Salată cu fasole şi năut
Ingrediente: năut, o conservă de fasole albă boabe, o conservă de fasole roşie boabe, o ceapă, ciuperci, 50 ml ulei de măsline, 100 g măsline fără sâmburi, un morcov, o limetă, oţet balsamic, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: morcovul se curăţă, se fierbe şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie peştişori. Ciupercile champignons se taie în felii subţiri. Într-un castron, se pun ciupercile tocate şi ceapa, fasolea boabe roşie şi albă din conserve.
Se adaugă boabele de năut, morcovul şi măslinele fără sâmburi, feliate. Într-un castronel se pun uleiul de măsline, o lingură de oţet şi sucul de limetă. Se presară sare şi piper şi se toarnă peste legumele din vas.
Mâncare de linte verde
Ingrediente: o cană de linte verde, o ceapă medie, 2 căţei de usturoi, 3 linguri ulei de măsline, două linguri pastă de tomate, două căni de apă, două foi de dafin, sare, piper, o legătură de pătrunjel verde, 2-3 roşii cherry pentru decor.
Mod de preparare: se spală lintea şi se lasă la înmuiat de seara până dimineaţa. Se fierbe cam o oră, până se înmoaie. Se strecoară şi se dă deoparte. Se toacă ceapa şi usturoiul. Într-o cratiţă se toarnă uleiul, se călesc ceapa şi usturoiul, apoi se pune lintea şi apă cât să o acopere. Se adaugă pasta de tomate, foile de dafin, sare şi piper.
Se fierbe, amestecând din când în când, aproximativ 15 minute, până se înmoaie lintea şi scade apa. Apoi, se scot foile de dafin şi se presară deasupra pătrunjel verde tocat mărunt şi o roşie tăiată.