Izolația termică este o soluție excelentă pentru a reduce consumul de energie prin prevenirea câștigului sau pierderii de căldură prin pereții unui imobil. Această reducere a schimbărilor nedorite de temperatură scade cererea de energie a sistemelor de încălzire sau răcire, fiind astfel realizate economii importante în ceea ce privește cheltuielile lunare pentru întreținere.
Prin aplicarea izolației termice în pereți, acoperișuri sau podele, veți menține energia generată în interiorul casei dumneavoastră, îmbunătățind în același timp confortul termic.
Există mai multe soluții constructive adaptate fiecărei situații pentru a vă ajuta să creați această barieră termică, atât în ceea ce privește procesele de renovare, cât și în ceea ce privește proiectele noi.
Indiferent dacă construiți o casă nouă sau renovați una veche, trebuie luate multe decizii. Designul și estetica locuinței dumneavoastră sunt mult mai interesant de planificat decât lucruri precum alegerea materialelor pentru izolare, însă, obligatoriu trebuie făcut un plan și din acest punct de vedere, astfel încât pe termen lung gradul de confort să fie unul ridicat. Alegerea materialelor izolante reprezintă o decizie foarte importantă și pentru eficiența pe termen lung a locuinței dumneavoastră și pot afecta în bine sau în rău, un proces de revânzare.
În ceea ce privește temperatura din interiorul unui imobil, luând exemplul sezonului rece atunci când cu toții ne dorim o temperatură ridicată în casă, trebuie să vă amintiți întotdeauna că aerul cald va căuta o ieșire. Dacă aveți fisuri și scurgeri, fiți siguri că aerul cald le va găsi și astfel se vor forma acele pierderi de căldură, ceea ce vă duce automat și la cheltuieli suplimentare pentru incalzire sau racire. Invers, pe timpul sezonului cald atunci când cu toții ne dorim o temperatură constantă ceva mai scăzută, căldura de vară va încerca să-și facă loc în casă. Un sistem de aer condiționat este ideal pe timpul verii, însă, acesta vă fi suprasolicitat și va consuma extrem de mult dacă imobilul respectiv nu este izolat termic corespunzător. Deci, tipul de izolație pe care o veți alege este cu adevărat important.
Iată care sunt câteva dintre cele mai importante avantaje ale utilizării materialelor izolante:
Eficiența energetică și economisirea energiei
Datorită izolației termice aplicate unui imobil, puteți utiliza energia necesară mult mai eficient, fără a vă afecta confortul vieții de zi cu zi. Prin urmare, minimizați risipirea energiei, resursele energetice fiind astfel utilizate mai eficient. Aplicațiile de izolare termică care oferă eficiență energetică, în aparență pot fi considerate destul de costisitoare în ceea ce privește investițiile inițiale. Cu toate acestea, sunt obținute economii importante pe termen lungi, atunci când se calculează economiile făcute la facturile pentru încălzire sau răcire după caz. Când este aplicată corect, izolarea termică reduce cheltuielile cu facturile, chiar și la jumătate, asigurând mai multă încălzire cu un consum de energie mai mic pe timp de iarnă și previne căldura excesivă în interiorul spațiilor, pe timp de vară.
Rezistență sporită a clădirilor
Izolația termică de calitate și aplicata corespunzător, ca la carte, reduce mișcările de căldură și condensul de vapori. Prin urmare, previne umiditatea, mucegaiul, înghețarea, deformarea care poate apărea în clădire și slăbirea componentelor din fier, acestea fiind afectate de coroziune. În acest fel, această “banală” izolație termică, ajută la conservarea clădirii.
Efect pozitiv asupra sănătății noastre
Distribuția uniformă a căldurii sau a aerului răcoros între zonele interioare prin aplicarea corectă a izolației termice sporește confortul din spațiile imobilului care a beneficiat de o aplicare corectă a materialelor izolante. Mai mult, izolarea termică din exteriorul clădirii contribuie pozitiv la sănătatea umană prin prevenirea unor factori precum umiditatea, mucegaiul, ciuperca, umiditatea, praful și poluarea aerului în general, care pot avea efecte negative asupra sănătății, efecte ce pot rezulta mai tărziu, chiar probleme respiratorii destul de grave.
O soluție exterm de bună prin care vă puteți îmbunătății locuința cu cele mai bune materiale izolante, fie că este vorba despre pereții exteriori, interiori, podea sau acoperiș, vă este pusă la dispoziție la numai un simplu click distanță, accesând site-ul celor de la e-izolatii.
Pe e-izolații.ro, veți putea găsi o gamă extrem de variată de materiale pentru izolarea termică a imobilelor dar și pentru izolarea fonică, materiale precum: vată bazaltică, vată minerală din sticlă, polistiren extrudat, vată bazaltică pentru terase, și lista poate continua.
Gama de produse este una mult mai variată, cei de la e-izolații.ro, asigurând pentru potențialii clienți nu doar material pentru izolarte termică, ci multe alte produse extrem de importante pentru casă. Astfel, principalele categorii de produse pe care le puteți găsi la numai un click depărtare, sunt:
- Pachet termosistem fațadă
- Pachet termoziolatii mansardă
- Izolații șeminee
- Izolații tehnice
- Termosistem fațadă
- Izolații acoperișuri și mansard
- Izolații fațade ventilate
- Izolații pereți de compartimentare
- Izolații fundații
- Izolații acoperișuri tip terasă
- Izolații pereți exterior tip casete metalice
- Izolații planșee și pardoseli
Acestea fiind spuse, izolația termică este extrem de importantă, în toate situațiile de produse enumerate anterior, iar acest lucru nu poate fi contestat, fie că este vorba despre o locuință clasică, din cărămidă sau BCA și beton, despre o locuință din lemn, o locuință construită pe structură metalică, locuință din containere și așa mai departe. În plus, modul de executare al unor lucrări de izolare sunt iarăși importante pentru un rezultat eficient, astfel că este esențial să fie angajată o firmă specializată în domeniul construcțiilor, astfel încât să ne putem bucura de o viață cât mai comodă și sănătoasă, precum și de o investiție cu adevărat inteligentă.