Din cele mai vechi timpuri, fructele noni au fost folosite pentru proprietățile lor benefice. Fructul noni este adesea utilizat în medicina tradițională pentru susținerea unui sistem imunitar sănătos și promovarea procesului natural de detoxifiere a organismului.

Astăzi, știm cu exactitate că fructul noni este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, vitamina B3, vitamina A și fier. De asemenea, el conține o mulțime de antioxidanți și xeronină, un compus despre care se crede că este implicat în formarea enzimelor active. Fructul Noni este, de asemenea, o sursă bogată de fitonutrienți care susțin sănătatea imună.

Cu profilul său nutrițional impresionant, fructul noni este fără îndoială un superaliment care oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.

(Publicitate) 10 Beneficii Uimitoare Pentru Sanatate Ale Fructului De Noni Organic

Iată mai jos care sunt principalele 10 beneficii incredibile ale fructelor noni organice pentru sănătate:

  1. Fructul noni este extrem de bogat în antioxidanți

Fructul Noni este o sursă bogată de vitamine antioxidante, minerale și nutrienți ai plantelor, precum vitamina C, seleniu și betacaroten. Acești compuși pot ajuta la reducerea efectelor nocive ale radicalilor liberi asupra organismului.

Producția excesivă de radicali liberi este principala cauză a stresului oxidativ, care poate deteriora celulele sănătoase și poate duce la o serie de probleme de sănătate.

Potrivit studiilor, consumul de alimente funcționale, cum ar fi fructele noni, este una dintre cele mai bune modalități de a furniza organismului antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi.

2. Fructul noni sprijină sănătatea pielii

Consumul de noni este recomandat pentru pielea ta, datorită abundenței sale de antioxidanți. Antioxidanții pot contracara stresul oxidativ care poate deteriora pielea și provoca îmbătrânirea prematură.

Pe lângă antioxidanți, fructele noni conțin acizi grași hrănitori care susțin membranele celulare sănătoase. 

Fructul Noni are și proprietăți benefice care vă pot ajuta să vă protejați pielea de amenințări ale factorilor externi (radiații, poluare, etc.).

3. Consumul de noni susține sănătatea articulațiilor

Un alt beneficiu al fructului noni este că poate ajuta la menținerea sănătății articulațiilor și oaselor. De fapt, capacitatea sa de a sprijini sănătatea articulațiilor este unul dintre principalele motive pentru care fructele noni au o istorie lungă de utilizare în medicina tradițională.

Oamenii de știință au efectuat mai multe studii pentru a vedea cât de eficient este fructul noni în menținerea sănătății articulațiilor. Într-un studiu pe animale, au descoperit că animalele cărora li s-a administrat suc de noni au reușit să mențină articulațiile sănătoase timp îndelungat. 

Studiile care au implicat oameni au produs, de asemenea, rezultate similare.

(Publicitate) 10 Beneficii Uimitoare Pentru Sanatate Ale Fructului De Noni Organic

4. Fructul de noni conferă energie și stare de bine

În multe țări, fructele noni sunt cunoscute pentru capacitatea lor nu doar de a menține o sănătate optimă, ci și de a susține nivelurile de energie sănătoase și de a îmbunătăți performanța fizică generală. De fapt, nativii din Pacific credeau că, consumul de fructe noni întărește corpul în timpul expeditiilor lungi de pescuit si călătoriilor pe care le făceau frecvent.

Studiile au arătat că fructele noni exercită efecte pozitive în timpul exercițiilor fizice. Un astfel de studiu a constatat că alergătorii cărora li s-a administrat suc de noni de două ori pe zi au manifestat mai puțină oboseală decât cei cărora li s-a administrat un placebo.

5. Fructul de noni ajută sistemul imunitar

Un alt beneficiu al conținutului impresionant de nutrienți din fructul noni este acela că ajută la susținerea sistemului imunitar. Similar cu alte sucuri de fructe, sucul de noni este bogat în vitamina C – o porție de 100 ml de suc de noni furnizează 33% din doză zilnică recomandată de vitamina C.

Vitamina C sprijină sănătatea imunitară, deoarece acționează ca un antioxidant care ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi și a amenințărilor mediului exterior. 

De asemenea, alți antioxidanți din fructele noni, cum ar fi beta-carotenul, susțin, de asemenea, o sănătate imună optimă a organismului.

6. Fructul de noni reduce tensiunea arterială și colesterolul

Conform studiilor, fructele de noni pot sprijini sănătatea inimii, ajutându-vă să mențineți nivelurile de colesterol în limitele normale.

Într-un studiu recent, cercetătorii au descoperit că administrarea de până la 180 ml de suc de noni pe zi timp de o lună a ajutat la scăderea semnificativă a colesterolului total, a colesterolului rău (LDL-colesterol) și a proteinei C-reactive (marker al inflamației). Cercetătorii au observat, totuși, că acest efect a fost mai pregnant la fumători decât la nefumători.

7. Sucul de noni ajută la calmarea durerilor articulare

Fructul noni este utilizat încă de acum 2.000 de ani ca remediu împotriva durerilor. În prezent, unele cercetări confirmă acest beneficiu. Un studiu la care au participat persoane cu artroză la nivelul coloanei vertebrale a relevat faptul că o doză de 15 ml de suc de noni, de două ori pe zi, ajută la calmarea durerilor de spate. 60% dintre participanți au raportat reducerea durerii de ceafă după cură cu suc de noni.

Un studiu similar, cu persoane suferind de osteoartrită, a luat în calcul o doză de 89 ml de suc de noni pe zi. După 90 de zile, participanții au raportat o scădere semnificativă a durerilor și îmbunătățirea calității vieții. Sucul de noni s-a dovedit un antiinflamator și analgezic natural.

8. Sucul de noni are efect anti-aging

Unul dintre primii cercetători care au studiat proprietățile sucului de noni a fost dr. Ralph Heinicke. El a descoperit că sucul de noni poate reduce deteriorarea celulară produsă de radicali liberi, prevenind astfel apariția îmbătrânirii precoce.

În 1970, dr. Heinicke a mai descoperit că xeronina din sucul de noni are un efect imediat asupra mușchilor. Conform studiilor efectuate, xeronina crește frecvența contracțiilor mușchilor, ceea ce intensifică amplitudinea și forța musculară. Acest efect se poate dovedi benefic pentru persoanele care fac sport sau cele care își doresc menținerea unui tonus muscular bun.

9. Sucul de noni ține sub control glicemia

Activitatea de normalizare a glicemiei a sucului de noni se datorează prezenței triterpenelor și saponinelor. Acestea duc la scăderea glucagonului și utilizarea eficientă a insulinei, ceea ce are că rezultat diminuarea glucozei în sânge.

    10.Sucul de noni are efect antitumoral

Printre substanțele importante regăsite în compoziția sucului de noni se află xeronina. Acest compus chimic, care se găsește și în ananas, are capacitatea de a crește rezistența structurilor celulare, prevenind degenerarea acestora. Cercetătorii au testat proprietățile antitumorale ale sucului de noni pe șoareci, afectați de tumori abdominale. Au constatat astfel că sucul de noni are capacitatea de a opri creșterea tumorilor.

Deoarece, deocamdată nu au fost publicate studii clinice care să ateste că sucul de noni este adjuvant în lupta cu tumorile, se recomandă prudență maximă în cazul utilizării sucului de noni în scop antitumoral.

Cu toate beneficiile pe care le oferă noni, va puteți întreba de ce acest fruct nu este cel mai popular printre fructele consumate de oameni? Răspunsul este că, aroma neplăcută și gustul său amar fac din consumul de noni o sarcină pe care nu o poți îndeplini ușor.

De aceea cel mai întâlnit mod de a consuma fructul de noni este sub formă de suc de noni amestecat cu alt suc de fructe. Sucul Organic Noni CaliVita conține fruct de noni ce provine din ferme ecologice și este îmbogăţit cu  trei super fructe – struguri albi, cireşe negre şi rodii, ce provin la rândul lor de pe ferme certificate ecologic.

Cele trei fructe îmbunătăţesc gustul produsului, dar în acelaşi timp sunt surse excelente de antioxidanţi, ajutând şi în acest fel la menţinerea sănătăţii noastre.

Bucură-te și tu de numeroasele beneficii ale acestui superaliment nutritiv uimitor, comandând chiar azi o sticlă de Noni Organic CaliVita din magazinul nostru online Calishop!

Divorțul Laurențiu Reghecampf - Anamaria Prodan. S-a ajuns la înjurături și jigniri: „S-a întrecut orice limită de bun simț””
PARTENERI - GSP.RO
Divorțul Laurențiu Reghecampf - Anamaria Prodan. S-a ajuns la înjurături și jigniri: „S-a întrecut orice limită de bun simț””
Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil
Playtech.ro
Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil
"Bate Poliţia ăsta, bă!". Doi polițiști locali, luați la pumni în centrul Timişoarei, în miez de noapte
Observatornews.ro
"Bate Poliţia ăsta, bă!". Doi polițiști locali, luați la pumni în centrul Timişoarei, în miez de noapte
Horoscop 24 octombrie 2021. Berbecii au parte de o zi care îi invită la recunoașterea unor erori față de sine
HOROSCOP
Horoscop 24 octombrie 2021. Berbecii au parte de o zi care îi invită la recunoașterea unor erori față de sine
Din 7.000 de angajați ai Primăriei Capitalei, 1.500 nu fac nimic, dar sunt păstrați în funcții
Știrileprotv.ro
Din 7.000 de angajați ai Primăriei Capitalei, 1.500 nu fac nimic, dar sunt păstrați în funcții
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Telekomsport
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele