirea de maici Polovragi, construită în secolul XVII, cu hramul Adormirii Maicii Domnului. Amplasată minunat la poalele Munților Polovragi, din apropierea Cheilor Oltețului, acesta este locul ideal în care să te bucuri de aerul curat și de liniștea care te încojoară. Ultima oprire în cadrul acestui circuit este Mănăstirea Horezu, ctitorie de seamă a domnului Constantin Brâncoveanu, ridicată între anii 1690 și 1693, într-un stil deosebit de artă românească. Mănăstirea de maici poartă hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena. Ansamblul monastic mai cuprinde și Biserica Bolniței, construită de doamna Maria, soția domnitorului, în anul 1696, și două schituri – Sfinților Apostoli și Sfântului Ștefan.

de Geanina Ichim

Sursa foto: flickr.com

Oferta Circuit-Pelerinaj Prisloptarif 249 euro/persoana, 2 zile – o noapte de cazare la hotel 2*-3*, transport autocar, vizitele cuprinse in program, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Close
Închide
  Close