MENIU CAUTĂ
12 Ian. 2018 12:00

Previziuni Urania pentru perioada 13 – 19 ianuarie 2018. Lună Nouă în Capricorn. Venus va intra în zodia Vărsătorului

Distribuie

Previziuni Urania pentru perioada 13 - 19 ianuarie 2018. Lună Nouă în Capricorn. Venus va intra în zodia Vărsătorului

Berbec
Între 13 și 14 ianuarie seara, bună comunicare cu persoanele și instituțiile din străinătate, posibilitatea de a face scurte deplasări dincolo de granițele țării în care se află. Berbecii se pot atașa de idei noi, revoluționare, curajoase, pot îmbrățișa cu generozitate cauza altor persoane pe care vor încerca să le ajute sau să le susțină într-o cauză nobilă de interes general, cultural, moral, religios sau de împărțire a dreptății și restabilire a adevărului. Între 14 ianuarie, după ora 21:43', și 17 septembrie dimineața, numeroase provocări profesionale sau de imagine care îl vor obliga pe câte un nativ să se concentreze pe probleme esențiale ale existenței lui. Se conturează destule dificultăți și obstacole care vor fi cu atât mai profunde sau mai numeroase cu cât nativul vizat va fi mai înaintat în vârstă sau va deține un loc important în societate și în profesie. Posibil nou început sau schimbare importantă care valorează cât un început în activitatea desfășurată generat de Luna Nouă în Capricorn din zorii zilei de 17 ianuarie. Între 17 ianuarie, după ora 10:32', și 19 ianuarie seara, surprize de la prieteni său care gravitează în jurul unui cerc de cunoscuți căruia îi aparține Berbecul. Unele dintre ele pot fi plăcute. Pe 18 ianuarie, Venus va intra în zodia Vărsătorului și va aduce un aer binefăcător de bună înțelegere, de noroc de la prieteni sau de drumuri deschise, în chip nebănuit, în vederea realizării unui proiect personal care are nevoie de susținere. De la sfârșitul zilei de 19 ianuarie, Luna va începe să tranziteze casa a XII-a a cerului lor de naștere și le va induce mai mult calm, o temperare generală a reacțiilor organice sau psihice și o disponibilitate spre meditație. Transformările induse de prezența planetei Uranus în casa I a personalității lor vor continua, la intensități diferite, în funcție de vârsta și harta nașterii fiecărui Berbec dar nota momentului, va fi de încercări prin care aceștia trebuie să treacă.

[libvideo id="2105655"] 

Taur
Între 13 și 14 ianuarie seara, posibile preocupări legate de legalizarea unor chestiuni materiale care funcționează de ceva vreme fără ca ele să fie consfințite prin acte oficiale. Relații cu reprezentanții unor instituții de la care nativi speră să primească o susținere bănească sau materială. Între 14 ianuarie, după ora 21:43′, și 17 septembrie dimineața, unele persoane născu te în acest semn zodiacal se vor putea raporta la probleme de crez, conștiință sau atașamente superioare în funcție de cursul evenimentelor care aruncă o lumină nouă asupra esenței lor, sugerându-le Taurilor nevoia de a le reformula sau de a se raporta în alt chip la ele. Aceste schimbări de atitudine se vor produce cu dificultate dar, Luna Nouă în Capricorn, din dimineața zilei de 17 ianuarie, s-ar putea să precipite aceste decizii. Între 17 ianuarie, după ora 10:32′, și 19 ianuarie seara, nativii pot avea mici surprize legate de responsabilitățile lor publice sau profesionale; unii se vor putea afla în lumina reflectoarelor dar nu întotdeauna această postură de vedetă le va conveni; unii, de exemplu, pot fi supuși unor analize și comentarii critice mai ales dacă ele vor veni din partea unor foști parteneri de proiect, de afaceri, care se dezic de ei. Dar, din 18 ianuarie, când Venus va intra în zodia Vărsătorului (casa a X-a a Taurilor), se va instala o protecție care le va permite să contracareze mai ușor aceste situații neplăcute, să demaște șubrezenia argumentelor formulate de contestatari și să se apere sau să facă o figură bună în public ori, în general, în societate. De la sfârșitul zilei de 19 ianuarie, relațiile cu prietenii vor fi plăcute, confortabile, liniștitoare. Nota generală a săptămânii va fi dată de opoziția pe care planetele în tranzit prin Scorpion o vor face casei I, patronând conflictele deschise dar și manevrele lipsite de onestitate menite să-l disloce pe un nativ dintr-un proiect, dintr-un colectiv; aspect periculos pentru procese, litigii, anchete.
Gemeni
Între 13 și 14 ianuarie seara, mici contradicții conjugale. Controversele cu partenerii de contract sau cu colaboratorii pot fi provocate de prevederile contractuale sau din diferențe de viziuni și interes personal ivite de-a lungul timpului. Între 14 ianuarie, după ora 21:43′, și 17 septembrie dimineața, unele persoane pot fi acaparate de chestiuni materiale sau bănești ce decurg din relațiile cu oameni și instituții care ar putea sau ar trebui să-i ajute într-o chestiune personală; al doilea motiv al acestor preocupări stringente pot fi generate de complicațiile apărute în desfășurarea unui proces de reglementare a statutului unor bunuri moștenite, dăruite sau cuvenite prin donație și/sau partaj în urma unei despărțiri de soț sau de partenerul de afaceri ori orice alt tip de ieșire din indiviziune. Luna Nouă în Capricorn va influența casa a VIII-a a intereselor materiale aducând un element de noutate sau de radicalism în felul în care se vor contura termenii chestiunii luate în dezbatere (somație, ultimatum). Între 17 ianuarie, după ora 10:32′, și 19 ianuarie seara, imaginația și fantezia va pune stăpânire pe mintea lor stare mentală plăcută și utilă intensificată din 18 ianuarie de intrarea planetei Venus în acest sector astral, ceea ce le va conferi posibilitatea să găsească mai repede și mai bine soluții inteligente la multe dintre problemele curente cu care se confruntă. Dintr-o altă perspectivă, cei născuți în zodia Gemenilor vor putea să aibă parte de surprize plăcute sau de schimbări ale unui context mai vechi de comunicare cu oameni și instituții din străinătate ceea ce le va permite să intre în posesia unor date și informații necesare sau chiar esențiale pentru preocupările lor. După 19 ianuarie seara, sectorul carierei va fi favorizat de tranzitul Lunii care va atrage simpatia celor din jur de partea lor. Rămân valabile toate atenționările noastre din săptămânile anterioare privitoare la starea lor de sănătate.
Rac
Între 13 și 14 ianuarie seara, Racii se vor concentra pe chestiunile legale, oficiale sau publice legate de locul lor de muncă și de statutul lor salarial. Unii se pot adresa forurilor superioare pentru a cere lămuriri, a formula contestații sau a-și apăra drepturile lezate. Discrete sau trecătoare tulburări ale fiziologiei aparatului locomotor, al circulației arteriale sau ale sistemului nervos care controlează mișcările și activitatea picioarelor și a brațelor. Între 14 ianuarie, după ora 21:43′, și 17 septembrie dimineața, casa relațiilor parteneriale este patronată de 6 planete. Acestea, împreună cu Luna Neagră, vor exercita influențe apăsătoare, blocante sau dificil de rezolvat în plan partenerial, contractual, procesual ori conjugal. Nota generală este de răceală a relațiilor, de ostilitate, de înstrăinare sau de indiferență ori chiar, de lipsă de milă, înțelegere sau măsură. Perioadă complexă dar nefavorabilă pentru evoluția unor conflicte, certuri, interviuri, anchete, depoziții, mărturii, explicații sau gesturi de apărare. Posibil accent special, moment semnificativ pe 17 ianuarie, determinat de Luna Nouă în Capricorn care indică o schimbare a registrului în care se vor desfășura aceste relații. Între 17 ianuarie, după ora 10:32′, și 19 ianuarie seara, proiecte sau idei ori soluții de viață personală care, în contextul unei susțineri financiare care, din 18 ianuarie, când Venus va intra în zodia Vărsătorului, vor fi posibile sau mai lesne de pus concretizat. De la sfârșitul zilei de 19 ianuarie, Racii vor începe să trăiască mai intens lumea gândurilor și a reprezentărilor superiore, resimțind frecvent sau mai profund decât în alte dăți nevoia de a-și găsi calmul și echilibrul interior ori satisfacția interioară prin rugăciune, viață spirituală, cultivarea activităților artistice, preocupări menite să le mobileze mentalul. Se menține tendința de a spori sentimentele negative, de a se confunda în universul de supărări și amărăciuni sufletești.

 

Leu
Între 13 și 14 ianuarie seara, tendința de a frâu liber dorinței de a se distra, de a se relaxa, de a face sport, de a se implica în aventuri sentimentale sau în activități exaltante care sporesc senzația de viață trăită intens. Între 14 ianuarie, după ora 21:43′, și 17 septembrie dimineața, sănătatea celor peste 48 de ani poate fi un factor de stres, de îngrijorare sau chiar de limitare parțială ori totală a activității curente prin nevoia de a se proteja, de a-și recupera energia fizică risipită de a se îngriji și trata de pe urma unor suferințe organice care le limitează capacitatea de a-și desfășura activitatea în mod normal; cele mai frecvente vor fi durerile osoase de natură reumatismală, organică (spondiloză, osteoporoză, demineralizare) sau funcțională (fracturi, traumatisme, intervenții chirurgicale asupra sistemului osos), problemele dermatologice sau cele fiziologice (acumulare de toxine, scleroză, disfuncții provocate de boli cronice). Luna Nouă din zorii zilei de 17 ianuarie ar putea intensifica durerile și reacțiile organice de respingere a hranei, a tratamentului și a terapiei indicate. Într-un alt plan existențial, același context astral ar mai putea provoca întârzieri, amânări, blocări sau complicări ale rezolvării unei chestiuni salariale, profesionale ori a regimului de muncă. Pentru unii, ar putea fi vorba de o pauză, de șomaj, de o pensionare sau de o încetare a contractului de muncă. Între 17 ianuarie, după ora 10:32′, și 19 ianuarie seara, surprize provocate de partenerii de viață sau de proiect profesional. Din 18 ianuarie, când Venus va intra în zodia Vărsătorului, posibile facilități sau rezolvări care uimesc prin finalul fericit, rapid sau prin soluția ingenioasă care risipește factorii de conflict. De la sfârșitul zilei de 19 ianuarie, se anunță un răstimp de trei zile favorabil micilor avantaje: daruri, favoruri, ajutoare bănești, materiale sau care permit un câștig viitor.
Fecioară
Între 13 și 14 ianuarie seara, preocupări administrative (relații cu instituțiile statului pentru aprobări, autorizații, înscrisuri). Relațiile de familie, chiar dacă vor fi abordate de pe poziții corecte sau morale de către nativi, nu vor permite o bună comunicare și o armonie în opinii și decizii. Între 14 ianuarie, după ora 21:43′, și 17 septembrie dimineața, problemele pedagogice vor ridica munți de dificultăți în calea Fecioarelor în postură de părinți care vor dori să-și restabilească autoritatea pierdută față de copiii. Cu cât vârsta acestora va fi mai mare (adolescență sau peste) cu atât le va fi mai greu părinților să găsească o cale de comunicare și înțelegere, diferențele de viziune asupra vieții, muncii, împlinirii dorințelor, nevoia de a studia, perspectivele profesionale, ridicându-se la tot pasul și făcând dialogul greoi dacă nu cumva, imposibil. Unii părinți vor plăti, acum, greșelile trecutului (lipsă de interes, de pregătire pentru calitatea de părinte, concesii, indulgențe și complicități vinovate). Perioadă marcată de radicalism și intransigență în planul relațiilor sufletești; partenerii de suflet pun problema relației lor într-un chip inacceptabil de către Fecioare care se vor vedea obligate fie să accepte condițiile acelora, încălcându-și principiile sau mândria, fie să opteze pentru despărțire. Momentul unor astfel de decizii ar putea fi grăbit de influxurile Lunii Noi în Capricorn din 17 ianuarie. Între 17 ianuarie, după ora 10:32′, și 19 ianuarie seara, posibile schimbări în bine la locul de muncă sau în regimul salarial. Din 18 ianuarie, când Venus va intra în sectorul casei a VI-a, reacție bună a organismului la terapiile care folosesc aparate moderne și tehnologie de ultimă oră. Din 19 ianuarie va începe o perioadă de aproximativ două – trei zile favorabile dialogurilor, negocierilor, împăcărilor sau căderii de acord asupra unui aspect vulnerabil în relațiile parteneriale sau de afaceri ori contractuale.

Citește mai multe despre Urania pe Libertatea.

Comentarii