Mergi direct la conținut »
PORȚIA DE CARTE | Fiori de aventură și visurile urâte ale fricii

Libertatea vă propune săptămâna aceasta două volume pasionante – un thriller și o carte pentru adolescenți.

De Oana Dușmănescu,

Alb letal (Robert Galbraith, Editura Trei)

Ca să clarificăm de la început un amănunt deloc lipsit de importanță. Robert Galbraith este pseudonimul masculin al lui Joanne Rowling. Da, acea J.K. Rowling, ”mama” lui Harry Potter. Când se preschimbă însă în Galbraith, ea scrie thrilleruri pe care nu le poți lăsa deoparte.

Alb letal face parte din seria Cormoran Strike și este o poveste pe cât de complicată, pe atât de captivantă. Billy, un bărbat cu probleme psihice, ajunge în biroul detectivului Strike și îi cere să investigheze o crimă la care are senzația că a fost martor pe vremea când era copil. Deși Strike îl crede și decide să urmeze firul aruncat de tânărul tulburat, acesta se sperie, se răzgândește și o ia la goană.

Detectivul particular și Robin, partenera sa, pornesc în căutarea adevărului din puținele amănunte pe care le au la îndemână și ajung în inima Londrei, într-un birou ferit al Parlamentului, dar și în zona rurală, la un conac plin de mistere. În paralel, relația lui Strike cu Robin este din ce în ce mai încordată, iar asta adaugă un condiment special acestei cărți stufoase și pline de aventură.

O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri (Krystal Sutherland, Editura Storia Books)

Ați putea crede că titlul cărții face o treabă bună autoexplicându-se. Ei bine, nici măcar pe jumătate. Da, e vorba despre totalul temerilor noastre, dar și despre felul în care le putem modela, dialoga cu ele, în care le putem face ”ale noastre” fără prea multe pagube colaterale.

Toți membrii familiei lui Esther au fost blestemați să-și ducă existența cu o frică înspăimântătoare.

Tatăl fetei nu poate ieși în public, fratele ei geamăn nu poate sta pe întuneric, iar mama ei e obsedată de ghinion. Fata nu s-a hotărât de ce anume se teme cel mai tare pe lume, pentru că, practic, se teme de orice – oglinzi, păpuși, arahnide sau lifturi.

Într-o zi, Jonah, o mai veche cunoștință din școala primară, îi fură telefonul, banii și dulciurile, dar și lista de frici. Amândoi pornesc într-o adevărată cruciadă împotriva blestemului și a temerilor, înfruntând-o și pe cea la care niciunul dintre ei nu se gândise până atunci – frica de a iubi.

Close
Închide
  Close