MENIU CAUTĂ
11 Aug. 2018 08:30 , de Florin Ghioca

Producătoarea lui Vlad Zamfirescu şi-a investit pensia privată în filmul acestuia!

Distribuie

"Arta cere sacrificii" nu este doar o vorbă-n vânt. O dovedeşte producătoarea Cristina Dobriţoiu. Aceasta a crezut atât de mult în filmul "Secretul fericirii", debutul ca regizor al lui Vlad Zamfirescu, încât a decis să scoată banii din fondul privat de pensii pentru a acoperi costurile lungmetrajului!

Filmul în care Vlad Zamfirescu joacă dublu rol, acela de actor, dar şi de regizor debutant, a avut proiecţia în cadrul competiţiei de lungmetraj la Festivalul Internaţional de Film „Anonimul”, care se desfăşoară în această perioadă la Green Village din Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Primit foarte bine de public, la ambele proiecţii din cadrul festivalului, „Secretul fericirii” avea să dezvăluie şi alte secrete, din spatele producţiei, odată cu prezenţa celor mai importanţi oameni din angrenajul filmului: regizorul şi producătorul.

Iar dacă Vlad Zamfirescu le-a povestit celor prezenţi despre felul în care au decurs filmările, producătoarea Cristina Dobriţoiu a dezvăluit pentru reporterii Libertatea despre felul în care a acoperit fondurile necesare producţiei. „Aveam nevoie de cash flow, până să ne vină finanţările şi sponsorizările, iar pentru asta am apelat la fondul privat de pensii, atât al meu cât şi al soţului meu. El nici măcar nu a ştiut, până am făcut filmul!„, a declarat producătoarea, care a investit nu numai bani, ci şi foarte multă încredere în proiectul lui Vlad Zamfirescu.

Vlad Zamfirescu şi Cristina Dobriţoiu dezvăluie

Vlad Zamfirescu şi Cristina Dobriţoiu dezvăluie „Secretul fericirii” la Anonimul  FOTO: Florin Ghioca

Pelicula „Secretul fericirii” este una dintre principalele candidate la Trofeul „Anonimul”, mai ales că publicul este cel care votează la acest festival, iar reacţia spectatorilor a fost una peste aşteptări, aceştia aplaudând inclusiv în timpul proiecţiei! Filmul spune povestea unui impresar (interpretat de Vlad Zamfirescu), care, într-o seară liniştită alături de soţia sa (Irina Velcescu) şi de cel mai bun prieten al său (Theo Marton), ajunge să îi împingă pe aceştia din urmă spre situaţii incredibile, la limita dintre comic şi tragic, dar mai ales într-o zonă în care cei doi sunt în pragul disperării. Astfel, se poate lesne afla că fericirea cuiva este posibilă doar dacă altcineva este nefericit.

Scenariul este scris de talentatul Alexandru Popa (reponsabil şi de succesul teatral numit „All inclusive”), iar filmul a fost deja premiat anul acesta la Los Angeles Film Awards – secţiunea Best duo – Vlad Zamfirescu şi Theo Marton, şi la Virgin Spring Cinefest, India, unde a luat Silver Award pentru debut. Premiera pe marile ecrane la noi în ţară va avea loc pe 19 octombrie, fiind prevăzute până atunci câteva proiecţii în cadrul unei caravane prin principalele oraşe din ţară.

Prezentat în premieră mondială la TIFF 2018 (Selecție oficială, secțiunea Zilele filmului românesc, clasat pe locul 2 în preferințele publicului, după „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, 2017), „Secretul fericirii” a fost selectat şi în competiția oficială la Burgas International Film Festival, Bulgaria 2018 şi Buzz Cee 2018.

Corespondenţă realizată cu echipament Canon

Citește mai multe despre secretul fericirii, Vlad Zamfirescu, anonimul 2018, debut, Delta dunarii, festival, producator și Sfântu Gheorghe pe Libertatea.

Comentarii