Talasoterapia
Acţionează prin factorul chimic exercitat de apa de mare, factorul termic şi factorul mecanic, constituit de atingerea valurilor şi de presiunea hidrostatică produsă de acestea. Practicată sub forma alergării prin apă, pe malul mării sau prin reprize de mers alert prin apă, ceva mai departe de mal, talasoterapia influeţează direct circulaţia periferică venoasă.
Ce afecţiuni tratează. Se recomandă în special persoanelor cu tot felul de sensibilităţi, cu probleme de circulaţie, în cazul tulburărilor de creştere, cu meteosensibilitate sau predispoziţii la infecţii ale aparatului respirator şi persoanelor care au carenţe de iod. De asemenea, valurile şi nisipul te scapă de durerile articulare

Psamoterapia
Este o metodă de terapie uscată, care utilizează factorii mecanic, chimic şi de temperatură exercitaţi de nisip asupra corpului, în timpul unei împachetări. ”Îngroparea” în nisip este una dintre cele mai vechi metode de termoterapie, care favorizează termogeneza şi termoliza. Durata unei şedinţe creşte progresiv de la 5 la 20-30 de minute şi favorizează pierderea unei cantităţi de unu, până la 1,5 litri de apă.
Ce afecţiuni tratează. Este indicată în reumatismul cronic degenerativ, în obezitate şi hipotiroidie. Asociată cu talasoterapia, psamoterapia poate fi practicată şi de persoanele perfect sănătoase, în scop de tonifiere generală, prin contrast termic rece/cald.

Hidrotermoterapia
Această terapie utilizează, în scop profilactic, apa de mare la temperaturi diferite şi sub stări de agregare diferite: lichidă, solidă sau gazoasă. În acest tip de terapie, apei i se adaugă ingrediente precum extracte din plante medicinale, gaze terapeutice (baia cu bule), aplicaţii cu aer cald, parafină sau nămol.
Ce afecţiuni tratează. Folosită în scop igienic medical, sau doar ca metodă de relaxare, această terapie este la fel de veche ca şi civilizaţia umană. Grecii ofereau oaspeţilor, în antichitate, înainte de toate, o baie bună, adică o şedinţă de hidrotermoterapie. Cu ajutorul ei pacienţii scăpau de durerile articulare şi de contracturile musculare,  recăpătându-şi mobilitatea şi relaxându-se. Procedura se practică în anatoriile balneare şi de recuperare, dar poate fi exersată şi acasă, cu apă de la robinet, cu săruri şi cu uleiuri volatile.

Ad placeholder
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
Recomandări
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
 

Împachetările cu nămol
Aceste substanţe care se formează în condiţii naturale, sub influenţa proceselor geologice şi care, în amestec cu apă, se folosesc în practica medicală sub formă de băi şi de aplicaţii locale au acţiune bacteriostatică şi bactericidă, efect antiinflamator şi  emolient asupra pielii. Nămolul poate fi aplicat sub formă de împachetări complete sau parţiale (asociate adesea cu expunerea la soare), cataplasme, băi şi tampoane vaginale.
Ce afecţiuni tratează. Nămolurile sunt indicate în boli reumatismale cronic degenerative şi ginecologice, stări pre şi post intervenţii ortopedice-chirurgicale, boli ale sistemului nervos central şi periferic, anumite afecţiuni dermatologice, accidente vasculare, pareze, nevralgii, afecţiuni ale aparatului respirator (rinite cronice şi alergice, rinosinuzite, bronşite, astm bronşic sau bronşită asmatiformă), afecţiuni dermatologice, ginecologice, edocrinometabolice (diabet, gută, obezitate) tulburări de circulaţie periferică, dischinezii biliare, gastrite, colopatii cronice, infecţii urinare. Cel mai indicat loc pentru tratamentul cu nămol, pe litoralul românesc, e Sanatoriul Balnear Mangalia, dar se pot face aplicaţii locale şi pe plajă, în cazurile uşoare.

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
HOROSCOP
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională