Oana Mareș, fostă vedetă TV, a citit și a dat mai departe o carte care cuprinde o felie de istorie a României.

Memoriile Principelui Nicolae Suțu, mare logofăt al Moldovei (Editura Humanitas)

Acest volum este o traducere din franceză cu note și comentarii de Georgeta Filitti, doctor în istorie.

Cartea mi-a picat în mână chiar într-o perioadă în care aveam nevoie să aflu mai multe amănunte din istoria mea și a neamului meu. De ce merită citită? Cartea aceasta se recomandă singură, fiind vorba despre o filă din viața românească, acum, în cel de-al o sutelea an de când suntem un stat. Ce anume o face captivantă? Traseul pe care îl parcurge Nicolea Suțu si cariera sa de om de stat, modul cum își tratează misiunea, clinciurile politice atât de actuale.

Citind cartea ți se mai arată și faptul că nimic nu se schimbă atunci când vine vorba despre bani, putere, influență, cât și faptul că fără personaje vizionare nu poți evolua ca neam.

Secrete de familie

Scriitorul Alex Voicescu aduce o carte cu accente de thriller, dar și cu nuanțe de emoție intensă.

Refugiul de la Stillhouse Lake (Rachel Caine, Editura Herg Benet)

Un roman nou apărut, care are de toate: tensiune, personaje memorabile, naturalețe, mai multe povești de dragoste, întorsături de situație, intensitate, final neașteptat.

Este despre a o lua de la capăt, despre a-ți reconstrui viața de la zero, după ce toată realitatea ți-a fost spulberată neașteptat și violent – dar ce se întâmplă când ecouri din ce ai luptat să lași în urmă se întorc și amenință să distrugă și prezentul? Rachel Caine a pus în miezul acestui roman sentimentul altruist de a te sacrifica pentru cei apropiați ție, pentru cei lipsiți de ajutor, pe care îi poți apăra și cu prețul vieții. Aduce în prim-plan relațiile dintr-o familie aparent obișnuită, care se va dovedi clădită pe cele mai întunecate secrete pe care le-ai putea concepe, relații care niciodată nu sunt simple, cum ar putea să pară la prima vedere.

Nu ai cum să nu te pui în pielea Ginei, personajul principal, și să te întrebi la fiecare pas ce decizie ai fi luat în locul ei. Refugiul de la Stillhouse Lake te ține captiv, cu sufletul la gură, de la prima până la ultima pagină.